mainos_1048

Materiaalinkäsittely

Tibnor tarjoaa paikallista kumppanuutta koko Suomen mitalla

Tibnor – luonnollinen valinta

artikkelikuva: Tibnor tarjoaa paikallista kumppanuutta koko Suomen mitalla

Pohjoinen Teollisuus – tapahtuma kokoaa ison joukon Pohjolan teollisuuden toimijoita Ouluun. Tibnor tuo esille markkinoiden laajimman palveluvalikoiman ja monipuolisen osaamisensa.

”Messut tarjoavat meille mahdollisuuden tavata vanhoja tuttuja ja esitellä ainutlaatuisia palveluitamme myös uusille kumppaneille”, Joona Lehto Tibnorilta kertoo.

”Yhteistyö tehdään ihmisten kesken. Me haluamme vastata haasteisiin ja tarjota juuri oikeita palveluita tarpeeseen. Messut ovat oivallinen paikka vaihtaa ajatuksia, sillä haluamme kehittyä ja tarttua toimeen”, hän jatkaa.

Tibnor löytyy messuosastolta 730. Myyntihenkilöiden lisäksi messuilla on mahdollisuus tavata Tibnorin Parts-osavalmistuksen ammattilaisia. Ammattilaisten läsnäolo tarjoaa oivallisen mahdollisuuden keskustella yhteistyön mahdollisuuksista.

Moni tuntee Tibnorin luotettavana terästukkurina. Ydintoiminta on jalostunut monipuolisiksi palveluiksi, joita Pohjoinen Teollisuus – tapahtumassa esitellään.

”Tukkuripalveluiden lisäksi meillä on tarjolla markkinoiden laajimmat esikäsittelymahdollisuudet, kuten sahaporalinja, nauhalevyjen arkituspalvelu ja osavalmistus”, Lehto luettelee.

”Kokonaisuudesta on räätälöitävissä erinomainen kumppanuus, kun esikäsittelyn mahdollisuudet yhdistetään markkinoiden laajimpaan tuotevalikoimaan, varmoihin ja nopeisiin toimituksiin sekä kilpailukykyisiin hintoihin.”

Tibnor Oy

Tibnorilta vakaa kivijalka tuotantoon

Tibnor on Pohjoismaiden ja Baltian johtava terästen jakelukanava. Yhtiö tarjoaa Pohjoismaiden ja Baltian markkinoiden laajimman valikoiman teräs- ja metallituotteita sekä palveluita. Yhtiö toimii tiiviissä yhteistyössä SSAB:n kanssa. SSAB on Pohjoismaiden suurin teräksen tuottaja ja toimii yli 45 maassa.

Tibnorin laajat hartiat tarjoavat vankan pohjan kumppanuudelle, joka varmistaa tuotannon kustannustehokkuuden ja jatkuvuuden. Toimitusvarmuus on korkealla tasolla, mikä tarkoittaa varmuutta myös asiakkaan tuotantoon.

”Me olemme kumppani myös markkinan haastetilanteissa. Tunnemme vastuumme ja tarjoamme vaihtoehtoja myös silloin, kun palvelukyky on koetuksella”, Tibnorin aluepäällikkönä toimiva Timo Keskitalo kertoo toimintatavoista.

Kotimaisuus on Tibnorille tärkeä arvo ja tähän yhdistyy myös paikallisuus. Isot hartiat tuovat turvaa, mutta paikalliset tavat on tunnettava, jotta kumppanuus tuottaa parhaan arvon jokaiselle osapuolelle.

”Meillä on laaja verkosto paikallisia yksiköitä, jotka osaavat räätälöidä palvelut erilaisiin tarpeisiin ja tuntevat toimintaympäristönsä läpikotaisin”, Keskitalo sanoo.

”Me olemme luotettava toimija”, mies tiivistää.

Tibnor Oy

Vastuullisesti yhteiseen suuntaan

Tibnor kehittää toimintaansa asiakaspalautteen perusteella ja haluaa vastata kumppaniensa tarpeisiin. Yhtenä teemana on jo pitkään kulkenut asiakkaiden auttaminen vihreän siirtymän tiellä.

”Olemme nyt ja jatkossakin vihreän siirtymän kärjessä. Iso osa toteutusta ovat SSAB:n fossiilivapaat teräkset. Tibnorin sloganina toimii kuvaava termi luonnollinen valinta”, Keskitalo toteaa.

Fossiilivapaa teräs tuottaa kumppaneille etumatkaa vihreässä kilpailussa. Lainsäädäntö ja määräykset ohjaavat teollisuudenaloja ympäri maailman kehittämään ympäristövaatimukset täyttäviä infrastruktuureja ja prosesseja.

SSAB:n tarkoituksena on viedä koko terästeollisuus hiilipäästöttömään tulevaisuuteen. Tavoite on kova, sillä tällä hetkellä terästeollisuuden osuus kaikista hiilidioksidipäästöistä on seitsemän prosentin luokkaa. SSAB pyrkii yhdessä kumppaneidensa kanssa luomaan fossiilivapaan arvoketjun aina kaivoksesta lopputuotteisiin asti.

SSAB:n fossiilivapaassa teräksessä käytetty rautamalmi on peräisin sertifioiduista fossiilivapaista kaivoksista. Sen sijaan, että tuotantoprosessissa käytettäisiin koksihiiltä, teräs valmistetaan fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Tällaisesta teräksenvalmistuksesta ei aiheudu käytännössä lainkaan hiilijalanjälkeä. Tuotantoprosessi dokumentoidaan ympäristöselosteeseen (EPD). Ympäristöselosteet ovat kolmannen osapuolen tarkastamia asiakirjoja, joissa noudatetaan tiukkoja eurooppalaisia ja kansainvälisiä standardeja.

Vastuullisuus on myös vastuuta ihmisistä. Tibnorilla työurat ovat pitkiä, mikä kertoo asioiden olevan hyvällä tolalla. Hyvinvointi tarjoaa ison edun kilpailussa osaavista tekijöistä.

”Tibnor haluaa olla hyvä työpaikka ihmisille. Vaihtuvuus on pientä, mikä kertoo omaa kieltään. Haluamme maakuntien parhaat kyvyt meille töihin. Haluamme myös pitää heistä kiinni”, Keskitalo puhuu yhtiön filosofiasta.

Tibnor Oy

Paikallista palvelua isolla alalla

Seinäjoen palvelukeskus on hieno esimerkki Tibnorin paikallisuudesta ja ainutlaatuisen toimintamallin toteuttamisesta.

Asiakkaiden palautteet kertovat tyytyväisyydestä, mutta yksikkö haluaa kehittyä. Palautteet käsitellään ja niistä opitaan. Toimivia ja tehokkaita mallejakin voidaan jatkuvasti kehittää, sillä teknologia ja uudet oivallukset tarjoavat alati mahdollisuuksia uudelle.

Tibnor on toteuttanut jo pitkään laajaa investointiohjelmaa, mikä pitää yhtiön kehityksen aallonharjalla. Ohjelmaa päivitetään säännöllisin väliajoin ja myös kumppanien palautteet ohjaavat suuntaa.

Tibnor Oy

”Olemme ottaneet onnistuneesti käyttöön viisiakselisen koneistuskeskuksen, mikä nosti työstömahdollisuudet ja kapasiteetin jälleen uudelle tasolle. Tällä hetkellä meillä on työn alla iso investointi polttoleikkauksen kehittämiseen”, myyntipäällikkö Heikki Kallioniemi kertoo.

Seinäjoen tuotannossa on katettua pinta-alaa yli 26 tuhatta neliömetriä. Tibnor Seinäjoen tuotanto tarjoaa kaikki termiset leikkausmenetelmät. Laser-, plasma- ja polttoleikkauskoneita on käytössä pitkälle yli parikymmentä. Särmäyspuristimia käytössä on toistakymmentä. Särmäystä tarjotaan aina 13 metrin kokoluokkaan asti ja puristusvoima riittää paksummillekin särmättäville. Lisäksi palveluihin kuuluvat esimerkiksi oikaisuvalssaus, mankelointi ja monipuoliset alihankintaverkoston palvelut.

Asiakkaan käytössä ovat myös laajat varastointipalvelut, jotka tarjoavat vaivattoman tavan keventää omaa varastoa ja luovat osaltaan toimitusvarmuutta.

Tibnor Oy
Tibnorin aluepäällikkö Timo Keskitalo vasemmalla ja Parts-osamyynnin myyntipäällikkö Heikki Kallioniemi oikealla Tibnor Seinäjoen uudella myyntikonttorilla. "Kun saatiin uudet, siistit ja valoisat tilat Tibnorin Seinäjoen yksikköön, niin tänne on nyt mukava kutsua asiakkaita tutustumaan ja keskustelemaan tulevaisuuden materiaalitarpeista”, toteavat miehet yhteen ääneen.

Tibnor on ottanut käyttöön uuden CRM-järjestelmän, jonka toivotaan parantavan entisestään kumppanuuden kokemusta.

”Järjestelmää voi kuvata toimivaksi. Tämän myötä voimme kehittää viestintää räätälöidymmäksi. Saamme uudet mahdollisuudet paremmin esiin. Näin juuri oikeat tuotteet ja palvelut kohtaavat ne kumppanit, joille voimme tarjota niillä eniten lisäarvoa”, Kallioniemi sanoo.

Tibnor Seinäjoen johtamisjärjestelmät takaavat laadukkaan tekemisen ja tuovat vakautta sekä turvaa tulevaisuuteen. ISO 9001 laadunhallintaan, ISO 14001 ympäristöasioihin ja teräskokoonpanojen esivalmistukseen liittyvät EN 1090 sekä PED 2014/68/EU kertovat kokonaisvaltaisesta laadusta ja vankasta osaamisesta.

Lisätietoja: www.tibnor.fi

Teksti: Tommi Nieminen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »