mainos_1048

Kunnossapito
Teollisuuden internet

Digitaalinen tulevaisuus ja "keskustelevat" voiteluaineet

artikkelikuva: Digitaalinen tulevaisuus ja "keskustelevat" voiteluaineet

Digitalisaatio muuttaa monen alan toimintaympäristöä, ja tämä koskee myös voiteluaineita. Tulevaisuuden tuotteet kertovat itse kuntonsa ja huoltotarpeensa. Samalla markkinoille tulee uusia älykkäitä järjestelmiä, jotka osaavat jopa tilata tarvitsemansa varaosat itsenäisesti.

Digitalisaatio on mullistamassa taloutemme ja koko yhteiskunnan. Se vaikuttaa myös voiteluainevalmistajiin, kun uudet tekniset ratkaisut muuttavat toimintaedellytyksiä joka vaiheessa logistiikasta tuotantoon.

FUCHSin digitaalisen inoviga-ajatuspajan toimitusjohtaja Matthias Marquart kertoo esimerkkejä siitä, miten hän näkee muutokset.

"Kuljetusalalla liikennevalot toimivat aika hyvin. Mutta ajattele, jos ajoneuvot osaisivat itse päättää, milloin on parasta kiihdyttää tai hidastaa? Silloin liikenne sujuisi tehokkaammin ja nopeammin. Digitalisaation myötä koneet ja järjestelmät optimoivat ja organisoivat toimintansa itse, mikä parantaa laatua ja lisää tuotantoa."

FUCHSin kaltaisten yritysten on valmistauduttava maailmaan, jossa kaikki - myös koneet - "keskustelevat" keskenään. Koneet ja työkalut haluavat tulevaisuudessa parantaa tehokkuuttaan, ja silloin myös voiteluaineiden on osallistuttava keskusteluun.

"Keskustelevat" voiteluaineet eivät tietenkään ilmaise itseään sanoilla ja lauseilla vaan antavat lähinnä tietoja senhetkisestä tilastaan.

"Tavoitteenamme on tunnistaa aina merkitykselliset tilaparametrit, jotta voimme ennakoida ongelmat jo varhain ja estää ne", Matthias Marquart toteaa.

Tiettyjen parametriarvojen lasku voi tarkoittaa, että osia voiteluaineesta on vaihdettava mahdollisimman nopeasti. Älykäs kokonaisjärjestelmä voisi vastata jopa koko prosessista esimerkiksi tilaamalla tarvittavan voiteluaineen ja alentamalla koneen tehoa varotoimena.

Huomio toimivuuteen
"Meidän on tarjottava tuotteiden sijaan toimivuutta ja oltava koko ajan tietoisia tuotteen tilasta, kun sitä käytetään koneessa", Matthias Marquart tiivistää. Tähän tarvitaan kattava järjestelmä, jonka sisältämät anturit ja seurantaratkaisut voivat huolehtia käytöstä ja jopa tilata varaosat automaattisesti.

"Siksi meidän on paitsi opetettava tuotteemme keskustelemaan, myös reagoitava kun voiteluaine korottaa ääntään. Meidän onkin luotava pohja uudenlaisille digitaalisille palveluille, antureille, simulaatioille ja jaetuille tietokannoille”, hän toteaa lopuksi.

Lisätietoja:
www.fuchs.com/fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »