mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Robotiikka ja automaatio

Uuden ajan alipainetekniikkaa

artikkelikuva: Uuden ajan alipainetekniikkaa

Konepajojen ja muun teollisuuden automatisoiduilla tuotantolinjoilla kannattaa nykyisin käyttää älykkäitä alipainekomponentteja. Silloin järjestelmän kuntoa voidaan seurata jatkuvasti, joten mahdolliset huoltotarpeet tunnistetaan ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa tuotantokatkoksia.

Saksassa perustetulla kansainvälisellä Schmalz-konsernilla on yli sadan vuoden kokemus metalliteollisuudesta. Viime vuosikymmeninä yrityksen toiminta on keskittynyt alipaineteknologiaan, teollisuusautomaatiossa tarvittavaan alipainetekniikkaan sekä ergonomisiin ja asiakaskohtaisiin nostoavustinratkaisuihin.

”Tarjoamme laajan valikoiman alipainekomponentteja automaattiseen kappaleenkäsittelyyn. Siirrettävien kappaleiden koko voi vaihdella piirilevyjen pintaliitoskomponenteista aina kymmenien tonnien painoisiin teräslevyihin, joiden käsittely muulla kuin alipainetekniikalla olisi hankalaa”, kertoo Oy Schmalz Ab:n toimitusjohtaja Simo Ylä-Outinen.

Esimerkiksi konepajojen valmistuslinjoilla käytetään alipainetekniikkaan perustuvia imukuppitarttujia, joiden avulla vaikkapa ohutlevypaloja siirretään särmäykseen. Tyypillisesti kyse on kappaleista, joita prosessin kuluessa siirretään paljon ja toistuvasti. Metalliteollisuuden lisäksi samaa tekniikkaa sovelletaan myös puu-, muovi-, lasi- ja elintarviketeollisuudessa.

”Kun alipaine tuotetaan älyejektorilla, paineilmaa säästyy jopa 80 prosenttia verratuna perinteiseen ejektoritekniikkaan. Schmalz-älyejektorit liittyvät väylään IO-Link -yhteydellä, ja SCTSi-ejektoriterminaalit ovat lisäksi saatavissa yleisimmillä kenttäväyläliitännöillä. Väylään liittetty älyejektori tuottaa reaaliajassa digitaalista prosessidataa, jota voidaan käyttää esimerkiksi ennakoivaan kunnossapitoon.”

”Jos esimerkiksi tyhjiöintiajat ylittävät ennalta asetetut hälytysrajat, järjestelmä ilmoittaa siitä heti huoltohenkilöstölle. Ennakoivalla kunnossapidolla voidaan varmistaa, että kriittiset tuotantolinjat pysyvät koko ajan toimintakunnossa”, Ylä-Outinen toteaa.

Schmalzin tuotevalikoimassa on nykyisin yli 6 000 alipainetekniikan komponenttia. Valikoima on tiettävästi markkinoiden laajin.

”Nyt asiakastoimituksia voidaan nopeuttaa, koska Schmalz on koonnut yleisimmin käytettävät ja automatisoiduille linjoille parhaiten soveltuvat komponentit erilliseen ’Selected by Experts – Schmalz Select’ -luetteloon. Siihen valikoidut tuotteet soveltuvat useimpiin tilanteisiin ja ne voidaan myös toimittaa perille tavallista nopeammin, pikarahtina jopa 1 – 2 päivässä”, Ylä-Outinen lupaa.

”Tässä erillisluettelossa on noin viidesosa Schmalzin koko tuotevalikoimasta. Mukana on esimerkiksi ejektoreita, imukuppeja, magneettitarraimia, alipainekytkimiä ja pumppuja.”

Teksti: Ari Mononen
Kuvat: Oy Schmalz Ab

Schmalz

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »