mainos_1048

Lastuavat työkalut
Työkalut ja tarvikkeet

Pienten lääketieteellisten kappaleiden koneistus

artikkelikuva: Pienten lääketieteellisten kappaleiden koneistus

Lääketieteessä käytettävien pienten osien valmistus on yksi nopeinten kasvavista koneistuksen osa-alueista maailmassa. Pienet ja usein monimutkaiset osat joudutaan yleensä vielä koneistamaan haastavista materiaaleista mm. titaanista. Näiden kappaleiden valmistus vaatii konepajalta erikoisosaamista ja oman vaikeutensa tuovat vielä piensarjat ja prototyyppien valmistus.

ISCARin entistä laajemman työkaluvalikoiman pienten kappaleiden koneistukseen on mahdollistanut uusien geometrioiden ja erittäin luotettavien kiinnitysten kehittäminen sekä työkaluasetusten onnistunut minimointi. Kenttätestien ja tuotekehityksen kautta rakennettu ohjelma on kasvanut sekä uusien että jatkokehitettyjen tuotteiden kautta.

Työkalut lääketeollisuuden tarpeisiin

Korkeapainejäähdytys pistosorvaustyökaluihin
Sveitsiläistyyppisissä koneissa käytettävissä GEHSR/L työkaluihin, joissa teräpala voidaan vaihtaa työkalun kummaltakin puolelta, on lisätty korkeapaine jäähdytyskanavat (JHP). Niiden avulla pystytään sorvaamaan entistä haastavampia aineita ja parantamaan työkalun kestoa sekä lastunhallintaa. Entistä lyhyemmät versiot työkaluista parantavat tukevuutta ja sitä kautta kappaleen pinnanlaatua.

pentacut

PENTACUT
Suositusta ja tukevasta PENTACUT pistoterästä, jossa on 5 leikkuusärmää, on saatavissa nyt myös 17 mm halkaisijalla oleva teräpala joka soveltuu korkeintaan 4 mm pistosyvyyksiin.

Teräpaloja on saatavilla halkaisijoissa 0.25-3.18 mm ja eri geometrioilla katkaisuun, uranajoon, pistosorvaukseen ja kierteen sorvaukseen.

pentacut

Pienten osien sorvaus
Jotta pienien osien sorvaus olisi mahdollista, on ISCAR julkaissut uudet sekä positiivisilla että negatiivisilla paloilla olevat sorvaustyökalut pienille halkaisijoille. Varret ovat saatavana teräksisinä tai kovametallisina ja niissä jäähdytys ohjataan aina työkalun läpi suoraan leikkuusärmään.

Työkaluissa käytetään uusia positiivisia yksipuoleisia EPGT (75°/Dmin=4,5mm) ja CCGT (80°/Dmin=5,0mm) hiottuja teräpaloja. Negatiiviselle kaksipuoleisille paloille suunnitelluissa työkaluissa, joissa Dmin=12 mm, käytetään vuorostaan WNMP (80°) ja DNGP (55°) teräpaloja. Näiden lisäksi tarjolla on ISCARin uudet kaksipuoleiset, neljäsärmäiset teräpalat jotka ovat vaihtoehto ISO-normin mukaisille positiivisille kaksisärmäisille teräpaloille.

pentacut

Reikiä SUMOCHAM porilla
Halkaisijavalikoiman pienemmässä päässä, ISCARin SUMOCHAM ohjelma on laajentunut kattamaan jo halkaisija alueen 4–5,9 mm, 0,1 mm välein. Neljä eri DCN runkoa kattaa tuon alueen, pituusvaihtoehtojen ollessa teollisuuden tarvitsemat DCN 3xD ja 5xD. Näiden uusien, erittäin pienien kärkien kiinnittämiseksi kehitettiin uusi avainmalli, joka mahdollistaa vaihdon ilman esiasetusta kuten suuremmissakin halkaisijoissa.

Tässä muutama esimerkki tehokkaista ratkaisuista lääketeollisuuden tarpeisiin. Näiden lisäksi valikoimasta löytyy PICCO ja MINICUT tuoteperheet jotka täydentävät pienten kappaleiden sorvausvalikoiman.

Kaikista erilaisista vaihtoehdoista sekä kokonaisratkaisuista kappaleiden koneistukseen saa lisätietoa Iscarin henkilökunnalta tai www.iscar.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 1/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »