mainos_1048

Lastuavat työkalut
Työkalut ja tarvikkeet

Vähän erikoisempi lähestymistapa

artikkelikuva: Vähän erikoisempi lähestymistapa

Kuva 1. MULTI-MASTER-tuotesarjassa on monipuolinen valikoima.

Sekä standardinmukaisilla että erikoistyökaluilla on paikkansa tuotannossa. Standardityökalujen monipuolinen valikoima soveltuu laajalti erilaisille työkappaleille ja monenlaisiin sovelluksiin.

Standardityökaluja löytyy toimittajilta usein heti hyllystä, joten niistä on hyvä rakentaa vahva perustus tuotannolle. Sopivaa työkalua pohdittaessa täytyy ottaa huomioon taloudelliset seikat, kuten yksikkö- ja työkalukustannukset.

Erikoistyökalut ovat erinomaisia, kun työn alla on erityisiä työkappaleita tai materiaaleja tai käytetään kappalekohtaisia kiinnitysratkaisuja. Tiettyä työtä varten räätälöidyt työkalut tarjoavat parhaan mahdollisen lopputuloksen ja ne soveltuvat suuremmille valmistusmäärille.

Erikoistyökalujen toimitusajat ovat luonnollisesti pidempiä, sillä ne suunnitellaan erikseen ja valmistetaan tiettyä tarkoitusta varten. Iscarin valmistaa useissa tehtaissa, jotka ovat erikoistuneet tietyntyyppisiin asiakaskohtaisiin työkaluratkaisuihin.

Joskus standardityökaluihin täytyy tehdä vain pieniä muutoksia esimerkiksi työkalun pituuteen tai nirkonsäteeseen. Tällaiset työkalut valmistuvat hyvinkin nopeasti ja niitä voidaan kutsua semistandardeiksi.

Yksi erinomainen vaihtoehto erikoistyökaluille on modulaariset työkalut, kuten ISCARin MULTI-MASTER-tuotesarja (Kuva 1). Sarja sisältää pyöriviä työkaluja monenlaisilla eri rungoilla, adaptereilla, jatkoilla ja vähennyksillä, joista saadaan koottua monipuolisia vaihtoehtoja erilaisiin sovelluksiin.

Iscar Finland Oy
Kuva 2. Modulaariset NEOSWISSvaihtopäät valmistetaan 3D-tulostamalla.

Materiaalia lisäävä valmistus tuo uusia mahdollisuuksia erikoistyökalujen valmistuksen saralla. Vaikka viimeistely ja hionta ovat tarpeellisia myös lisäävässä valmistuksessa, valmiiksi muotoiltujen tuotteiden valmistaminen lähes niiden lopulliseen muotoon saakka on hyvin nopeaa (Kuva 2).

Täyskovametallisten kääntöterien ja vaihtokärkien lisäävä valmistus yleistyy koko ajan ja se tarjoaakin nopean keinon räätälöityjen työkalujen valmistukseen.

Paikalliset työkaluhiomot pystyvät valmistamaan räätälöityjä työkaluja aihioista nopeallakin aikataululla. Myös ISCARilta löytyy tähän vaihtoehtoja ja vakiovalikoimaan kuuluu myös aihioita.

Iscar Finland Oy
Kuva 3. MULTI-MASTERkiekkoaihio helpottaa räätälöityjen työkalujen valmistusta.

ISCARin MULTI-MASTER-tuotesarjaan kuuluu erittäin pitkiä varsia, joita voidaan muokata asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Niiden ohella ISCAR on lisännyt valikoimaansa myös pinnoittamattomia kovametallisia vaihtopääaihioita, joissa on kiekkomainen teräosa Torx-uralla ja kierrekiinnitys vartta varten (Kuva 3).

Näistä vaihtopäistä valmistetaan MULTI-MASTERvarsiin sopivia erikoisvaihtopäitä, jotka soveltuvat mm. erilaisten urien, kierteiden ja rattaiden jyrsintään.

Iscar Finland Oy
Kuva 4. PENTACUT- 27-teräaihiosta saadaan sopiva terä monimutkaisenkin profiilin koneistukseen.

ISCARin valikoimasta löytyvät myös ainutlaatuiset viisisärmäiset PENTACUT-27-teräaihiot (Kuva 4). Tähden mallisista aihioista saadaan valmistettua juuri asiakkaan tarpeisiin sopivat terät matalien urien ja muotojen koneistukseen.

Lisätietoja: www.iscar.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »