mainos_1048

Pintakäsittely

Mittava raepuhaltamon modernisointi toteutettiin ilman tuotantokatkoja

artikkelikuva: Mittava raepuhaltamon modernisointi toteutettiin ilman tuotantokatkoja

ANDRITZ Savonlinna Worksin tuotantokapasiteetti tuotiin nykypäivän tuotannon vaatimusten tasolle Pekotekin toteuttaman raepuhaltamon modernisoinnin avulla. Haastava hanke valmistui suunnitellussa aikataulussa.

Pekotek Oy suunnitteli ja toteutti mittavan raepuhaltamon modernisoinnin ANDRITZ Savonlinna Works Oy:lle. Edellinen, vuonna 1989 valmistunut tuotantolinja ei enää vastannut tuotannon muuttuneisiin tarpeisiin. Uusi ilmasiirtoinen raepuhaltamo valmistui kesäkuussa 2023.

Modernisoituun raepuhaltamoon asennettiin Pekotekin patentoitu ilmasiirtoinen Non-Waste-rakeenkierrätys- ja puhdistusjärjestelmä sekä uusi keräyslattia puhallusmateriaalien keräämiseen. Ilmasiirtoinen kierrätysjärjestelmä kuluttaa raetta vähemmän ja pitää rakeet puhtaana ja kuivana.

Non-Waste -järjestelmä on toimintaperiaatteeltaan yksinkertainen, mikä tekee siitä energiataloudellisen, kestävän ja toimintavarman. Non-Waste-järjestelmässä voidaan käyttää useita puhallusmateriaaleja samaan aikaan.

Lattian kantavuus tuotannon vaatimusten tasolle

Raepuhaltamon uuden keräyslattian kantavuus on 175 tonnia, mikä on Pohjois-Euroopan suurimpia kantavuuksia. Kantavuus varmistettiin perusteellisilla lujuuslaskennoilla.

”Modernisoinnille oli tarvetta, sillä vuosikymmenten mittaan tuottamamme laitekoko on kasvanut merkittävästi. Tuottamiemme kappaleiden paino on todella suuri, ja vanhan tuotantolinjan kapasiteetti sekä lattiarakenteen kantavuuden rajat alkoivat tulla vastaan”, kertoo tuotantoinsinööri Ari Vehviläinen ANDRITZ Savonlinna Worksilta.

ANDRITZ Savonlinna Works on maailmanlaajuisen ANDRITZ-konsernin tytäryhtiö, joka toimittaa muun muassa paperi- ja selluteollisuuden koneita, laitteita ja palveluja maailmanlaajuisesti, joten yhtiön tuottamat kappaleet ovat huomattavan suuria.

Alumiinioksidijärjestelmä osahankkeena

Osahankkeena Pekotek suunnitteli ja toteutti non-ferriittisen alumiinioksidirakeen kierrätysjärjestelmän Carelia Corro Oy:lle, joka operoi pintakäsittelyä ANDRITZ Savonlinna Worksin tuotantotiloissa. Vuonna 2017 perustettu Carelia Corro on teolliseen pintakäsittelyyn erikoistunut yritys.

Alumiinioksidijärjestelmällä korvattiin vanha luonnonhiekkapuhallusjärjestelmä. Alumiinioksidijärjestelmän avulla voidaan käyttää kahta eri raetta rinnakkain, mikä parantaa operointitehokkuutta. Alumiinioksidijärjestelmä on myös ympäristöystävällinen ratkaisu.

”Alumiinioksidiin siirtyminen pienentää hiilijalanjälkeämme merkittävästi, sillä kertakäyttöisen luonnonhiekan rahtaus puhaltamolle ja edelleen kaatopaikalle vaati paljon kuljetuksia”, toteaa Carelia Corron toimitusjohtaja Miikka Kuutilo.

PEKOTEK OY
Kuvassa Ari Vehviläinen, Andritz vasemmalla ja maalaamon työnjohtaja Antti Ruha, Carelia Corro Oy.

Pekotek kuunteli tilaajan toiveita tarkalla korvalla

Teknisesti ja aikataulullisesti vaativaa hanketta suunniteltiin aktiivisesti lähes kaksi vuotta tilaajaosapuolien kanssa. Tuotantokatkos saatiin minimoitua hyvällä esisuunnittelulla. Asennusten ajaksi järjestettiin väistötilat pintakäsittelyosaston yhteyteen.

”Pekotek huomioi tuotannon vaatimukset ja liiketoimintamme koko projektin ajan. Tuotantokatkokset minimoitiin ajoittamalla modernisointi tuotantokuorman mukaisesti. Myös Carelia Corron tuotanto jatkui katkeamattomana modernisoinnin aikana”, Vehviläinen sanoo.

Vehviläinen kiittelee Pekotekin osaamista ja asiakkaan huomioimista projektin eri vaiheissa. Projektia vietiin eteenpäin tiiviissä yhteistyössä.

”Pekotekillä on vahva asiantuntemus ja pitkä kokemus alalta. Saimme perusteellisiin kuntotarkastuksiin pohjautuvaa luotettavaa tietoa laitteistojen kunnosta modernisointipäätöksen tueksi ja yhteistyö toimi saumattomasti”, sanoo Vehviläinen.

Lue lisää Pekotekin pintakäsittelyjärjestelmistä ja -laitteista osoitteessa: www.pekotek.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 1/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »