mainos_1048

Lastuavat työkalut

Sorvaus kaikkiin suuntiin - myös sisältä ulos

PrimeTurning™-ratkaisut nyt myös sisäsorvaukseen

artikkelikuva: Sorvaus kaikkiin suuntiin - myös sisältä ulos

Sandvik Coromant esitteli viime vuonna PrimeTurning™-menetelmän ja siihen sopivat ulkosorvaustyökalut. Nyt esitellään uusi CoroTurn® Prime SL -teräpää, jolla mullistavaa menetelmää voi hyödyntää myös sisäsorvaukseen. Uusi SL-teräpää vastaa erityisesti öljy- ja kaasuteollisuuden, ilmailuteollisuuden ja muidenkin alojen tarpeisiin sorvata yli 90 mm:n halkaisijoita (3,5 tuumaa), myös isoilla vapaapituuksilla, jopa 8–10 x D.

”CoroTurn Prime SL -teräpäällä kappaletta voidaan sorvata PrimeTurning-tekniikoilla sisältä ulospäin, jolloin saadaan erittäin hyvä lastunpoisto ja tarkka lastunhallinta”, sanoo yleissorvaustuotteista vastaava tuotepäällikkö Hakan Ericksson Sandvik Coromantilta. ”Muita etuja ovat erinomainen pinnankarheus, hyvä tuottavuus, pidempi terän kestoikä ja hyvä koneen käyttöaste.”

Tavanomaisesta sisäsorvauksesta poiketen PrimeTurningmenetelmässä lastuaminen alkaa työkappaleen istukan puoleisesta päästä ja materiaalia poistetaan reiän suuta kohti - siis sisältä ulos. Tämän ansiosta voidaan käyttää pientä asetuskulmaa, jolloin tuottavuus on huomattavasti parempi. Toisaalta tarjolla on myös käännetyllä teräsijalla varustettu teräpää, jolla Prime-Turning-sorvaus onnistuu päinvastaiseen suuntaan eli ulkoa sisään.

Sisäpuolista PrimeTurning-sorvausta varten on tarjolla kaksi terämallia: A-malli muotosorvaukseen, viimeistelyyn ja kevyeen rouhintaan sekä B-malli rouhinnasta viimeistelyyn.

PrimeTurning-menetelmällä voidaan käytännössä tuplata lastuamisnopeudet ja syötöt. Tämä johtuu siitä, että lastut ovat pienen asetuskulman ansiosta ohuempia ja leveämpiä, mikä levittää kuormitusta ja lämpöä pois nirkon säteeltä. Tästä seuraa mahdollisuus käyttää suurempia lastuamisarvoja ja/tai pidempi terän kestoikä. Koska työstö suoritetaan olakkeesta pois suuntautuvalla liikkeellä, päästään eroon myös tavanomaisessa pituussorvauksessa yleisistä lastutukoksista.

Jo muutamasta CoroTurn Prime SL -teräpäästä ja sopivasta liitäntäkappaleesta voi koota erittäin monipuolisia työkaluyhdistelmiä. SL-teräpäiden halkaisija on 40 mm (1,575 tuumaa). Puomina voi käyttää sekä teräs- ja kovametallipuomeja että värinävaimennettuja Silent Tools™ -puomeja.

Lisätietoja:
www.sandvik.coromant.com/fi-fi/campaigns/primeturning

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »