mainos_1048

Lastuavat työkalut
Logistiikka (sisälogistiikka)
Materiaalinkäsittely
Palveluliiketoiminta
Pintakäsittely
Robotiikka ja automaatio
Työkalut ja tarvikkeet
Työstökoneet

Pajojen uudet tilaukset edelleen hyvällä tasolla

artikkelikuva: Pajojen uudet tilaukset edelleen hyvällä tasolla

Kone- ja metallituoteteollisuuden (koneet, metallituotteet, kulkuneuvot) yritysten liikevaihto Suomessa kasvoi kuusi prosenttia vuonna 2018 verrattuna vuoteen 2017. Tämän vuoden tammikuussa kasvua oli kaksi prosenttia viimevuotisesta. Vuonna 2018 liikevaihtoa Suomessa kertyi kaikkiaan 31,7 miljardia euroa. Taloustaantumaa edeltävänä vuonna 2008 liikevaihto oli yhteensä 33,3 miljardia euroa.

Kone- ja metallituoteteollisuuden yritysten saamien uusien tilausten arvo pysyi hyvällä tasolla tammi-maaliskuussa. Tilaukset vähenivät hieman loka-joulukuusta, mutta olivat selvästi korkeammalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Tilauskannan kokonaisarvo vahvistui edelleen. Poikkeuksellista on telakoiden suuri osuus tilauskannan kokonaisarvosta.

Teknologiateollisuuden tilauskantatiedustelussa mukana olevat kone- ja metallituoteteollisuuden yritykset Suomessa saivat uusia tilauksia tammi-maaliskuussa euroina kolme prosenttia vähemmän kuin loka-joulukuussa, mutta 18 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Tilauskannan arvo oli maaliskuun lopussa kahdeksan prosenttia suurempi kuin joulukuun lopussa ja 16 prosenttia suurempi kuin vuoden 2018 maaliskuussa.

Viime kuukausien tilauskehityksen perusteella kone- ja metallituoteteollisuuden yritysten liikevaihdon arvioidaan olevan keväällä hieman suurempi tai samansuuruinen kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Kone- ja metallituoteteollisuuden henkilöstö Suomessa kasvoi tammi-maaliskuussa vajaat 1,5 prosenttia verrattuna vuoden 2018 keskiarvoon. Henkilöstöä oli maaliskuun lopussa 134 700 eli lähes 2 000 enemmän kuin viime vuonna. Tämän lisäksi yrityksillä oli vuokratyövoimaa noin 11 500 henkilöä.

Lähde: Teknologiateollisuuden Talousnäkymät 2 /2019 (Tiedot perustuvat tilanteeseen 24.4.2019)

Kuvat: Pixabay

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 1/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »