mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Robotiikka ja automaatio
Työstökoneet

Investointi monitoimisorviin nostaa tuotannon uudelle tasolle

artikkelikuva: Investointi monitoimisorviin nostaa tuotannon uudelle tasolle

Mittava investointi uuteen, järeään Okuma MULTUS B750 W4000 LBB -monitoimisorviin ja vaakakaraiseen CNC-työstökeskukseen nostaa Memar Oy:n työstökapasiteetin uuteen kokoluokkaan. Investoinnilla Memar vastaa koneen rakennuksen ja prosessiteollisuuden kunnossapidon asiakastarpeisiin.

Sopimusvalmistukseen ja prosessiteollisuuden kunnossapitoon erikoistunut metallialan tuotantoyritys Memar Oy nostaa tuotantonsa selvästi uudelle tasolle mittavalla 3 miljoonan euron investoinnilla uusiin tuotantokoneisiin Seinäjoen tehtaalla.

Memarin Seinäjoella sijaitsevalle koneistamolle hankittu monitoimisorvi Okuma MULTUS B750 W4000 LBB ja vaakakarainen CNC-työstökeskus BURKHARDT+WEBER MCX 900 muodostavat monipuolisen työstökonesolun, jolla voidaan valmistaa kappaleita 7000 kg:aan asti.

”Investoinnilla uuteen konekantaan haluamme vastata asiakastarpeisiin. Uudet työstökoneet kasvattavat tuotantokapasiteettiamme merkittävästi ja monipuolistavat tuotantoamme. Monitoimisorvin ja CNC-työstökeskuksen muodostama solu asennettiin Seinäjoen tuotantoyksikköömme, jossa keskitytään koneistukseen”, kertoo Memar Oy:n omistaja ja myynti- ja markkinointijohtaja Aki Kangas.

Okuma MULTUS B750 W4000 LBB ja uusi CNC-työstökeskus täydentävät Memarin Seinäjoen koneistamon noin 25 työstökoneesta koostuvaa konekantaa. Monitoimisorvi tarjoaa tarkkoja ja erittäin monipuolisia koneistusominaisuuksia monimutkaisten kappaleiden valmistamiseen.

Okuma MULTUS B750 W4000 LBB voi suorittaa useita erilaisia työstöoperaatioita, mikä tuo joustavuutta tuotantoon. Erilaisia työstövaiheita voidaan suorittaa peräkkäin tai samanaikaisesti irrottamatta kappaletta koneesta. Tämä tehostaa ja nopeuttaa tuotantoa.

”Uuden Okuma-monitoimisorvin suurin sorvauspituus on 4 000 mm ja suurin sorvaushalkaisija 1 050 mm. Monitoimisorvissa on myös pitkän reiän sorvausominaisuus. Pisin mahdollinen reikäsorvaustyökalu on 1 270 mm pituinen. Nyt voimme valmistaa entistäkin pidempiä ja monimutkaisempia kappaleita automatisoidusti, mikä säästää aikaa ja kustannuksia”, Kangas esittelee monitoimisorvin ominaisuuksia.

Memar Oy

Kustannustehokkuutta tuotantoon

Okuma-monitoimisorvissa on 80-paikkainen työkalumakasiini ja kolme pitkien työkalujen työkalumakasiinia, joiden ansiosta erilaisia työstövaiheita voidaan suorittaa automatisoidusti ilman manuaalista työkalujen vaihtoa. Automatisoitu, nopea työkalunvaihto tehostaa tuotantoa ja parantaa myös työturvallisuutta.

Pitkien työkalujen työkalumakasiinit tuovat hyötyjä erityisesti monimutkaisten kappaleiden tuotantoon. Pitkien työkalujen käyttö ja automaattinen työkalunvaihto parantavat työstön laatua, joten Okuma MULTUS B750 W4000 LBB valmistaa myös monimutkaiset ja pitkät kappaleet mittatarkasti ja korkealaatuisesti.

Monitoimisorvi on varustettu korkeapainejäähdytysjärjestelmällä työkalujen läpijäähdyttämiseksi. Jäähdytys auttaa ylläpitämään työkalujen suorituskykyä ja pidentää niiden käyttöikää. Läpijäähdytys on erityisen tärkeää pitkiä työkaluja käytettäessä.

”Okuma MULTUS B750 W4000 LBB voi työstää kappaletta eri työkaluilla lähes joka suunnasta, joten myös isot, muodoltaan haastavat kappaleet valmistuvat yhdellä kiinnityksellä”, Kangas sanoo.

Tuotannon laadukkuuden ja uusien koneiden korkean käyttöasteen varmistamiseksi työstökoneiden toimittajat Okuma ja BURKHARDT+WEBER ovat kouluttaneet Memarin henkilöstöstä kuljettajat uusille koneille.

”Meillä on erittäin osaava ja motivoitunut henkilöstö, ja on hienoa, että voimme tarjota heille mahdollisuuden hankkia uutta ammattiosaamista”, lisää Kangas.

Memar Oy

Joustavaa ja laadukasta sopimusvalmistusta

Memar Oy tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista sopimusvalmistusta. Memarin hallitsemien tuotantotekniikoiden portfolio on laaja: Memarin käyttämiin monipuolisiin tuotantotekniikoihin lukeutuvat mm. taonta, lämpökäsittely, koneistus, kierteenvalssaus ja kokoonpanotyöt.

Memarin neljä yksikköä ovat erikoistuneet omiin toimintoihinsa: Pirkkalan ja Toijalan yksiköt keskittyvät taontaan ja lämpökäsittelyyn, koneistamo sijaitsee Seinäjoella ja ruuvit valmistuvat Virroilla. Memarin tuotantoyksiköiden saumaton yhteistyö kattaa koko tuotantoketjun materiaalien hankkimisesta, takomisesta ja lämpökäsittelystä aina koneistukseen ja kokoonpanoon saakka.

”Pirkkalan ja Toijalan tuotantoyksiköissämme kappaleet taotaan kuumana mahdollisimman lähelle valmista muotoaan, mikä tuo kappaleiden rakenteeseen lujuutta ja tuotantoprosessiin kustannustehokkuutta. Seinäjoen koneistamollamme voimme työstää takomiamme tuotteita eteenpäin. Teemme myös koneistusta alihankintana”, Kangas kertoo.

Taonta tuo useita hyötyjä sopimusvalmistukseen. Takomalla valmistettavat kappaleet ovat rakenteeltaan lujempia kuin koneistamalla ja hitsaamalla valmistettavat kappaleet, ja taonta on myös kustannustehokasta.

Omalla ruuvinvalmistuksella Memar varmistaa, että ruuvit ovat laadukkaita ja mukautuvat asiakastarpeiden mukaisesti niin kokonsa, muotonsa kuin materiaalinsakin puolesta. Omana tuotantona tehtävä ruuvien valmistus mahdollistaa kappaleiden nopeamman tuotannon ja toimituksen.

Memarin ruuvitehtaalla on mm. viisi robottisolua ja kymmenen kierteenvalssauskonetta. Monipuoliset tuotantokoneet mahdollistavat tuotannon automatisoinnin ja erilaisten ruuvien tuotannon samassa tuotantolinjassa.

Vahva osaaminen varmistaa ruuvien korkean laadun. Laajalla tuotantotekniikoiden tuntemuksella huolehditaan, että ruuvit kestävät käyttökohteessa. Esimerkiksi vaativiin käyttökohteisiin ruuvien kannat valmistetaan takomalla ja kierteet valssaamalla.

Vuonna 1980 perustettu Memar on kasvava konepaja, jolla on 80 työntekijää neljällä eri paikkakunnalla. Tälle vuodelle Memarin budjetoitu liikevaihto on 18 miljoonaa euroa.

Ota yhteyttä:
myynti- ja markkinointijohtaja Aki Kangas
puh. +358 50 558 2466
aki.kangas@memar.fi

tai

myyntipäällikkö Panu Iso-Hirvelä
puh. +358 50 347 8411
panu.iso-hirvela@memar.fi

Lisätietoja:www.memar.fi


Teksti: Merja Maukonen
Kuvat: Sinetiksi Visuals Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »