mainos_1048

Lastuavat työkalut
Materiaalinkäsittely
Työkalut ja tarvikkeet
Työstökoneet

Tehokasta viisteytystä

artikkelikuva: Tehokasta viisteytystä

MM HCD

Viisteytysten koneistaminen on kenties yleisin vaihe metallin työstämisessä, sillä viisteitä tehdään käytännössä kaikkien työkappaleiden sisä- ja ulkoreunoihin. Viisteet ovat olennainen osa tuotteen muotoilua, mutta lisäksi ne myös vähentävät tapaturmia, helpottavat osien kokoamista ja tasoittavat työkappaleisiin kohdistuvaa painetta. Pyörivät viisteytystyökalut ovat monipuolisia työvälineitä ja niitä voidaan käyttää viisteytyksen lisäksi myös esimerkiksi altatasaukseen, upotuksiin ja lukemattomiin muihin sovelluksiin.

ISCARin valikoimasta löytyy esimerkiksi MULTI-MASTER-tuoteperheen koottavat työkalut ja vaihtopäät, jotka soveltuvat erilaisiin viisteytyksen sovelluksiin. Taloudelliset MM H -vaihtopäät kahdella lastu-uralla sekä täysin hiotut, moniuraiset MM E -päät ovat tehokkaita vaihtoehtoja erityisesti pienten alueiden ja työkappaleiden viisteytykseen jäystettä jättämättä.

Kätevä MM HCD on erityisen suosittu vaihtopää, joka soveltuu sisä- ja ulkopuolisten viisteiden lisäksi alkureikä- ja keskiöporaksi sekä upotuksiin. Tämän vaihtopään suosion takana on sen leikkuugeometria, jossa yhdistyvät negatiiviset ja positiiviset leikkuut. Vahva leikkuusärmä ja erinomainen lastunmurtaja takaavat sujuvan lastuvirran sekä pehmeän ja kevyen leikkuun myös haastavissa olosuhteissa.

kuva

MULTI-MASTER-tuoteperheen lohenpyrstön muotoisia vaihtopäitä on saatavilla 45-, 60- ja 75-asteisina. Niillä voidaan koneistaa lohenpyrstöuria ja takaviisteitä, ja päiden monihampainen muotoilu takaa erinomaisen tuottavuuden.

kuva

Viisteellisen reiän koneistaminen yhdellä kertaa, kuten esireikien poraaminen, on monille asiakkaille tärkeä toiminto. Tämä onnistuu poraustyökalulla, jolla voidaan suorittaa sekä poraus että upotus. ISCARin valikoimaan kuuluu myös UniSUMOCHAM-porarunkoon kiinnitettävä viisteytysrengas, jonka ansiosta poralla voidaan suorittaa sekä poraus että viisteytys samalla kertaa.

ISCARilla on myös erityisesti pienten valmistajien tarpeisiin suunniteltu monipuolinen HM390 -viisteytysvarsijyrsin, jossa on säädettävä asetuskulma. Varsijyrsimessä on käännettävät kasetit, joihin vaihtoterä asettuu ja asetuskulman säädettävyyden ansiosta työkalulla voidaan jyrsiä eri asteisia viisteitä, eikä siksi muita työkaluja tarvita. Kasettiin on kaiverrettu astemitta, joka helpottaa kulman säätöä. Tämä käytännöllinen työkalu on yksileikkuinen.

kuva

ISCARin CHAMFMILL-tuoteperheeseen kuuluu vaihtopalallisia jyrsimiä, jotka on suunniteltu etu- ja takaviisteytykseen ja jotka soveltuvat niin pienten ulko- ja sisäpuolen viisteiden koneistukseen kuin myös jäysteen poistoon. Tuoteperheen tärkein ominaisuus on viisikulmainen vaihtoterä 10 leikkuusärmällä, joista viittä käytetään etuviisteytykseen ja viittä takaviisteytykseen.

Lisätietoa viistetyökaluista ja niiden monipuolisesta hyödyntämisestä www.iscar.fi sekä Iscarin myynnistä.

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »