mainos_1048

Lastuavat työkalut
Työstökoneet

Tehokkaampaa raskasta uranajoa

artikkelikuva: Tehokkaampaa raskasta uranajoa

Kuva 1. TGFHM 53K-8-AV: värinänvaimennuksesta on hyötyä etenkin syvissä urissa.

Uranajo on erityisen haastavaa raskaassa teollisuudessa, kuten öljy-, kaasu-, kaivos- ja laivateollisuudessa, sekä voimantuotannon sovelluksissa. Näiden teollisuuden alojen työkappaleet vaativat niiden suuren koon vuoksi usein myös erikoistyöstökoneita.

Raskasta uranajoa voidaan kuitenkin parantaa käytännössä monin eri tavoin. Jäähdytysnesteen käyttö helpottaa erityisesti syvien urien koneistusta pidentämällä työkalun kestoikää ja parantamalla lastunpoistoa huomattavasti. Värinän aiheuttamat rikkoontumiset ovat yksi terien pahimmista haasteista etenkin, kun työkalulta vaaditaan pitkää ulottumaa. Näissä tapauksissa värinävaimennettu ratkaisu voi tuoda lisää työkalun kestoikää ja parantaa pinnanlaatua (Kuva 1).

Iscar Finland Oy
Kuva 2. DOVE-IQ-GRIP-tuoteperheen TIGER-urateriä löytyy 10–20 mm leveyksinä.

Raskaassa uranajossa lastut ovat usein suurikokoisia, minkä vuoksi kannattaa välttää työkaluja, joiden yläleuka häiritsee lastuvirtaa (Kuva 2).

Yläleuallisten työkalujen kulumiskestävyys on myös huonompi kuin työkaluissa, joissa lastu pääsee poistumaan esteettä. Työkalun lisäksi oikeanlainen kääntöterän lastunmurtaja vaikuttaa merkittävästi koneistuksen onnistumiseen. Sopiva lastunmurtaja takaa sujuvan leikkuun ja paremman työkalun keston (Kuva 3).

Iscar Finland Oy
Kuva 3. TAGB-teristä löytyy myös lastunmurtajia useisiin eri tarpeisiin.

ISCARin raskaan urapiston ja pistosorvauksen työkalut ovat maailman huippua. CUTGRIP-, DOVE-IQ-GRIP- ja SUMOGRIP-tuoteperheistä löydät erinomaiset ratkaisut niin vakio- kuin erikoistyökaluihin.

Lisätietoja: www.iscar.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »