mainos_1048

Työ- ja koneturvallisuus

Ovatko yrityksesi aluemerkinnät kunnossa?

Aluemerkintöjen puuttuminen aiheuttaa turhia vaaratilanteita, tavaroiden etsiskelyä ja työtehon hiipumista. Helppokäyttöisillä ja kestävillä lattia- ja aluemerkinnöillä voidaan merkitä selkeästi kulkureitit, vaara-alueet, poistumistiet ja tavaroiden sekä koneiden paikat.

Exxi
”Siistit aluemerkinnät parantavat tuottavuutta ja työturvallisuutta, ja luovat mielikuvaa luotettavasta yhteistyökumppanista. Merkintöjen avulla voidaan olennaisesti nostaa esimerkiksi varastotilojen järjestystä, mikä jämäköittää yrityksestä syntyvää mielikuvaa. Tarratulostuksella voidaan vielä lisätä erilaisia tekstejä ja symboleja selkeyttämään eri alueiden tarkoitusta”, Exxi Oy:n toimitusjohtaja Vilho Moilanen toteaa.

Usein työtapaturmat sattuvat työpaikalla liikuttaessa. Kiireessä vaara-alueita ei välttämättä huomata ja tällöin voi tulla törmäyksiä esimerkiksi trukin kanssa.

”Tavarat on helppo pitää oikeilla paikoillaan, kun paikat määritellään visuaalisesti teippauksilla. Tarratulostuksella voidaan vielä lisätä erilaisia tekstejä ja symboleja selkeyttämään eri alueiden tarkoitusta. Voimme toimittaa nämä tarrat painettuina, mutta yrityksen omalla tarratulostimella on helppo tehdä erilaisia täydentäviä symboleita eri tarpeisiin. Näin ei aikaa kulu painotöiden odottamiseen”, Exxi Oy:n toimitusjohtaja Vilho Moilanen toteaa.

Exxi Oy on suomalainen teollisuuden merkintöjen asiantuntija, joka toimittaa tarrat ja niiden tulostusratkaisut tuotemerkintään ja asennuksiin, logistiikan tarpeisiin ja lattiatekniseen toimitilojen merkintään.

Lattiateipeillä monia etuja

Aluemerkinnät voi tehdä maalamalla tai lattiateipeillä. Exxin lattiateipit ovat vahvoja ja trukkiliikenteen kestäviä. Teipit ovat myös irrotettavissa, jos toimitilojen layoutissa tulee muutostarvetta.

”Lattiateipin etuna maalaamiseen verrattuna on se, että teippien asennus onnistuu toimintaa keskeyttämättä. Maalin kuivumista ei tarvitse odottaa eikä haistella maalihöyryjä. Valmisteluksi riittää irtolian pois pyyhkiminen. Maalaaminen on isompi operaatio”, Moilanen sanoo.

Hänen mukaansa teippien värimaailma kannattaa pitää yksinkertaisena, koska liian runsas värien käyttö vaikeuttaa eri värien tarkoituksen hahmottamista. Vakiovalikoimasta löytyvät 5S-standardin mukaiset värit.

”Kun itse teimme aikanaan lattiamerkinnät omassa varastossamme, ja kaikki työvälineiden paikat merkittiin selkeästi, lopputulos oli valtavan paljon fiksumman ja siistimmän näköinen kuin ennen merkintöjä”, Moilanen toteaa.

Lisätietoja: www.exxi.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 3/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »