mainos_1048

Robotiikka ja automaatio
Työstökoneet

Vaasalainen Veslatec kehitti uuden laitteen kierteytykseen

artikkelikuva: Vaasalainen Veslatec kehitti uuden laitteen kierteytykseen

Veslatecilla päätettiin itse kehittää kierteytysautomaatti, koska markkinoilta ei löytynyt sopivaa laitetta. Uudella laitteella yritys hakee uudenlaista kilpailuetua leikattujen osien kierteytykseen.

Kierteytysautomaatin kehittänyt Aki Norrbacka vahvistaa, että laite on nyt testattu, toimivaksi havaittu ja tuotantokäytössä. Tarve laitteelle huomattiin muutama vuosi takaperin.

”Ennen jokainen laserleikattu kappale jouduttiin meillä kierteyttämään käsikäyttöisillä kierteytyskoneilla, mikä oli todella aikaa vievää. Lisäksi se vei meiltä yhden työntekijän kokonaan pelkästään tähän työvaiheeseen. Aloimme tutkia vaihtoehtoja, joilla voisi nopeuttaa tuotannon läpimenoaikoja, tehdä työstä mielekkäämpää sekä parantaa työntekijän ergonomiaa”, Norrbacka aloittaa.

Veslatec Oy

Lähes kuka tahansa osaa käyttää kierteytysautomaattia

Tavoitteena oli kehittää mahdollisimman helppokäyttöinen kone, jonka käyttämiseen ei tarvita aiempaa kokemusta. Norrbacka kertoo, että koneessa on valittavana useita ohjelmointitapoja: ohjauspaneeli, yksinkertainen etäohjelmointi sekä konenäköön perustuva tunnistus. Helppoa siitä tekevät erityisesti automatiikka ja konenäkö:

”Konenäkö tunnistaa ensin reikien paikat ja reiän koon ja ehdottaa sen jälkeen niihin sopivia kierteitä. Työkalun vaihto on automaattinen, ja koneeseen on mahdollista saada jopa 20 työkalun valikoima”, Norrbacka kertoo.

Veslatec Oy

Kierteytysautomaatti on saanut hyvän vastaanoton Veslatecin työntekijöiltä.

”Meillä on töissä esimerkiksi alanvaihtajia, joilla ei ole lainkaan kokemusta työstökoneiden ohjelmoinnista. Siksi laitteen helppokäyttöisyys olikin yksi tärkeimmistä kriteereistä sen käytettävyyden suunnittelussa”, Norrbacka tiivistää.

Veslatec Oy

Kierteytysautomaatin kaupallistaminen käynnistymässä

Lähitulevaisuudessa Veslatec aikoo valmistaa ja myydä automaatteja myös asiakkaille. Tänä keväänä konetta on testattu onnistuneesti omassa tuotannossa.

”Erityisesti laserleikkausta tekevät yritykset tulevat hyötymään automaatista”, Norrbacka päättää.

Lisätietoja Veslatecista ja uudesta kierteytysautomaatista:
Aki Norrbacka, kehitysjohtaja
+358 500 260 376
aki.norrbacka@veslatec.com
www.veslatec.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »