mainos_1048

Tuotanto- ja työympäristö

Monipuolinen halliratkaisu maatalouskaupan käyttöön

artikkelikuva: Monipuolinen halliratkaisu maatalouskaupan käyttöön

Asiakas voi määrittää avokatoksen leveyden ja etuseinän tolppavälin oman tarpeensa mukaisesti.

M&T Farm´s on kotimainen pressurakentamisen osaaja jo yli 15 vuotta. Etelä-Pohjanmaalla, Evijärvellä toimiva M&T Farm´s toteutti monipuolisen halliratkaisun maatalouskaupan käyttöön.

PVC-katteiset rakennussovellukset ovat yleistyneet muutaman vuoden sisään, kun rakentajat etsivät vaihtoehtoista ratkaisua tilan tarpeisiinsa. Evijärveläisen M&T Farm´s:in hallit ja katokset ovat tuoneet ratkaisuja muuttuviin tarpeisiin viidentoista vuoden ajan.

Tuotteisiin kuuluvat erilaiset PVC-katetut, teräsrunkoiset hallit ja katokset, verho-ovet sekä sähkötoimiset nosto-ovet. Malleja voidaan joustavasti muokata asiakkaiden tarpeiden mukaisesti mittojen, mutta myös erilaisten ovi ja ilmanvaihto ratkaisuiden osalta.

Erityisesti avokatokset ovat löytäneet tiensä teollisuuden sekä kaupanalan tietoisuuteen. Katosmallinen halli soveltuu hyvin esimerkiksi kalustosuojaksi sekä helpon lastattavuutensa ansiosta erilaiseen kylmään varastointiin.

Riihimäen Lantmännen Agro JS-Perttula Oy:n vaihto-omaisuus suojaan sään vaihteluilta ja pölyltä

JS-Perttula Oy:stä Jaakko ja Satu Perttula kertoivat meille, miksi valitsivat yrityksensä varastoratkaisuksi M&T Farm´s pulpettikattoisen avokatoksen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan katos hankittiin suojaamaan vaihto-omaisuutta sään vaihtelulta sekä läheisen sahan lentävältä pölyltä. Sateessa kastuneet tai suorassa auringonvalossa olleet pölyiset tuotteet eivät ole kenenkään etu.

Vaihto-omaisuus on katoksen alla paremmin säilytettynä ja niiden kunto pysyy hyvänä. Jaakko Perttula alleviivaa, että erityisesti konekaupan osalta hyvät säilytystilat ovat ratkaiseva tekijä, koska myynnissä on kalliita, sähköistettyjä koneita – ne on pidettävä hyvässä kunnossa ja ne voidaan esitellä asiakkaille puhtaina ja kuivina.

”Hallissa säilytetään kaikkea, mikä voidaan säilyttää kylmässä, mutta on oltava suojassa paahtavalta auringolta ja sateelta.”

M&T Farms
Jaakko ja Satu Perttula JS-Perttula Oy:stä.

Lantmännen Agro -ketjun myymälät toimivat M&T Farm´s hallien jälleenmyyjinä, joten pihassa olevat hallit ovat myös tärkeitä referenssikohteita. Asiakkaan kanssa voidaan käydä tutkimassa hallin rakenteita ja ominaisuuksia paikan päällä. Käyttökokemukset saadaan kertoa omakohtaisesti ja esimerkiksi pressun sääkäyttäytymistä voidaan seurata erilaisissa sääoloissa. Lisäsuojaa antamaan on avokatokseen suunnitteilla nosto-ovet, joista osa on sähkötoimisia ja osa manuaalisia käsikäyttöisiä nosto-ovia.

Juuri avokatokseen Perttulat päätyivät tarvittavan lastaustilan vuoksi ja osittain myös, koska pihamaalta löytyy jo suurempi harjakattoinen pressuhalli.

Kauppiaat muistelevat, että M&T Farm´s:in toimittamia halleja on heidän käytössään jo 15 vuoden ajalta, noin kymmenkunta kappaletta. Valintoja ovat puoltaneet materiaalien loistava laatu ja kestävyys. Ainut mitä halli ei kestä on huolimattomat trukkikuskit. Mutta jos vahinko pääsee käymään ja sattuisi niin, että trukkipiikillä tehdään reikä hallin seinään, korjaaminen käy helposti paikkaamalla samanvärisellä paikkamateriaalilla. Peltihallin paikkaaminen on huomattavasti vaikeampaa.

”Nopeaa, taloudellista ja kilpailukykyistä rakentamista”, Jaakko summaa. Hallin voi myös tarvittaessa siirtää toiseen paikkaan – mitään ”jämiä” ei jää jälkeen – koska varsinaisia perustuksia ei tarvita.

Harraste-eläinpuolen kuivikkeet ja pelletit pidetään sääsuojassa lumelta ja sateelta. Suojaaminen helpottaa henkilökunnan työskentelyä ja asiakkaiden on mukavampi viedä mennessään kuivat tai lumettomat pakkaukset.

”Iso asia on, että kaikki kiinnittää huomion halliin. Isännät pääsevät katsomaan miten halli ja pressu oikeasti käyttäytyy esimerkiksi tuulessa, kuinka paljon pressu läpättää”, Satu kertoo. Ja koska pihassa on eriaikoina rakennettuja halleja, käy selväksi myös, miten erityisesti pressu kestää ajan saatossa ja miten se muuttuu – vai muuttuuko ollenkaan.

M&T Farm´s hallit ja katokset on suunniteltu kestämään

M&T Farm´s ristikkorakenteiset hallit valmistetaan laadukkaista materiaaleista vankalla ammattitaidolla ja ne on suunniteltu kestämään Suomen vaihtelevissa ja paikoin haasteellisissa sääoloissa. Pressuna käytetään ainoastaan kotimaista tai saksalaista 900 g/m2 painoista UV- ja palosuojattua PVC-kangasta.

Rakenne suunnitellaan alueellisten lumikuormavaatimusten mukaisesti ja upposinkityksen ansiosta runkoon saadaan paras mahdollinen korroosiosuojaus.

Lisätietoja: www.mtfarms.fi

  • Ristikkorakenteinen avokatos (hitsattu ristikkorakenne)
  • Syvyydet 8, 10, 12 ja 14 metriä
  • Leveys: alkaen 14 metriä
  • Takaseinän vapaa korkeus: asiakkaan valittavissa
  • Tolppaväli: asiakkaan valittavissa
  • Pressu: 900 g/m2 PVC-kangas, jossa UV- ja palosuojaus

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »