mainos_1048

Logistiikka (sisälogistiikka)
Työ- ja koneturvallisuus

ALIS Shield parantaa turvallisuutta sisälogistiikassa

artikkelikuva: ALIS Shield parantaa turvallisuutta sisälogistiikassa

Sisälogistiikan liikenneonnettomuuksien riskiä voi pienentää merkittävästi törmäyksenestojärjestelmän avulla. LED-projektoreihin ja liiketunnistimiin perustuva dynaaminen ALIS Shield -järjestelmä mukautuu ja skaalautuu erilaisiin käyttötarpeisiin.

Tuotantotiloissa siirretään usein raskaita ja kookkaita kuormia, joten trukkionnettomuudet voivat aiheuttaa vakavia henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Erityisiä vaaranpaikkoja ovat muun muassa risteysalueet, sokeat kulmat ja vilkkaasti liikennöidyt alueet.

”Perinteisen, kupolipeileihin perustuvan ratkaisun tai maalilla merkittyjen suojateiden haasteena on, että peiliin ei tule kiinnitettyä huomiota eikä suojatiestä voi päätellä, onko ylittäminen turvallista. LED-projektoreilla varustettu ALIS Shield -törmäyksenestojärjestelmä on nykyaikainen ratkaisu näiden haasteiden ratkaisemiseen”, sanoo myyntipäällikkö Alena Chernovskaja Sareskoski Oy:stä.

ALIS Shield on innovatiivinen, autonomisesti toimiva törmäyksenestojärjestelmä, joka vähentää trukkionnettomuuksien riskiä. Liiketunnistimiin ja LED-projektoreihin perustuva ALIS Shield on monipuolinen ja erilaisiin kohteisiin mukautuva ratkaisu. ALIS Shield -järjestelmä on yhteensopiva kaikkien trukkien, akkujärjestelmien ja ohjelmoitavien laitteiden kanssa.

Teollisuusmerkinnän, työturvallisuuden ja teollisuuskalustamisen ratkaisutoimittaja Sareskoski toimittaa ALIS Shield -järjestelmän avaimet käteen -periaatteella. Palvelukokonaisuuteen kuuluvat tarpeiden kartoittaminen kohteessa, järjestelmän suunnittelu, toimitus ja asennus.

SARESKOSKI OY

Dynaamiset LED-merkinnät kiinnittävät huomion

ALIS Shield -järjestelmän LED-projektoriin liitetty aluelukija havaitsee lähestyvän ajoneuvon, jolloin LED-projektori kytkeytyy päälle ja heijastaa lattiaan selkeästi havaittavan varoitusmerkin. Sensori voidaan määritellä tunnistamaan vain halutuntyyppinen liikenne.

Projektorin heijastama varoitusmerkki kiinnittää huomion ja varoittaa risteystä lähestyviä trukin kuljettajia sekä jalkaisin liikkuvia työntekijöitä. LED-merkintä on perinteisiä lattiamerkintöjä näkyvämpi, mukautuu dynaamisesti eri tilanteisiin eikä kulu.

SARESKOSKI OY

”Järjestelmällä voidaan toteuttaa esimerkiksi dynaaminen suojatie, joka heijastetaan lattiaan vain silloin, kun kulku on turvallista. Ajoneuvon lähestyessä suojatien tilalle voidaan heijastaa varoitusmerkki”, Chernovskaja kertoo.

ALIS Shield -järjestelmään voidaan liittää automatisoidut, langatonta UWB-teknologiaa hyödyntävät tunnisteet, jotka kytketään trukkien ohjausjärjestelmään. Tunnisteet kommunikoivat keskenään ja hidastavat automaattisesti trukkien nopeutta ennalta määritellyn protokollan mukaisesti.

Tunnisteiden avulla tuotantotiloihin voidaan luoda erilaisia nopeusrajoitusalueita. Esimerkiksi varastossa nopeusrajoitus voi olla suurempi, jolloin trukin nopeus hidastuu automaattisesti siirryttäessä tuotantoalueelle

SARESKOSKI OY

Tekoäly tuo uusia ominaisuuksia

Syksyllä järjestelmä saa uusia ominaisuuksia AVALTAR-tekoälyn myötä. Tekoäly muun muassa tunnistaa trukin lähellä olevan ihmisen ja pysäyttää trukin automaattisesti vaaratilanteessa.

”Suomessa on selkeästi tilausta tämän kaltaiselle järjestelmälle, sillä meillä työturvallisuus otetaan vakavasti. Yrityksissä ollaan erittäin kiinnostuneita uusista teknologioista, ja uudet innovaatiot otetaan nopeasti käyttöön”, Chernovskaja kertoo.

SARESKOSKI OY

ALIS Shield - törmäyksenestojärjestelmään voi tutustua Sareskosken esittelytiloissa sekä Pohjoinen Teollisuus -messuilla 22. – 23.5.2024 Suomen Toimitilakalusteen osastolla 456 ja EuroSafety-messuilla 10.–12.9.2024 Sareskosken osastolla A 544.

Lue lisää osoitteessa: sareskoski.com

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »