mainos_1048

Työkalut ja tarvikkeet

Sujuvaa koneistusautomaatiota Hartolassa

Tulevaisuudessa hartolalaisessa konepajassa yksi työvuoro tullaan hoitamaan miehitettynä ja loput automaation avulla.

"Miehitettynä tehtaallamme jatkossa toimitaan yhdessä vuorossa. Automatisoimalla seuraavat työvuorot saamme tehokasta lisäkapasiteettia", toteaa Seppo Suomi Oy:n toimitusjohtaja Jani Suomi. Nyt työstökone saadaan pyörimään jopa 20 tuntia vuorokaudessa ilman miehitystä, joka jo sinällään on radikaali parannus entiseen.

Jotta tähän päästään, Seppo Suomi Oy on lähtenyt investoimaan joustavaan tuotantoon. "Kilpailukyvyn ja tuotannon laadun ylläpitäminen on ollut keskeinen syy investoinnille".

FMS järjestelmä
Uuden investoinnin ydin on Fastems Oy:n joustava tuotantojärjestelmä (FMS), johon OK-VISE Oy toimitti kiinnitystekniikan.

Järjestelmän avulla saadaan yhdelle Mori Seiki työstökoneelle järjestettyä sekä työstettävät kappaleet että materiaali niitä varten. Kaiken kaikkiaan järjestelmässä on tilaa kuudelle työstökoneelle, ja kapasiteettia on tarkoitus kasvattaa kysynnän mukaan.

"Tavoitteemme on työllistää uudella tehtaallamme kahden vuoden kuluttua n. 15 henkeä ja tehdä noin 3 miljoonan euron liikevaihto", luonnehtii Jani Suomi tulevaisuuden tavoitteita

Kiinnitystekniikka
Uudessa järjestelmässä työstökappaleet odottavat FMS:n puskurivarastossa työstökoneen vapautumista. Kun työstö voi tapahtua myös miehittämättömän yövuoron aikana, kiinnitystekniikan luotettavuus on ollut valinnassa ykkössijalla.

Kiinnitystekniikka perustuu OK-VISE Oy:n matalakiinnittimiin, jotka ovat osoittautuneet 35-vuotisen historiansa aikana yhdeksi luotettavimmista kiinnityskomponenteista jota alalta löytyy. Uudempaa kehitystyötä edustavat matalakiinnittimen ympärille suunnitellut Fixturing Concept kiinnitysmodulit. Modulit asennetaan Seppo Suomi Oy:lle suunniteltuun ja optimoituun koneistustorniin. Tornin kaikilla sivuilla on 25x50 mm reikämatriisi. Nämä yhdessä mahdollistavat lukemattomien eri kiinnitysvaihtoehtojen suunnittelun sekä asetusten muuttamisen muutamassa minuutissa, kun perinteisillä kiinnitysjärjestelmillä asetusten vaihtoon menee tunteja.

Lisätietoja: www.ok-vise.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 3/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »