mainos_889

Materiaalinkäsittely
Työstökoneet

”Vesileikkuri tuo meille noin kaksikymmentä prosenttia lisää liikevaihtoa”

artikkelikuva: ”Vesileikkuri tuo meille noin kaksikymmentä prosenttia lisää liikevaihtoa”

ACG Nyströmin OMAX-vesileikkurisarjoissa on valikoimaa pienestä todella suuriin. Pienimmän vesileikkurin leikkuuala on 30 x 30 cm ja suurimman 4 x 14 metriä.

Vesileikkuri pystyy leikkaamaan hyvin erilaisia ja paksujakin materiaaleja ilman lämmöntuotantoa ja termisiä muutoksia leikattavaan materiaaliin. Monipuolisuutensa ansiosta laite avaa käyttäjilleen tien aivan uusiin neuvottelupöytiin.

”Vesileikkurimme leikkaavat lähestulkoon kaikkia materiaaleja paksuista metalleista ohuisiin metalleihin, lasiin, puuhun, keramiikkaan ja komposiitteihin. Asiakkaamme ovat paksuimmillaan leikanneet 21,7 cm paksua titaania”, ACG Nyström Oy:n myyntipäällikkö Markku Lappalainen toteaa.

ACG Nyström on perinteikäs laite- ja palveluntarjoaja, joka edustaa Hyperthermin OMAX-vesileikkureita sekä Hyperthermin varaosia Suomessa.

”Olemme 20 vuotta olleet tässä bisneksessä mukana ja olemme laajentamassa voimakkaasti toimintaamme tämän ja ensi vuoden aikana. Saamme lisää myyntihenkilökuntaa ja teknisen tuen henkilökuntaa myös varaosapuolelle” Lappalainen kertoo.

kuva

Pienistä suuriin kappaleisiin

ACG Nyströmin vesileikkurisarjoissa on valikoimaa pienestä todella suuriin. Pienimmän vesileikkurin leikkuuala on 30 x 30 cm ja suurin yrityksen toimittama vesileikkuri on kooltaan 4 x 14 metriä. Puomeja voi olla laitteessa 1 – 2 ja leikkuupäitä voi olla puomeissa kaksi kappaletta. Leikkuupäitä on tarjolla useita erilaisia: suoria, viiste- ja kompensoivia päitä sekä puhtaaseen vesileikkaukseen tarkoitettuja leikkauspäitä.

”Asiakaskuntamme on laaja kouluista ja oppilaitoksista pk-yrityksiin ja suuryrityksiin kaikilla teollisuudenaloilla. Toimitusmäärämme ovat jatkuvassa kasvussa koko ajan”, Lappalainen kertoo.

Suoravetopumput ja tehokkaat ohjelmistot

Laitevalmistaja OMAX tekee itse laitteiden ohjelmistot, joissa on tarjolla hyvin erilaisia tekniikoita, mitä kautta saadaan leikkuunopeutta tuotantoon.

”Lisäksi OMAX-vesileikkureissa on suoravetopumput , jotka ovat hyvin luotettavia. Suoravetopumpussa on huomattavasti parempi hyötysuhde kuin toisenlaisessa teknologiassa. Sama paine saadaan aikaan pienemmällä moottoriteholla, mikä säästää moottoria ja lisää sen käyttöikää”, Lappalainen kertoo.

Ennakoiva ja monimerkkihuolto

ACG Nyström tarjoaa täydelliset huoltopalvelut koko Suomessa ja jatkossa panostetaan laitteiden ennakoivaan huoltopalveluun kone- ja asiakaskohtaisesti, minkä ansiosta vesileikkurit pysyvät jatkuvasti tuotantokäytössä.

”Huoltopalvelujen tarjonnassa otetaan harvemmin huomioon sitä, kuinka paljon vesileikkuria käytetään. Me mietimme konekohtaisesti ja pitkän historian kautta koneen käyttömääriä ja toimintaa ja suunnittelemme huolto-ohjelman sen mukaan. Näin saamme varmistettua koneen jatkuvan käytön asiakkaalle ilman ennakoimattomia katkoja”, Lappalainen sanoo.

OMAX kuuluu samaan Hypertherm-konserniin kuin varaosapalveluja tarjoava Accustream.

”Tarjoamme Accustreamin kautta vesileikkureiden varaosapalvelua kaikille suurille vesileikkurimerkeille, muun muassa Flow:lle ja KMT:lle”, Lappalainen sanoo.

Asiakas saa vapaasti käyttöön OMAXin koulutusportaalin. Asiakkailla on myös mahdollisuus käydä paikan päällä OMAXilla Seatlessa Yhdysvalloissa kouluttautumassa. Matkakustannukset on maksettava itse, mutta koulutus on ilmaista. Koulutusta pystytään järjestämään myös videopalavereiden kautta. Koneiden ohjelmistopäivitykset ovat ilmaisia laitteiden käyttäjille.

Nopeammat läpimenoajat

Hollolalainen Kilpi-Koskinen Oy toimii 35 vuoden kokemuksella kokonaisvaltaisesti kaikilla opastealan sektoreilla. Tuotannon päälinjoja ovat kaiverretut kilvet ja irtokirjaimet, kiinteistöjen ja toimitilojen porras- ja ilmoitustaulut sekä muut opasteet kiinteistöjen ulko-opasteet, aluekartat ja liikennemerkit sekä teollisuuden opastekilvet sekä erilaiset konekilvet.

Yrityksellä on ollut vuodesta 2015 lähtien käytössä OMAX 60120 -vesileikkuri, jossa on kompensoiva leikkuupää, joka viimeistelee leikkausjäljen.

”Se on todella hyvä kone, joka tekee tosi hyvää jälkeä. Vesileikkurilla on ollut suuri vaikutus palvelutarjontaamme. Aikaisemmin leikkasimme kaiverruskoneilla metalleja, mutta vesileikkuri toi meille monipuolisuutta. Aiemmin emme pystyneet leikkaamaan itse esimerkiksi ruostumatonta terästä, mutta vesileikkurilla olemme laajentaneet siihenkin. Samoin kaikki paksut materiaalit ovat tulleen käyttöömme vesileikkurin ansiosta. Ennen pystyimme leikkaamaan vain 10 millimetriä paksua materiaalia ja nyt pystymme leikkaamaan 20 senttimetriä paksuja materiaaleja, eli ero on huomattava”, toimitusjohtaja Niko Lahtinen Kilpi-Koskinen Oy:stä kertoo.

kuva
Vesileikkuri on nopeuttanut koko tuotannon läpimenoaikoja, kun osatöitä ei ole enää tarvinnut tilata ulkopuolelta, vaan kaikki pystytään tekemään itse oman aikataulun ja asiakkaan aikataulun mukaisesti, toimitusjohtaja Niko Lahtinen Kilpi-Koskinen Oy:stä toteaa.

Vesileikkuri on nopeuttanut koko tuotannon läpimenoaikoja, kun osatöitä ei ole enää tarvinnut tilata ulkopuolelta, vaan kaikki pystytään tekemään itse oman aikataulun ja asiakkaan aikataulun mukaisesti.

”Olemme pystyneet vesileikkurin ansiosta venymään asiakkaan tarvitsemaan aikatauluun tekemällä koko prosessin itse. Leikkaustöitä ei ole enää tarvinnut ostaa ulkoa, minkä ansiosta olemme saaneet uusia asiakkaita ja lisää kauppoja”, Lahtinen kertoo.

Myös koneen käyttöönotto sujui hyvin. Yhdysvalloista tuli kouluttaja pitämään parin päivän koulutuksen suomalaisen henkilön kanssa, joka toimi tulkkina.

”Koulutuksen jälkeen ei ole tarvinnut kysyä mitään sieltä koneen käytöstä. Kone on helppokäyttöinen ja asia tuli kerralla selväksi”, Lahtinen sanoo.

Mukaan uusiin neuvottelupöytiin

Samanlaisia kokemuksia on savonlinnalaisella teräs- ja alumiinilevyjen alihankintaleikkaukseen ja leikkeiden jatkojalostukseen erikoistunut Riitek Oy:llä, joka leikkaa paljon erilaisia paksuja metallikappaleita.

”Vesileikkurin leikkauslaatu on tosi hyvä ja kääntyvällä leikkauspäällä saadaan kompensoitua leikkausjälki suoraksi. Meillä oli ennestään laserleikkureita ja puolisentoista vuotta sitten hankimme OMAX 80120X -vesileikkauslaitteen, jossa on 60 asteen kulmaan kääntyvä mukautuva leikkauspää. Pääsääntöisesti leikkaamme sillä metalleja eli haponkestävää ja ruostumatonta terästä, mustaa rautaa ja Hardox-terästä sekä alumiinia. Leikkaamme vesileikkurilla enimmäkseen 20 – 80 mm paksuuksissa. Lisäksi leikkaamme muoveja, vaneria, kumia, keraamisia laattoja, Riitek Oy:n toimitusjohtaja Topi Palsa kertoo.

kuva
”Aiemmin meiltä ei edes kysytty sellaisia toimituksia, joissa oli 90 prosenttia laserosia ja 10 prosenttia vesileikkausosia. Nyt voimme tarjota myös vesileikkausosat ja saamme sen ansiosta myös laserosatyöt meille”, Riitek Oy:n toimitusjohtaja Topi Palsa kertoo.

Vesileikkurin myötä Riitek on päässyt mukaan uudenlaisiin kokonaistoimituksiin.

”Meillä on paljon Andritzin luomaa konepajateollisuutta ympärillä ja leikkaamme tosi paljon koneistusaihioita niille, eli tarvetta tällaiselle on. Aiemmin meiltä ei edes kysytty sellaisia toimituksia, joissa oli 90 prosenttia laserosia ja 10 prosenttia vesileikkausosia. Nyt voimme tarjota myös vesileikkausosat ja saamme sen ansiosta myös laserosatyöt meille. Vesileikkuri tuo meille noin kaksikymmentä prosenttia lisää liikevaihtoa”, Palsa kertoo.

Hän on tyytyväinen myös OMAXin kahden pumpun mekaniikkaan. Sen ansiosta koneella voi vielä jatkaa töitä yhdellä pumpulla, jos toista pumppua huolletaan. Pumpuilla on 500 – 1000 tunnin huoltoväli.

Lisätietoja: www.acgnystrom.fi, www.riitek.fi, www.kilpi-koskinen.fi

Markku Lappalainen M.Sc.:
markku.lappalainen@acgnystrom.fi
+358 40 5800 690

Teksti: Jari Peltoranta

kuva

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »