mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Mittaus

Koko skaala hiontoineen – kolmesta millistä kahteen ja puoleen metriin

artikkelikuva: Koko skaala hiontoineen – kolmesta millistä kahteen ja puoleen metriin

Tamperelaisella Nomet Oy:llä on yli seitsemänkymmenen vuoden aikana kertynyt laaja-alainen konepajaosaaminen. Asiakkaan tarpeen syvällinen ymmärtäminen, perinpohjainen menetelmäosaaminen sekä jatkuva kehittymisen ja kehittämisen halu ovat olleet yrityksen pitkän eliniän takaajina.

”Suomessa ei tietääkseni ole toista metallikonepajaa, joka pystyy valmistamaan näin laajalla skaalalla tuotteita. Koneistettavasta kappaleesta pystymme työstämään kolmesta millimetristä kahteen ja puoleen metriin kappalekoossa olevia tuotteita – ja siihen vielä hionnat päälle”, Nomet Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Tiira toteaa.

Nomet osti Hiontatyö Lahtinen & Marjamaa Oy:n liiketoiminnan kesäkuussa 2022. Yrityskaupan myötä Nometin jo ennestään monipuolinen konekanta mahdollistaa Suomen laajimman tarjonnan myös hiontapalveluissa.

Asiakas hyötyy toiminnan tehostuessa ja toimitusaikojen nopeutuessa, kun sorvaukset, koneistukset ja hionnat syntyvät samassa pihapiiristä.

Tuotekehitykseen mukaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa

Nomet on maailmanluokan luottokumppani pienten ja keskisuurten komponenttien sopimusvalmistamiseen ja kokoonpanoon eri teollisuudenaloille.

”Haluamme olla asiakkaan tuotekehityksessä mukana mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, koska menetelmäkehityksemme auttaa asiakasta tuotesuunnittelussa. Pystymme omalla osaamisellamme vaikuttamaan tuotteisiin ja niiden valmistettavuuteen niin, että ne ovat mahdollisimman edullisia valmistaa ja valmistus tapahtuu mahdollisimman tehokkaasti”, Tiira sanoo.

kuva
Normet on kahden viime vuoden aikana investoinut neljä miljoonaa euroa uuteen konekantaan, hankittuna on muun muassa kuusi uutta työstökonetta.

Osa asiakkaista lähettää jo alustavan version suunnitteilla olevasta kappaleesta kommentoitavaksi.

”Asiakkaat pyytävät meiltä näkemystä, onko tuote järkevä koneistettavaksi. Teemme yhdessä kehitystyötä tuotteen koneistettavuuden parantamiseksi. Olemme hyvin kokenut koneistusyritys ja meillä on hyvä yleisnäkemys, mitä milloinkin kannattaa tehdä”, menetelmäkehityspäällikkö Markus Lintula korostaa.

Nomet haluaa olla asiakkaan kanssa hyvin tiiviissä yhteistyössä myös tuotekehitysvaiheesta eteenpäinkin, jotta valmistamisen informaatio on kaikille tarjolla koko ajan.

”Asiakas tietää, missä mennään ja me tiedämme, mitä tarpeita asiakkaalla on tulevaisuudessa. Näin me pystymme varautumaan ja tekemään tarvittavia investointeja tulevaisuuteen. Haluamme myös tehdä isompia kokonaisuuksia. Voimme varastoida asiakkaan valmiita tuotteita ja toimittaa niitä asiakkaalle oikean kokoisina erinä. Näin varmistamme asiakkaille tuotteiden nopean saatavuuden”, Tiira sanoo.

Mittaroinnilla tehokkuutta

Nometilla on paljon kokemusta, miten tuotteita voi mitata ja mitä mittaamisella saadaan aikaan asiakkaan kannalta.

”Mittaroinnilla ja sen kehittämisellä on iso rooli tehokkuuden ja toiminnan valvomisessa ja parantamisessa. Mittaustieto saadaan koneista automaattisesti. Tietoja voidaan myös tuoda automaattisesti ja visuaalisesti ruuduille”, Tiira sanoo.

Tuotannon ja toiminnan laatu on varmistettu kolmella auditoidulla ISO-sertifikaatilla. ISO 9001, ISO14001, sekä ISO 45001.

Nomet Oy
Liikevaihto yli 12 miljoonaa tänä vuonna, 72 työntekijää

www.nomet.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »