mainos_1048

Investoinnit & raaka-aineet

Prima powerin uusi tehdas Seinäjoella on nyt virallisesti avattu

artikkelikuva: Prima powerin uusi tehdas Seinäjoella on nyt virallisesti avattu

Prima Powerin hulppeat 20 000 neliömetrin toimitilat Seinäjoella on nyt virallisesti avattu. Tuotantotilat, toimistot sekä näyttelytilat ovat nyt kaikki saman katon alla.

Reilun 20 000 m2:n tehtaan rakennuttajana toimi Seinäjoen kaupungin omistama Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy. Kokonaiskustannuksiltaan noin 20 M€:n tilat rakensi Lujatalo Oy. Uusi tehdas suunniteltiin ja rakennettiin vastaamaan Finn-Power Oy:n tarpeita ja yritys solmi tiloista pitkäaikaisen vuokrasopimuksen.

Jo marraskuusta 2018 saakka toiminnassa ollut tehdas avattiin virallisesti 21. maaliskuuta 2019. Avajaisissa oli läsnä eduskunnan puhemies Paula Risikko, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki, Italian suurlähettiläs Gabriele Altana, Prima Industrien hallituksen puheenjohtaja Gianfranco Carbonato, Finn-Power Oy:n toimitusjohtaja Juha Mäkitalo ja huomattava määrä kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja lehdistön edustajia. Avoimet ovet suomalaisille Finn-Power Oy:n asiakkaille järjestettiin saman viikon perjantaina.

"On erittäin harvinaista, että yritys saa mahdollisuuden rakentaa kokonaan uuden tehtaan", toteaa Juha Mäkitalo. "Me olemme olleet onnekkaita saadessamme tällaisen mahdollisuuden. Finn-Power Oy:lle uuden tehtaan avajaiset ovat myös loistava mahdollisuus juhlistaa 50-vuotista taivalta. Yrityksen historiikki julkaistaan avajaistilaisuudessa ja se on yksi tapamme kiittää yrityksen toiminnassa mukana olevia ja olleita henkilöitä".

Kahden päivän aikana yli 250 vierasta pääsi nauttimaan erilaisista puheista ja esityksistä. Lisäksi heille järjestettiin opastettuja kierroksia, joissa esiteltiin uutta modernia tehdasta ja kerrottiin sen toiminnasta.

Uusi tehdas työllistää yli 400 työntekijää, jotka jakautuvat lähes tasan toimihenkilöihin ja tuotannon työntekijöihin. Kuten kaikki Prima Industrie -konserniin kuuluvat yritykset, myös Finn- Power Oy panostaa voimakkaasti innovaatioon. Tästä kertoo myös se, että yrityksen henkilöstöstä 20% työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Seinäjoen tehdas valmistaa kaikki Prima Powerin lävistyskoneet, yhdistelmäkoneet, koneiden automaatiolaitteita sekä järjestelmiä globaaleille markkinoille. Noin 450 konetta ja automaatiolaitetta toimitetaan joka vuosi Suomen tehtaalta asiakkaille.

Uudet yli 20 000 neliön toimitilat koostuvat tuotannon 13 530 neliöstä, toimistojen 5585 neliöstä ja esittelytilojen 1 550 neliöstä. Edellisiin toimitiloihin verrattuna tuotannon kapasiteetti uudessa tehtaassa kasvoi 40%. Tämä saatiin aikaiseksi 30% suuremmilla tuotantotiloilla, parantuneella sisäisellä logistiikalla, modernilla teknologialla ja korkeammalla tuotantotilalla. Uusien korkeampien tuotantotilojen myötä korkeat varastojärjestelmät kyetään kasaamaan ja rakentamaan pystyyn joka puolella tehdasta. Myös nostot onnistuvat helposti isojen hallinosturien avulla.

Lisätietoja:
www.primapower.com, info@primapower.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 3/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »