mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Palveluliiketoiminta
Robotiikka ja automaatio

Proconsille Pohjois-Euroopan ainoa täysautomaattinen rullamuovauslinja

artikkelikuva: Proconsille Pohjois-Euroopan ainoa täysautomaattinen rullamuovauslinja

Teräsprofiilien rullamuovaukseen erikoistunut maalahtelainen Procons on hankkinut Pohjoismaissa ja Baltiassa ainutlaatuisen automaattisen profiilien rullamuovauslinjan, joka sopii myös lyhyempien tuotantosarjojen tekoon.

”Olemme kolminkertaistaneet tuotantokapasiteettimme uudella Samesorin Prefab Superior -rullamuovauslinjalla. Automaattisen linjan alkupäässä on rullamuovauslinjaa syöttävä Pivatic Heavy Duty lävistystyökone, joka voi tehdä monenlaisia rei’ityksiä profiiliin. Linjalla voi tehdä UCZ ja Sigma-palkkeja, joiden ainevahvuudet ovat 1 – 4 mm”, toimitusjohtaja Klas-Erik West Oy Procons Ab:stä kertoo.

Uusi rullamuovauslinja palvelee erityisesti rakennusalan tarpeita, mutta myös mitä tahansa raskaamman teräsrakenteen tarvetta, jossa voi käyttää rullamuovattua teräsprofiilia.

Linjalla voi tehdä profiileja sekä ruostumattomasta että mustasta teräksestä. Samoin sinkityt ja tietyt maalatut laadut sopivat. Ruostumatonta terästä linjalla pystyy ajamaan noin 2,5 – 3 mm paksuuteen saakka.

Pienemmillekin erille tehokkaasti
”Ennestään meillä on seitsemän rullamuovauslinjaa, joissa työkalujen vaihto tehdään manuaalisesti, eli kasetit ja pyörät pitää avata ja vaihtaa sekä tehdä kaikenlaisia säätöjä työkalujen vaihdon yhteydessä. Manuaalisessa profiilien vaihtamisessa kuluu noin 2 – 6 tuntia. Uusi automaattilinjamme vaihtaa esimerkiksi C-profiilin Z-profiiliin kahdessa minuutissa ja säätää samalla itse linjan tuotantovalmiuteen ohjelmallisesti. Vaihdosta ei synny mitään työkalukustannuksia”, West sanoo.

Uuden linjan toleranssit ovat erittäin hyvät ja lopputuote on mittatarkka. Esivalmistetut palkit voidaan valmistaa automaattisesti suoraan 3D-kuvista asennusvalmiiksi.

Tuotteilla on täysi jäljitettävyys tuotantotietoineen jokaisesta palkista.

Lisätietoja: www.procons.fi

Teksti: Jari Peltoranta

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »