mainos_1048

Mittaus

Laserkeilauksella tarkkaa tietoa tiestön kunnosta

artikkelikuva: Laserkeilauksella tarkkaa tietoa tiestön kunnosta

Road Doctor Survey Van täydessä varustuksessa tienmittausta suorittamassa.

Roadscannersin menetelmän avulla selvitetään tiestön kuntoa, jotta korjaustoimenpiteet voidaan kohdentaa oikein. Laserkeilaus antaa mittatarkkaa tietoa pinnanmuodoista. SICKin LiDAR on varmatoiminen ja luotettava ratkaisu, jonka käyttö ja ohjelmointi on helppoa.

Suomessa on päällystettyjä maanteitä noin 51 500 kilometriä, joista vuoden 2022 lopussa huonokuntoisia oli 8 000 kilometriä. Vaurioiden syiden selvittäminen auttaa huolehtimaan teiden kunnosta ennakoivasti, jolloin päällysteiden elinkaarikustannukset alenevat.

SICK OY

Roadscannersin kehittämillä mittaus- ja analysointitekniikoilla voidaan tutkia tiestön rakenteellista ja toiminnallista kuntoa sekä selvittää vaurioiden syitä. Roadscanners on globaali toimija liikenneinfran hallintaan ja ylläpitoon liittyvässä konsultoinnissa, ohjelmistoalalla sekä tutkimus- ja mittauslaitemyynnissä.

Roadscannersin käyttämiin menetelmiin kuuluvat videointi, maatutka, laserkeilaus, lämpökamerat, kiihtyvyysanturit ja taipumamittaukset. Eri menetelmiä yhdistelemällä voidaan tutkia sekä maanpinnan yläpuolisia että alapuolisia osia.

SICKin laserkeilaimet ovat luotettavia ja helppokäyttöisiä

Laserkeilaus soveltuu tiestön maanpinnan yläpuolisen osan ja pientareiden tutkimiseen. Laserkeilaus toteutetaan mittausautosta, jonka ajonopeus on noin 30-80 km/h. Tarpeesta riippuen autossa käytetään yhtä tai kahta laserkeilainta.

SICK OY
SICKin LMS5xx LiDAR voi olla joko erillisenä minkä tahansa auton vetokoukkuun laitettavaan telineeseen kiinnitettynä tai auton katolla, kun kuvataan tien varsia. Eri sovelluksia esittelemässä Jani Irvankoski.

Roadscanners käyttää SICKin LMS5xx-sarjan LiDARia. SICKin LiDAR antaa pitkälläkin mittausetäisyydellä pinnanmuotoista erittäin mittatarkat ja luotettavat mittaustulokset, joiden pohjalta voidaan toteuttaa oikeanlaiset korjaustoimenpiteet.

Jani Irvankoski Roadscannersilta on ollut erittäin tyytyväinen yhteistyöhön SICKin kanssa. Irvankoski kertoo, että Roadscanners on käyttänyt SICKin laserkeilaimia jo lähes 15 vuotta, ja laitteet ovat toimineet luotettavasti ja vikaantumatta. SICKin laitteet ovat kestäviä ja ohjelmistojen lataaminen laitteistoihin on erittäin helppoa.

SICK OY
Annele Matintupa on ollut yrityksen palveluksessa jo vuodesta 2007 lähtien ja toimitusjohtajana vuodesta 2022. Oikealla yrityksen perustajiin kuuluva Pekka Maijala, joka toimii edelleen ohjelmistokehityksen parissa.

SICK on maailman johtavia teollisuussovelluksiin tarkoitettujen anturipohjaisten ratkaisujen tarjoajia. SICKin älykkäillä antureilla ja sovelluksilla on helppoa luoda perusta prosessien tehokkaalle ja turvalliselle ohjaamiselle.

Tutustu SICKin valikoimaan osoitteessa: www.sick.com/fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 1/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »