mainos_935

Lastuavat työkalut

Tuotannon tukitoimet kuntoon

artikkelikuva: Tuotannon tukitoimet kuntoon

Matrix - automatisoitu varastojärjestelmä hoitaa jakelun ja tilaukset sekä seuraa kustannuksia.

Iscar on maailman johtavia lastuavien työkalujen valmistajia, mutta tarjoaa asiakkailleen myös muita ratkaisuja tuotannon kehittämiseksi. Iscarin avulla konepaja pystyy pienentämään tuotantoon ja investointeihin liittyviä riskejään.

Poikkeusajat ovat opettaneet konepajoja, kuten muitakin yrityksiä, kovalla kädellä, ja viimeiset vuodet ovat tuoneet esiin yritystoiminnan erilaisia haavoittuvuuksia aivan eri mittakaavassa kuin aikaisemmin. Yksittäisen ison asiakkaan sulku saattoi pysäyttää alihankkijan toiminnan. Lisäksi raaka-aineiden saatavuudessa on ollut haasteita, kun vanhat tuotantoketjut pettivät muuttuneen maailmantilanteen myötä. Epävarmoina aikoina myös koneinvestointien kohdalla tarvittiin enemmän tukea päätöksentekoon. Siinä Iscar pystyi kuitenkin pienentämään asiakkaidensa riskiä ennakkolaskelmien avulla sekä toimivuustakuulla, joka annetaan aina työkalutoimitusten yhteydessä.

Yksi haavoittuvuus, joka konkretisoitui tosissaan vasta pandemian myötä, koskee ihmisiä ja toiminnan riippuvaisuutta yksittäisistä henkilöistä. Tietotekniikka on useimmissa yrityksissä sillä tasolla, että suurin osa toimiston väestä pystyy hoitamaan asiansa etänä. Mutta mikä on tilanne tuotannon puolella? Asiansa osaavaa koneistajaa ei korvaa kukaan, sen sijaan katkoksia toiminnassa voidaan sielläkin välttää ja manuaalisia prosesseja vähentää.

Perustoimintojen tulee sujua jouhevasti ilman että yhden ihmisen poissaolo aiheuttaa katkoksia. Iscar pystyy avustamaan tässä asiakkaitaan ratkaisuilla, jotka on alun perin kehitetty toiminnan tehostamiseen ja tuottavuuden lisäämiseen. Avainasemassa on tiedon välitys, niin talon sisällä kuin ulkopuolistenkin sidosryhmien kanssa.

Perustoimintojen turvaamisessa auttaa mm. Iscarin edistyksellinen verkkokauppa-alusta, jonka avulla voidaan välittää ostopyyntöjä talon sisällä, eritellä ostotarpeita esimerkiksi työn tai solun mukaan ja siirtää tilauksia yrityksen ERP:iin tai sieltä verkkokauppaan eri muodoissa.

Iscarin automatisoidut varastojärjestelmät pystyvät tuotteiden jakamisen ja tilaamisen lisäksi laskemaan muuttuvia ostotarpeita ja välittämään vaikka automatisoidusti työkohtaisia kustannustietoja jälkilaskentaan. Koneistajien ja menetelmäsuunnittelijoiden työtä helpottavat verkon yli toimivat ohjelmat, joiden avulla löytyvät oikeat työstöarvot sekä työkalusuositukset unohtamatta kokoonpanokuvia ja malleja suunnitteluun. Verkon yli on tietenkin tavoitettavissa etänä myös Iscarin tekninen tuki hyödyntäen nykyaikaisia ratkaisuja. Suunnittelun ei tarvitse pysähtyä vierailukieltoihin tai karanteeneihin, sillä aika- ja kustannuslaskelmat voidaan käydä läpi yhdessä asiakkaan kanssa ennen investointipäätösten tekemistä.

Tässä kohtaa näyttää siltä, että elämä on palaamassa koronan jäljiltä kohti uutta normaalia, varovaisuutta toki noudattaen. Tulevien globaalien häiriöiden ennustaminen on kuitenkin lähes mahdotonta. Sen sijaan on hyvin varmaa, että tiedonvälitys, automatisointi ja työn tekemisen tukeminen teknisten ratkaisujen avulla lisääntyy ja samalla se vähentää riippuvuuttamme työn suorittamisen ajasta ja paikasta.

Lisätietoja toimintoja tukevista ratkaisuista antaa mielellään Iscar Finland Oy: www.iscar.fi

logo

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

mainos_934Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »