mainos_1048

Robotiikka ja automaatio

AQUA Cleanin pesujärjestelmät takaavat laadun ja toimitusvarmuuden

artikkelikuva: AQUA  Cleanin pesujärjestelmät takaavat laadun ja toimitusvarmuuden

Aqua Clean Oy on Pohjoismaiden suurin teollisuuspesukoneiden valmistaja. Yhtiö on vuonna 1993 perustettu perheyritys ja se toimii maailmanlaajuisilla markkinoilla. Pääasialliset toimialat ovat konepaja- ilmailu ja rautatieteollisuuden parissa.

”Me kilpailemme laadulla”, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Frey Taxell tiivistää.

Aqua Cleanin laatuun ja kokemukseen luottavat alojensa merkittävimmät toimijat. Asiakaskuntaan kuuluvat esimerkiksi Hitachi, Siemens, SEW-Eurodrive, Maersk sekä moni muu yritys kokoon katsomatta.

Yhtiö toimii Suomessa kahdessa toimipaikassa. Pääkonttori sijaitsee Espoossa ja tuotantotilat Porissa. Toimintaa ohjaavat sertifioidut ISO 9001 ja ISO 14001 laatujärjestelmät. 75 prosenttia tuotannosta menee vientiin.

”Suunnittelemme ja valmistamme koneet itse. Meillä työskentelee iso joukko motivoituneita osaajia, joiden intohimona on tarjota asiakkaalle parasta”, Taxell sanoo.

Aqua Cleanin pesuratkaisut on testattu monessa haastavassa ympäristössä. Olosuhteiden vaihdellessa pohjoisen pakkasista etelän lämpöön, Aqua Clean pystyy takaamaan järjestelmiensä toimivuuden täydellisesti.

Toimiva järjestelmä on täydellisen toimitusvarmuuden tae

Kotimaassa Aqua Cleanin järjestelmiin luottavat useat yritykset, joista yksi suurimmista on Nokian Linnavuoressa toimiva Agco Power.

Agco Power on maailman johtavia dieselmoottorien valmistajia ja edelläkävijä tuotannon kehittämistyössä. Yhtiö on investoinut muutaman viime vuoden aikana yli 170 miljoonaa euroa tuotteisiin ja tuotantoonsa.

Olennaisena osana robotisoituja konelinjoja ovat puhdistusjärjestelmät, joissa yhtiö on päätynyt luottamaan Aqua Cleanin laatuun. Linnavuoren tehdas on maailman modernein moottoritehdas ja vaatimukset ovat korkealla.

”Olemme tehneet mittavia investointeja tuotantoomme, sillä kehittyvät tuotteemme vaativat korkeaa puhtaustasoa”, koneistustoimintojen päällikkö Ville Yli-Jama Agco Powerilta kertoo.

Yhteistyö Aqua Cleanin kanssa saa mieheltä kiitosta. Pitkä hankintaprosessi muotoutui osaavissa käsissä onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

”Kartoitimme investointia suunnitellessa eri ratkaisuja kansainvälisiltä markkinoilta. Ensimmäisellä tarjouskierroksella saimme eteemme tukun erilaisia teknologioita ja tapoja tavoittaa tiukat vaatimuksemme.”

Yksityiskohtien tarkennuttua Agco Power päätti etsiä robotisoidun ja korkeapainejärjestelmällä varustetun pesujärjestelmän. Myös joustavuus ja muunneltavuus nousivat isoon arvoon.

”Koneistuslinjamme ovat täysautomaattisia. Käytännössä teemme kappaleet valusta valmiiksi käsin koskematta”, Yli- Jama avaa.

Oikea kumppani pesujärjestelmien toimitukseen löytyi läheltä, kun Aqua Cleanin järjestelmä osoittautui ominaisuuksiltaan tarkoituksenmukaiseksi.

”Meille on suurta etua, että valmistaja on kotimainen. Kaikki räätälöidyt ratkaisut vaativat selvittelyä ja asioiden kehittämistä vielä tuotannon aikanakin.”

Käyttöönoton aikana Aqua Cleanin palvelut toimivat erinomaisesti ja vankka tuki on jatkunut tuotannon käynnistyttyä.

”Jos rikkoontumisia tulee, huoltomiehen pitää olla nopeasti paikalla. Yleisesti ottaen meitä on palveltu tosi hyvin”, Yli- Jama kehuu.

Modernin laitteiston käyttöönotto on vaativa prosessi. ”Pesunestettä virtaa valtavat määrät ja komponentit ovat kovilla. Oikeat käyttötavat ja niiden opettelu ottaa aikansa.”

Linnavuoressa ollaan tyytyväisiä hankintaan ja yhteistyötä Aqua Cleanin kanssa on laajennettu.

”Kun järjestelmä toimi, päätös toisen hankkimisesta vastaavaan käyttöön oli suhteellisen helppo”, Yli-Jama kertoo tyytyväisenä.

Lisätietoja: www.aquaclean.fi

Teksti: Tommi Nieminen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »