mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Robotiikka ja automaatio

Toimitusvarmuuta ja lisäkapasiteettia

- Miiluxin hankkima porausportaali vastaa todelliseen kysyntään

artikkelikuva: Toimitusvarmuuta ja lisäkapasiteettia

Porausportaalin käyttöönotto vaati asiaankuuluvan koulutuksen. Koneistajat ohjelmoivat itse porausportaalin toimintoja eri tarpeisiin.

Miiluxin uusin laitehankinta kasvattaa koneistuksen tehokkuutta entisestään

”Uusi porausportaali on täydellinen nyrkki jo olemassa olevan kysynnän silmään”, kuvailee Miiluxin myynti- ja tuotantojohtaja Olli Mattila uusinta investointia Raahessa sijaitsevan teräspalvelukeskuksen laitekantaan.

Miilux on paininut viime vuodet positiivisen ongelman parissa koneistuksensa osalta. Miiluxin koneistuksessa käytetyt työstökeskukset ovat olleet jatkuvasti kapasiteettiensa äärirajoilla. CMA GRD60Z CNC 6020-porausportaali on täsmähankinta asiakkailta tulevaan, kasvavaan tuotekysyntään. Portaalin CNC-ohjaus, tarkkuus ja kahdenkymmenen työkalun karusellivaihtaja tuovat pitkään kaivattua tehokasta lisää Miiluxin koneistuskapasiteettiin.

”Määrätyn tyyppisten tuotteiden, kuten syöttimien, siilojen ja kuljettimien vuorauslevyjen kysyntä on lisääntynyt Miiluxilla tasaisesti. Käytännössä kyse on ollut yleensä pulttikiinnitteisistä kulutusterästuotteista”, jatkaa Mattila.

CMA-porausportaalin hankintaprosessi kesti noin vuoden. Porausportaalin maahantuojana on toiminut Vossi Group Oy. Vossi Group on ollut merkittävä yhteistyökumppani Miiluxin kone- ja laitehankinnoissa jo vuosia.

Porausportaalin tulo Miiluxille edellytti koneistamolaajennuksen, joka käsittää noin 300 neliömetriä. Kokonaisuudessaan porausportaalin investoinnin arvo on noin 400 000 euroa.

”Töitä on valmiina sen verran, että porausportaali pääsee heti käyttöön kahdessa työvuorossa. Koneistuskapasiteetin kasvaessa Miiluxin työntekijämäärä tulee kasvamaan entisestään.

Aiemmin samankaltaisiin töihin käytetyt säteisporakone ja aarpora eivät jää toimettomiksi uuden hankinnan myötä. Tulevaisuudessa kyseiset porat keskittyvät yksittäisten, vaativimpien kappaleiden työstöön.”

Uusi porausportaali tekee monipuolista jälkeä. Nimensä mukaan laite poraa, mutta se on myös varustettu monilla erikoistoiminnoilla. Kierteytys, senkkaus, kitkaporaus ja jyrsintä kuuluvat laitteen ominaisuuksiin.

”Kapasiteetin kasvattaminen ja sitä kautta hyvän toimitusvarmuuden ylläpitäminen olivat ne tärkeimmät seikat, miksi porausportaali hankitiin Miiluxille nyt”, tiivistää Mattila.

Lisätietoja: www.miilux.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »