mainos_1048

Työstökoneet

Rödersin työstökeskukset yhdistävät suurnopeuskoneistuksen ja koordinaattihionnan

artikkelikuva: Rödersin työstökeskukset yhdistävät suurnopeuskoneistuksen ja koordinaattihionnan

kuvassa: Lävistystyökalu, joka on jyrsitty ja hiottu Rödersillä. Hionta varmistaa mittatarkkuuden syviinkin muotoihin.

Saksalainen työstökonevalmistaja Röders tunnetaan kotimaassaan suurnopeuskoneistuksen pioneerina ja innovatiivisena suurnopeustyöstökonevalmistajana, jonka koneita käytetään benchmarking-laitteina, joihin kilpailevia laitteita verrataan. Rödersin jyrsinkoneisiin on mahdollista yhdistää myös koordinaattihiontaominaisuus.

”Suurnopeuskoneistuksen ja koordinaattihionnan yhdistäminen optimoi tuotannon tarkkuuden ja tuottavuuden. Näin saadaan tuotettua korkeaa laatua kustannustehokkaasti”, tuotepäällikkö Jussi Paananen laitteita maahantuovasta Scalar Oy:stä kertoo.

Röders-koneissa on suoravetomoottorit kaikissa akseleissa, myös A- ja C-akseleissa. Koneiden kinemaattinen ketju on lyhyt, mikä tukee työstöjälkeä ja tarkkuutta. Koneen rungon ja liikkuvien osien lämpökontrollointi on toteutettu nestekierron avulla. Lämpötilan stabiilius varmistaa nollapisteen pysyvyyden paikallaan, mikä on etu etenkin pitkienkin työstöjen aikana.

”Samalla koneella voidaan jyrsiä kappale ja hioa se tarvittavilta osin. Samalla kiinnityksellä tehtynä säästetään tuotantoaikaa ja nopeutetaan sitä. Hionnan työvarat voidaan jättää pienemmiksi, koska molemmat vaiheet voidaan ohjelmoida samaan työstöohjelmaan ja vaiheesta toiseen voidaan siirtyä suoraan, ilman uudelleen kiinnitystä”, Paananen toteaa.

Hiontaominaisuus on saatavana myös viisiakselisiin koneisiin, se monipuolistaa hionnan käyttöä entisestään. Automatisoimalla voidaan koneen käyttöaikaa tehostaa entisestään.

Yhdistelmäkoneita on maailmalla käytössä erityisesti työkaluteollisuudessa. Yhä enemmän niitä käytetään myös osavalmistukseen pienempien ja tarkkuutta vaativien tuotanto-osien tekemiseen pumppuihin, vaihteisiin ja vastaaviin.

www.scalar.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »