mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Työ- ja koneturvallisuus

Ergonomia teollisuusalalla - vältä turhat rasitusvammat

artikkelikuva: Ergonomia teollisuusalalla - vältä turhat rasitusvammat

Teollisuuden työtehtävät vaativat usein epämukavia työasentoja ja yksipuolisia, toistuvia liikkeitä. Huono ergonomia ja staattinen työasento lisäävät tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja. Siksi on tärkeää huolehtia, että teollisuudessa on ergonomiset teollisuuskalusteet. Tässä muutama vinkki ergonomian parantamiseksi:

1. Työnnä, vedä tai rullaa sen sijaan, että nostat tavaroita.Ei ole väliä, oletko siirtämässä kansioita toimistossa vai painavia työvälineitä teollisuudessa. Selkä kiittää, kun käytät työhön sopivaa vaunua.

2. Tärkeimmät tavarat käden ulottuvilla. Kun eniten käytetyt työvälineet ovat lähellä ja oikealla korkeudella, työntekijöiden ei tarvitse kurotella. Esimerkiksi työkalutaulut koukkuineen toimivat hyvin. Varmista, että säilytyskalusteet ovat riittävät ja tarpeen mukaiset.

3. Älä laita painavia tavaroita korkealle tai matalalle. Painavia tavaroita ei kannata laittaa lattialle, jolloin niitä pitää nostaa, tai yli olkapäiden korkeuden. Vatsan korkeus on hyvä painaville ja usein käytetyille tavaroille. Näin vähennät niiden siirtelystä aiheutuvaa rasitusta. Apuvälineenä voidaan käyttää nostovaunua.

4. Vaihtele työasentoa terveyden vuoksi. On monia etuja työasennon vaihtamisessa istumisesta seisomiseen kuten eri rasitustilojen vähentyminen. Hanki työpaikalle korkeussäädettävä teollisuuspöytä ja seisontamatto, joka vähentää jalkojen väsymistä. Säädettävän työpöydän äärellä myös eripituiset henkilöt saavat ergonomiset työasennon

Lisätietoja: www.ajtuotteet.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 3/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »