mainos_1048

Logistiikka (sisälogistiikka)

Oikeanlaisilla nosto- ja siirtolaitteilla tehoa materiaalivirtoihin

artikkelikuva: Oikeanlaisilla nosto- ja siirtolaitteilla tehoa materiaalivirtoihin

"Toimitimme viime vuonna kokemäkeläiselle Lehtosen Konepaja Oy:lle neljän uuden siltanosturin lisäksi kymmenen kappaletta kevyempiä seinäkääntönostureita, joista jokainen palvelee aina kahta työntekijää ja työpistettä kerrallaan. Näin odotusajat pienenevät ja läpimenoajat paranevat, samoin yrityksen yleinen suorituskyky", Satateräs Oy:n toimitusjohtaja Juha Paukkunen toteaa.

Metalliyritysten raskaan pään sisälogistiikassa on paljon tehostamisen paikkoja materiaalinkäsittelyn osalta. Siltanosturi löytyy joka pajasta, mutta se ei välttämättä ole yksinään riittävä nostoväline tehokkaan materiaalivirran tuottamisessa. Kevyemmät työpistenosturit tukevat tuotannon tehostamista ja vähentävät kalliita odotusaikoja koneilla.

Usein tehdashalliin on investoitu hyvinkin kalliita koneita, joiden tehokkuutta, käyttöaikoja ja läpimenoaikoja seurataan tarkasti. Toisaalta katonrajassa voi olla yksi siltanosturi.

”Kun Pena käyttää nosturia, Masa seisoo kädet taskussa odottamassa nosturin vapautumista nostaakseen oman viidensadan kilon kikkareensa seuraavaan työvaiheeseen. Kallis koneaika ja työaika kuluvat odotteluun”, kuvailee Satateräs Oy:n toimitusjohtaja Juha Paukkunen monen metallipajan arkea tänä päivänä.

Aika suuri osa alihankintapajoissa nostettavista kuormista on kuitenkin alle tonnin painoisia, joiden nostamiseen ei tarvita kymmenien tonnien tehoista siltanosturia.

Kevyempiä kääntöpuominostureita siltanostureiden tueksi
”Valmistusvaiheessa käsitellään komponentteja ja osia, jotka ovat kuitenkin melko pieniä kuormaltaan. Tällaisiin tarpeisiin olemme viime aikoina toimittaneet siltanostureiden täydennykseksi kevyempiä, esimerkiksi kääntöpuominostureita tuhannen kilon nostoteholla”, Paukkunen sanoo.

Vasta loppukokoonpanovaiheessa tarvitaan isoa siltanosturia, kun kokonaisuus alkaa olla valmis

”Kannattaa myös ottaa huomioon, että uudet siltanosturit ovat huomattavasti tehokkaampia ja turvallisempia kuin vanhat. Niissä on erilaisia älytoimintoja, kuten heilunnanestoja ja mukautuvia nopeusalueita, minkä ansiosta työsyklejä voidaan nopeuttaa oleellisesti”, Paukkunen sanoo.

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »