mainos_1048

Materiaalinkäsittely

Stén tarjoaa terästuotteita ja lämpökäsittelypalveluja

artikkelikuva: Stén tarjoaa terästuotteita ja lämpökäsittelypalveluja

Stén & Co Oy Ab on suomalainen perheyritys, jolla on pitkä kokemus työkaluterästen ja muiden erikoisterästen kaupasta ja lämpökäsittelystä. Yrityksen asiakaskunta on pääasiassa kotimaista metalli- ja konepajateollisuutta, kuten työvälineiden valmistajia, alihankintakonepajoja sekä elektroniikka- ja muottituoteteollisuutta.

Jyväskylän kupeessa Muuramessa sijaitseva Stén & Co:n karkaisimo tarjoaa monipuolisesti erilaisia lämpökäsittelypalveluja. Karkaisimo on toiminut vuodesta 1981. Se on erikoistunut vaativaan työkalukarkaisuun, hiiletyskarkaisuun ja nitraukseen.

”Henkilökuntamme ammattitaito kattaa kaiken erikoisteräksiin liittyvän, materiaalinvalinnasta lämpökäsittelyyn ja valmiiseen työkaluun tai komponenttiin saakka. Suoritamme lämpökäsittelyä Suomen nykyaikaisemmilla ja tehokkaimmilla laitteilla”, Stén & Co:n Ilkka Harri vakuuttaa.

Tuotannossa sovelletaan uusinta vakuumiteknologiaa. Vakuumikarkaisu-, nitraus- ja suojakaasu-uunien lisäksi karkaisimolla on käytössä oma laboratorio, pakkaskarkaisulaitteet, suolakylpyuuni, useita päästöuuneja sekä teollisuuspesukoneet.

”Tarjoamme laajan kirjon lämpökäsittelyitä: erilaisia hehkutuksia, suorakarkaisua, hiiletyskarkaisua, vakuumikarkaisua, vakuumihiiletystä, pakkaskarkaisua sekä nitrausprosesseja”, Ilkka Harri kertoo.

Hiiletyskarkaisulla parannetaan komponenttien väsymislujuutta ja kulutuskestävyyttä. Vakuumikarkaisua käytettäessä karkaistava kappale kuumennetaan vakuumissa ja sammutetaan paineistetussa typpikaasussa.

”Vakuumihiiletyksessä yhdistyvät vakuumikarkaisun ja hiiletyskarkaisun edut. Pinnan puhtaus on kaasusammutuksen ansiosta erinomainen. Menetelmä on parhaimmillaan vaativien koneenosien ja komponenttien valmistuksessa, koska myös ohuet ja syvät reiät voidaan hiilettää onnistuneesti”, Harri selittää.

Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi hammaspyörät ja vaihteistojen osat. ”Olemme panostaneet merkittävästi vakuumikarkaisulaitteistoihin ja -prosesseihin, perinteisempiä karkaisumenetelmiä unohtamatta.”

Lisätietoja: www.sten.fi

Sten, logo

Teksti: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »