mainos_1048

Pintakäsittely
Robotiikka ja automaatio
Työkalut ja tarvikkeet

Lasermerkintäratkaisut laajenevat

artikkelikuva: Lasermerkintäratkaisut laajenevat

Algol Technics teki sopimuksen Cajo Technologiesin lasermerkintäratkaisujen jälleenmyynnistä toukokuussa 2018. Cajo Technologies valmistaa innovatiivisia lasermerkintäratkaisuja kaikkiin teollisuuden tarpeisiin, kattaen mm. jäljitettävyys-, tunniste- ja tuotemerkinnät. Cajo Technologiesin kehittämällä menetelmällä saavutetaan erittäin tarkat, pysyvät ja käytännössä ikuisesti kestävät merkinnät ilman lisä- tai väriaineita.

Antti Siltanen vetää Algol Technicsin erikoismetallit-ryhmää. Hän toteaa, että monipuolinen lasermerkintä on tärkeä lisä yrityksen portfolioon, koska esimerkiksi metallialan toimijoiden merkintätarve lisääntyy koko ajan.

"Nykytrendi on vahvasti sellainen, että komponenttien alkuperä pitää olla selvitettävissä. Tästä syystä tehokkaalle ja nopealle merkintäratkaisulle on kasvavaa tarvetta", Siltanen toteaa ja lisää, että edelläkävijänä tässä kehityksessä on ollut autoteollisuus, joille osien jäljitettävyys on tärkeä osa bisnestä.

"Lasermerkintää käyttämällä esimerkiksi rikkoutuneen venttiiliakselin koko historiaketju on selvitettävissä materiaalin sulatusvaiheeseen asti."

Kuoletusaika kuukausia
Merkintätapoja on toki muitakin - stanssauksesta mustesuihkun käyttöön - mutta Siltasen mukaan laser on vahvoilla useammastakin syystä. Asiakkaita kenties kiinnostavin tieto on investoinnin äärimmäisen lyhyt takaisinmaksuaika verrattuna muihin merkintämenetelmiin:

"Esimerkiksi mustesuihkujärjestelmään verratessa investointi voi maksaa itsensä takaisin jopa muutamassa kuukaudessa", vahvistaa Siltanen.

Laitteilla tehdyt merkinnät ovat tarkkoja ja merkinnät voidaan tehdä myös haastavina pidetyille materiaaleille. "Metallien lisäksi Cajon lasereilla voidaan merkitä myös laaja kirjo eri muovimateriaaleja sekä kumia, silikonia, puuta, piirilevyjä…", listaa Siltanen.

Laserin nopeus on sekin tunnettu ja tunnustettu: esimerkiksi tietokonekaapelia voidaan merkitä minuutissa 600 metriä. "Nämä koneet ovat äärettömän nopeita ja lisäksi käytännössä huoltovapaita. Koska ne perustuvat laserinkäyttöön, koneeseen ei tarvitse lisätä mustetta tai mitään muutakaan." Cajon patentoidulla laserteknologialla saadaan kaikki sateenkaaren värit esiin esimerkiksi ruostumattomasta teräksestä ilman lisäaineita.

Uutuutena stand-alone
Tarjolla on useita erilaisia laiteratkaisuja, joita voidaan käyttää joko integroituna osana tuotantolinjastoa tai erillisinä stand-alone-laitteistoina. Siltanen kertoo, että Cajon integroituja ratkaisuja on Algol Technicsin tallissa jo ollutkin - yrityskaupassa hankitun vaasalaisen Co-Automationin kautta - mutta stand-alone on uusi aluevaltaus.

"Integrointipuolella olemme toimittaneet jo useita lasermerkintäratkaisuja, mutta stand-alone on toistaiseksi kääntämätön lehti. Kun valikoima laajenee, se tuo meille uusia mahdollisuuksia palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin", hän uskoo.

Stand-alonen markkinointia tehdään nyt täyttä häkää ja asiakkaille viedään viestiä vahvasti. Siltasen mukaan vastakaiku on ollut varsin hyvä:

"Markkinassa on paljon potentiaalia ja odotukset ovat sitä myöten korkealla."

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »