mainos_1048

Robotiikka ja automaatio

Wihuri ja Mazak esittelevät uusinta konepajateknologiaa tampereella

artikkelikuva: Wihuri ja Mazak esittelevät uusinta konepajateknologiaa tampereella

Mazak Integrex i-200ST Auto Gear -hybridimonitoimikoneessa yhdistyvät monitoimisorvin ja hammastuskoneen monipuoliset ominaisuudet.

Wihuri Oy Tekninen Kauppa yhdessä maailman johtaviin työstökonevalmistajiin kuuluvan japanilaisen Yamazaki Mazakin kanssa esittelevät Konepaja 2020 ‑messuilla tuoreita Mazakkoneita Smooth-ohjauksilla. Vallankumoukselliseen Smoothteknologiaan on mahdollista tutustua koneiden lisäksi myös useiden ohjaussimulaattoreiden ja ohjelmistojen avulla. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Konepaja 2020 -messuilla 17.–19. maaliskuuta ovat paikalla sekä Mazakin että Wihurin asiantuntijat.

Integrex i-200ST Auto Gear -hybridimonitoimikoneessa yhdistyvät usean koneen ominaisuudet

Yamazaki Mazak on monitoimisorvien uranuurtaja ja markkinajohtaja maailmassa. Uusimpiin innovaatioihin tällä saralla kuuluvat hybridikoneet, joissa on yhdistetty perinteisen monipuolisen monitoimisorvin ominaisuuksiin ainetta lisäävä valmistus tai joku muu työstömenetelmä, joka on aiemmin vaatinut oman erikoiskoneensa.

Integrex i-200ST AG -messukoneessa perusmalliin on lisätty monipuoliset hammastuksen valmistusmenetelmät sekä mittaus. Koneella voidaan perinteisen sorvauksen, jyrsinnän, porauksen ja kierteityksen lisäksi valmistaa hammastuksia tehokkaasti ja mittatarkasti esimerkiksi vierintäjyrsimällä, 5-akselisella jyrsinnällä tai Skiving-menetelmällä. Kaikkiin hammastuksiin löytyy vaadittujen mekaanisten erikoisominaisuuksien lisäksi valmiit työkierrot ja mittausmahdollisuudet suoraan Mazatrol SmoothX -ohjauksesta.

Variaxis C-600:ssa on uusi Mazatrol SmoothAi -ohjaus

Mazak Variaxis -koneistuskeskuksissa on suoraan koneen runkoon rakennettu vankka kahdesta päästä tuettu kehtopöytä, jonka runko kallistuu ja pöytälevy pyörii lineaariakseleiden ympäri. Tukevan rakenteen ja tehokkaan ohjausjärjestelmän ansiosta vaativimmatkin työkappaleet pystytään työstämään tarkasti useammalta tahkolta tai moniakselisesti viidellä akselilla yhtäaikaisesti.

kuva
Mazak Quick Turn 250MSY -sorvauskeskus ja siihen saumattomasti integroitu TA-20/200 -robottijärjestelmä tarjoavat helpon ensiaskeleen automaation hyödyntämiseen.

Suurin tällä koneella työstettävä kappale on halkaisijaltaan 730 mm ja korkeudeltaan 450 mm. Variaxis C-600:aan on saatavilla myös paletinvaihtaja ja erilaisia ulkopuolisia automaatioratkaisuja tarpeen mukaan. Koneessa on Mazakin uunituore Mazatrol SmoothAi –ohjaus, jossa hyödynnetään tekoälyä ja jatkuvaa oppimista työstöprosesseista.

Quick Turn 250MSY -sorvauskeskus esitellään helppokäyttöisellä robottijärjestelmällä

Quick Turn on Mazakin kattava sorvauskeskusmallisto, johon on nyt saatavilla helppokäyttöinen automaatiojärjestelmä. Turn Assist (TA) -järjestelmä koostuu Fanuc-robotista, lataus- ja purkuasemasta, otteenvaihtoasemasta ja laserskannerista.

Robottisolua ohjataan helppokäyttöiseltä graafiselta käyttöliittymältä, joka on integroitu sisään sorvin ohjauspaneeliin. Robotin sijoittelun ja laserskannerin avulla solua ei tarvitse laittaa suojahäkkiin ja sorvin edusta jää vapaaksi mahdollista manuaalilatausta varten. Quick Turn 250MSY -messukoneessa on 10 ja 6 tuuman karat, pyörivät työkalut ja Y-akseli; ohjauksena suosittu Mazatrol SmoothG.

Wihuri Oy Teknisen Kaupan kattava valikoima konepajoille on esillä monipuolisesti

Wihurilla on Konepaja 2020 ‑messuilla peräti kolme näyttelyosastoa. Pelkästään Mazakin tuotteisiin ja palveluihin keskittyvät osastot ovat E123 ja E130. Näiden lisäksi osastolla A620 esitellään Linde-trukkeja ja uusia sisälogistiikkaratkaisuja, Sunnen- hoonauskoneita, Metabo-sähkötyökaluja ja käsityökaluja sekä muita konepajoilla tarvittavia laitteita.

Konepajojen huipputuotteita ja -palveluita ovat esittelemässä useat asiantuntijat myös palveluliiketoiminnan ja toimittajien puolelta, joten messuilla on oiva mahdollisuus tutustua Wihurin laajaan kokonaistarjontaan.

Lisätietoja: www.machinetools.wihuri.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 3/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »