mainos_1048

Pintakäsittely

Kuluminen hallintaan ammattitaitoisilla materiaalivalinnoilla

artikkelikuva: Kuluminen hallintaan ammattitaitoisilla materiaalivalinnoilla

Materiaalivirrat aiheuttavat aina komponenttien kulumista. Teollisuudessa sitä ei voi välttää, mutta kuluminen on hallittavissa. Ammattitaitoisella materiaalivalinnoilla vältetään kulumisesta aiheutuvat yllättävät ja kalliit tuotantokatkokset.

Vuonna 1991 perustettu Impoinvest Oy on kulumisentorjunnassa tunnettu toimija. Yritys tarjoaa konsultointia kulumisentorjuntamateriaalien valintoihin, toimittaa materiaalit ja asennukset teollisuuden materiaalivirtojen käsittelyyn. Impoinvestin valikoimaan kuuluvat uusimmat maailmanlaajuiset kehitysversiot ja innovaatiot kulumisentorjuntamateriaaleista.

”Impoinvest on saavuttanut asiakkaiden luottamuksen kulumisentorjuntaan liittyvän osaamisen ja asennusten projektinhallinnan osalta, ja asiakkaat ovat siksi monesti ulkoistaneet nämä toiminnat meille. Varastoimme Pirkanmaalla sekä Pohjois- Pohjanmaalla laajasti kulumisenkestäviä keraamisia materiaaleja sekä hitsauspinnoitettuja panssarilevyjä, jotta voimme reagoida asiakkaiden tarpeisiin nopealla aikataululla”, kertoo Impoinvest Oy:n tuotepäällikkö Jukka Floor.

Kokonaisvaltaista osaamista

Kulumisenkesto ja sitä seuraavat huolto- ja korjaustoimenpiteet vaativat materiaaliosaamista sekä ymmärrystä asiakkaan käyttökohteen tarpeista. Itse kuluminen ilmiönä on varsin monimutkainen, ja siihen vaikuttavat käytössä olevat materiaalit, niiden geometriat, ympäristö- ja käyttöolosuhteet, kosketuspintojen koko sekä suhteellisen liikkeen kinematiikka.

”Olemme erikoistuneet kulumisen, korroosion ja iskun kestäviin materiaaleihin energia-, sementti-, betoni-, prosessi-, kaivos-, ja terästeollisuuden eri tuotantovaiheissa. Toiminta usean päämiehen kanssa mahdollistaa esimerkiksi käytettävien materiaalien optimoinnin ja laajan kulumisentorjuntatuotteiden valikoiman, polyuretaanituotteista koviin keraameihin. Yhteistyössä asiakkaan kanssa valitaan aina kustannustehokkain menetelmä kulloiseenkin kohteeseen”, Floor toteaa.

Impoinvestin tuotevalikoima kattaa kulutuksentorjuntatuotteet, kuten kovahitsatut panssarilevyt, polyuretaani- sekä keraamiset törmäyslevyt, komposiitit, hitsauspinnoitukset, kulutuksenkestävät keraamit, kulumisenkestävät putkikäyrät sekä -putket, polyuretaanilevyt, liukupinnat ja valuosat.

Yhdessä laajan verkostonsa kanssa Impoinvest pystyy toteuttamaan isommat ja vaativammatkin projektit asiakkaan antamien raamien puitteissa.

kuva

Ennakoiva kunnossapito kulumisentorjunnassa

Ennakoivalla kunnossapidolla kulumisentorjunnassa on merkittävä vaikutus huoltovälien jaksotukseen. Hallittu huoltoväli ja kunnossapito yhdessä tuotannon optimoinnin kanssa määräävät kustannustehokkaimmat menetelmät. Tarvittaessa Impoinvestin ammattitaitoinen henkilökunta konsultoi asiakasta materiaalivalinnoissa.

Impoinvest Oy:n hyvä maine ja johdonmukainen toiminta ovat tuoneet yritykselle muun muassa terästehtaiden kunnossapidon luottamuksen.

Esimerkkejä kulumisentorjuntaratkaisuista, joita Impoinvest Oy on toteuttanut asiakkaille:

1. Masuunialueen peruskorjauksissa kulumisentorjunta ratkaisut ja materiaalit

2. Terästehtaan annostelulaitosten kulumisentorjunta ratkaisut, materiaalit sekä niiden asennukset

3. Voimalaitosten polttoainesyklonien vuorausten materiaalit sekä asennukset

4. Pneumakuljettimien keraamivuorattujen putkilinjojen materiaalit sekä asennukset

5. Betonisekoittimien pohjalevyt sekä polyuretaanisekoitinlavat ja -kaavarit

6. Materiaalisiilojen vuoraukset betoni- ja kaivannaisteollisuudessa

7. Murskien- ja seulojen kulutusosat polyuretaanista sekä hitsatusta panssarilevystä

Teksti: Jari Peltoranta
Kuvat: Impoinvest Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 1/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »