mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Työkalut ja tarvikkeet

Luotettavuus ja prosessivarmuus uudelle tasolle - uudet keraamilaadut mahdollistavat superseosten suurnopeussorvauksen

artikkelikuva: Luotettavuus ja prosessivarmuus uudelle tasolle - uudet keraamilaadut mahdollistavat superseosten suurnopeussorvauksen

Sandvik Coromant esittelee kaksi uutta keraamiterälaatua vaikeasti lastuttavista kuumalujista superseoksista (HRSA) valmistettujen komponenttien varmaan sorvaukseen suurilla opeuksilla. Keraamilaadut CC6220 ja CC6230 on kehitetty vaativien materiaalien koneistukseen olosuhteissa, joissa kuituvahvisteisten keraamien ja SiAlON-laatujen ominaisuudet eivät enää riitä. Ne kestävät korkeita lastuamisnopeuksia, mikä pienentää kappalekustannuksia. Koneistuksen varmuus takaa puolestaan komponenttien laadun kerta toisensa jälkeen.

Nykypäivän ilmailumoottoreissa esiintyy yhä useammin lämpötiloja, joita Inconel ja monet muut superseokset eivät kestä. Ratkaisu ovat jauhemetallurgiset materiaalit, mutta niiden koneistaminen on yleisiä superseoksia vaikeampaa.

"CC6220 ja CC6230 pääsevät oikeuksiinsa vaativien materiaalien välivaiheen sorvauksessa. Ne kestävät suurempia lastuamisnopeuksia ja syöttöjä ja nostavat tuottavuuden uudelle tasolle verrattuna kuituvahvisteisiin keraameihin ja SiAlON-laatuihin. Lisäksi komponenttien laatu pysyy korkeana kerta toisensa jälkeen", Sandvik Coromantin sorvauksen tuotepäällikkö Rolf Olofsson kertoo.

Yli 50 % kuituvahvisteisia keraameja ja SiAlON-laatuja paremman tuottavuuden lisäksi CC6220 ja CC6230 tarjoavat pitkän kestoiän haastavien superseosten koneistuksessa, mikä alentaa kappalekustannuksia.

Yleisimpiä näistä uusista laaduista hyötyviä koneistustöitä on turbiinikiekkojen sorvaus. Eräs asiakasyrityksemme koneistaa matalapaineturbiinin kiekkoja René-materiaalista (42–45 HRc). Yritys vaihtoi välivaiheen taskujen sorvauksessa CC6220 RPGX -terään ja rouhintavaiheessa CC6230 RPGX -terään. Käytetyt lastuamisnopeudet olivat jopa 400 m/min (1380 ft/min), jolloin astuvirraksi muodostui 80 cm3/min (5 in3/min).

Vastaaviin erinomaisiin tuloksiin päästiin seuraavassa väliviimeistelyvaiheessa, jossa käytettiin pienempää lastuamisnopeutta ja lastuaminen oli pidempikestoista. Mikä tärkeintä, uusien laatujen prosessivarmuuden ansiosta kaikki laatuvaatimukset täyttyivät kerta toisensa jälkeen.

Lisätietoja:
www.sandvik.coromant.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 3/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »