mainos_1048

Hitsaus
Investoinnit & raaka-aineet
Lastuavat työkalut
Materiaalinkäsittely
Mittaus
Palveluliiketoiminta
Pintakäsittely
Robotiikka ja automaatio
Savu- ja pölynkäsittely
Teollisuuden internet
Teollisuusvalaistus
Tuotanto- ja työympäristö
Työ- ja koneturvallisuus
Työkalut ja tarvikkeet
Työstökoneet

Tampereen Konepaja-messuilla paljon uutta tuotantotekniikkaa

artikkelikuva: Tampereen Konepaja-messuilla paljon uutta tuotantotekniikkaa

Metalliteollisuuden Konepaja-ammattimessut järjestetään 29.11.−1.12.2022 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa eli Pirkkahallissa. Edellisten messujen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon, erityisesti robotiikan ja muun konepaja-automaation saralla. Konepajoilla riittää töitä, ja automaatio tuotantolinjoilla yleistyy koko ajan.

Alun perin Konepaja-messut oli määrä pitää Tampereella jo vuonna 2020, mutta koronaongelmien välttämiseksi tapahtumaa jouduttiin siirtämään kahteen kertaan. Kuluvana syksynä nähdään siis ensimmäiset alan ammattimessut yli neljään vuoteen.

Osana messuja järjestetään Pohjoismaiden suurin hitsausalan ammattimessutapahtuma Nordic Welding Expo sekä 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien 3D & New Materials -messut. ”Messujen vuoden 2022 teemoja ovat moderni konepaja, kehittyneimmät koneet sekä rohkeat investoinnit”, kertoo Konepaja-messujen projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut Oy:stä.

kuva

”Esiteltävien koneiden tarkka kokonaismäärä ei lokakuun lopulla ole vielä tiedossa, mutta niitä on joka tapauksessa tulossa nähtäville paljon. Messuilla on mahdollisuus kokea koneet, laitteet ja työkalut sekä niihin liittyvät palvelut toiminnassa.”

Hitsausta ja 3D-tulostusta

Tapahtumat jakautuvat messu- ja urheilukeskuksen A-, B- ja E-halleihin noin 8 000 neliömetrin alueelle.

Konepaja-messujen kanssa samassa A-hallissa pidettävä Nordic Welding Expo on hitsauksen, liittämisen ja leikkaamisen ammattimessutapahtuma, joka tarjoaa kävijöille läpileikkauksen hitsausalan uusista tuotteista ja innovaatioista.

kuva

B-halliin sijoittuva uusi 3D-tapahtuma esittelee tulostamisen kokonaisuutta – suunnittelusta lopputuotteeseen – ja valmistavan teollisuuden viimeisimpiä materiaaliratkaisuja. Tapahtuma on suunniteltu muun muassa tuotekehityksestä vastaaville sekä kaikille uusista innovaatioista kiinnostuneille teollisuuden ammattilaisille.

”Mukana on esimerkiksi kuparin tulostusta, nikkelipohjaisia erikoismetalleja, läpivärjättyjä muoveja sekä hiilikuitujohdannaisia”, Siurola mainitsee.

”Tälle messujen osa-alueelle on tulossa noin 30 näytteilleasettajaa. Vastaavanlaista 3D-erikoistapahtumaa ei ole Suomessa aiemmin järjestetty.”

CTA

Teknologiaa tositoimissa

Ammattimessuilla pääsee konkreettisesti tarkastelemaan, kuinka eri koneet, laitteet ja työkalut toimivat käytännössä. Esillä on automaation ja robotiikan uusimpia innovaatioita sekä tietoa pajojen työkalu- ja ohjelmistohankintoja varten.

Niinpä messuille on mahdollisuus tulla katsastamaan, kuinka modernit teknologiat ja robotit käytännössä uudistavat konepajateollisuutta ja työtä konepajoissa. Uusi tekniikka lisää tuotannon kapasiteettia ja toisaalta päästää osaavat ihmiset tekemään haasteellisempia ja kiintoisampia töitä, joihin pelkät koneet eivät pysty.

kuva

Messuilla yritysten edustajat kertovat käytännön kokemuksiaan konepaja-automaatiosta. Samalla asiantuntijat antavat vinkkejä erityyppisille tuotantolinjoille soveltuvista innovatiivisista ratkaisuista, nykyaikaisesta toiminnanohjauksesta sekä mahdollisista koneinvestoinneista. Tarvittaviin konepajan hankintoihin voi päästä kiinni myös esimerkiksi yhteisinvestoinneilla tai muilla uusilla rahoitusratkaisuilla. Yritysten lisääntyvä yhteistyö laitteiden hankinnassa voi tuoda esimerkiksi pienille konepajoille uusia mahdollisuuksia ja synergiaetuja, joista messuillakin kerrotaan.

”Toivomme, että näille messuille pääsisi tulemaan mahdollisimman paljon myös konepaja-alan työntekijöitä. Esillä on paljon erityyppisiä työkaluja ja kiinnitysratkaisuja. Niihin perehtyminen syventäisi ammatillista osaamista”, muistuttaa Siurola.

Lisätietoja: www.konepajamessut.fi

Teksti: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »