mainos_1048

Investoinnit & raaka-aineet

Atlas Copco auttaa energiatehokkuuden parantamisessa

artikkelikuva: Atlas Copco auttaa energiatehokkuuden parantamisessa

Energiankulutuksen pienentäminen on monen yrityksen tavoite. Kulutuksen vähentäminen tuo kustannussäästöjä ja parantaa kilpailukykyä.

Monesti kompressorihuone on viimeinen paikka, josta yritykset etsivät energiansäästöjä. Todellisuudessa paineilma saattaa olla yrityksen yksi suurimmista energiasyöpöistä. Kompressorihankintaan ja -huoneen suunnitteluun kannattaa siis panostaa, jos haluaa parantaa tuotannon energiatehokkuutta.

Paineilman tuottamiseen käytetystä energiasta vain noin 4 % siirtyy paineilmaan. Loput käytetystä energiasta menee hukkaan lämpöenergiana. Lämpöenergiaa syntyy, kun paineilmaa puristetaan. Tiesitkö, että tämän lämmön voisi ottaa talteen ja hyödyntää esimerkiksi tehdashallin lämmityksessä?

Vaikka puristuslämpöä ei otettaisi talteen, on paineilmajärjestelmässä kuitenkin mitä todennäköisemmin parantamisen varaa. Helpoin keino on vähentää paineilmavuotoja. Toinen keino on panostaa paineilmajärjestelmän suunnitteluun. Voit helposti säästää energiaa vähentämällä mm. tyhjäkäyntiä, painehäviöitä ja käyttöpainetta. Paineilmaan käytetystä energiasta voisi säästää yli 30 % kohtuullisen helposti. Parhaimmissa tapauksissa energiansäästöpotentiaali on yli 50 %.

Energiatehokkuuden parantamisen voi helposti aloittaa paineilmajärjestelmän energiatehokkuuden kartoituksella, jossa selvitetään vuotomäärät, energiankulutus, kompressorien käyntiasteet ja verkoston painekaistat. Kartoituksella saamme selville paineilmajärjestelmän energiansäästöpotentiaalin.

Lisätietoja: www.atlascopco.fi
kompressori.fi@fi.atlascopco.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 1/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »