mainos_1048

Pintakäsittely
Työkalut ja tarvikkeet

Mukautuvaa tehokkuutta hiontaan

artikkelikuva: Mukautuvaa tehokkuutta hiontaan

Rautarakenne Leivo Ky:n Paavo Kasari puhdistaa kulmahiomakoneella hitsaussaumaa haponkestävistä tikapuista. Sauma saavutetaan helposti ja ergonomisesti 3M:n XC-DC Pro Extra Cut -hiomalaikalla, jonka saa laillisesti kiinnittää säädettävään 150 mm kulmahio

3M:n uusien Scotch-Brite XT Pro ja XC Pro Extra Cut -puhdistuslaikkojen verkkomateriaali on uudistettu entistä mukautuvammaksi ja laikan tukkeutumista vähentäväksi. Laikasta on saatavilla myös uusi, laillisesti ja turvalisesti kulmahiomakoneeseen istuva malli, joka tehostaa puhdistushiontaa huomattavasti.

– Laikan puhdistussuunta on fiksu ja sillä pääsee helposti puhdistushiottaviin kulmiin ja hankaliin paikkoihin sekä hitsisaumojen reunoihin. Kulmahiomakoneeseen sopivan XC-DC Pro Extra Cut -puhdistuslaikan käyttö on myös ergonomisempaa kuin karakoneella tehty puhdistus, Jari Hämäläinen 3M:n myynnistä toteaa.

Kanttausjäljetkin pois puhdistuslaikalla
Lappeenrantalaisella Rautarakenne Leivo Ky:llä haasteena oli kanttausjälkien poistaminen teräskouruista.

”Yllätyimme, kuinka tehokkaasti 3M Scotch-Brite XC Pro Extra Cut -puhdistuslaikka poisti kanttausjäljet. Olimme kokeilleet työhön useita eri laikkoja, mutta yksikään ei suoriutunut tehtävästä kunnolla,” tekninen johtaja Erik Leivo kertoo.

Asiakaslähtöisesti ja raudanlujalla ammattitaidolla palvelevan Rautarakenne Leivon erityisosaamista ovat lujarakenteiset teräsovet, julkisivut ja erilaiset teräsrakenteet.

Haastaviinkin sovelluksiin
Scotch-Brite™ XC Pro Extra Cut -puhdistuslaikan aggressiivisuus tekee siitä ihanteellisen haastaviinkin sovelluksiin, ja silti laikan verkkorakenteen ansiosta hiontajäki on siisti. Tuotantotyöntekijät arvostavat laikkojen käyttömukavuutta ja tehokkuutta. Laikan kestävyys on myös tärkeää, koska laikan vaihtoon kuluu aikaa ja vaihto keskeyttää itse hiontatyön.

Scotch-Brite™ -puhdistuslaikoissa on tarjolla käyttötarkoituksen mukaan kaksi vaihtoehtoa hiomamineraaliksi: piikarbidi tai alumiinioksidi.

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »