mainos_1048

Hitsaus
Materiaalinkäsittely
Rekrytointi ja koulutus

Mittatarkkaa metallituotantoa osaavan henkilöstön avulla

artikkelikuva: Mittatarkkaa metallituotantoa osaavan henkilöstön avulla

Keskiraskas alihankintakonepaja Jotex Works Oy on ratkonut osaajavajetta kehittämällä päämäärätietoisesti tuotannollisia menetelmiä, digitalisaatiota, työhyvinvointia ja työnantajamielikuvaa.

Metallialalla nykyaikainen laitekanta parantaa tuottavuutta ja houkuttelee osaavaa työvoimaa. Kotimainen alihankintapaja Jotex Works seuraa jatkuvasti alan kehitystä ja investoi tulevaisuuteen.

”Uusin investointimme on laadukas 3D-skanneri, joka tehostaa tuotantoa merkittävästi. Skannaamalla voimme varmistaa ja todentaa asiakkaalle tuottamiemme kappaleiden laadun”, kertoo Jotex Worksin tuotantojohtaja Tero Pikkusilta.

3D-skannaus säästää koneaikaa huomattavasti: skannaamisen avulla kappaleen esiasetteluaika lyhenee, mikä vapauttaa koneen kapasiteettia.

”Kannettavalla 3D-skannerillamme voidaan tehdä mittauksia myös asiakkaan tuotantotiloissa. Tarjoamme esimerkiksi kappaleiden laadunvalvontaa ja seurantamittauksia sekä huoltoon ja korjaukseen liittyviä palveluja”, sanoo Jotex Worksin toimitusjohtaja Outi Pikkusilta.

JOTEX WORKS OY

Oppisopimuksella osaajia yrityksen tarpeisiin

Tulevaisuudessa Jotex Works näkee 3D-skannaamisen merkityksen kasvavan laadun varmistamisessa ja suunnittelun tukena sekä huolto- ja korjaustarpeiden analysoimisessa.

Skannaajia ei valmistu oppilaitoksista, joten mistä saadaan osaavia työntekijöitä?

”Olemme ratkaisseet osaajapulan haasteita panostamalla oppilaitosyhteistyöhön ja oppisopimuskoulutukseen”, sanoo Tero Pikkusilta.

Jotex Works teetti opinnäytetyön 3D-skannerin tuomista hyödyistä. Opinnäytetyön tekijä sai kattavan käyttökoulutuksen skannerin toimittajalta ja osaamista on hyödynnetty konepajalla.

”Opinnäytetyön tekijä työskentelee nykyisin meillä ja on kouluttanut meille jo toisenkin skannaajan”, Tero Pikkusilta sanoo.

JOTEX WORKS OY

Oppilaitosyhteistyöstä hyviä kokemuksia

Jotex Works tekee tiivistä yhteistyötä ammattioppilaitosten kanssa. Monet työntekijöistä ovat tulleet taloon oppilaitosyhteistyön kautta: reilusta kymmenestä harjoittelijasta yritykseen on työllistynyt kahdeksan, mikä kertoo hyvästä työilmapiiristä ja työtyytyväisyydestä.

Jotex Works on mukana syksyllä alkavassa Saimaan ammattiopisto Sampon metallialan yhteistyökoulutuksessa. Paikalliset yritykset sitoutuvat yhteistyökoulutukseen tarjoamalla harjoittelu- ja oppisopimuspaikkoja.

”Paikallisilla yrityksillä on merkittävä rooli koulutusmahdollisuuksien lisäämisessä alueellamme, ja koemme yhteistyön erittäin tärkeäksi. Oppisopimus on erinomainen väylä kouluttaa juuri tarpeisiimme vastaavia osaajia”, sanoo Outi Pikkusilta.

JOTEX WORKS OY

Oppisopimus hyödyttää työnantajaa ja opiskelijaa

Oppisopimus kiinnostaa myös opiskelijoita. Levyseppähitsaaja Alexey Smelkov tuli Jotex Worksille työharjoitteluun vuonna 2020. Harjoittelu poiki oppisopimuksen, ja Smelkov työllistyi yritykseen.

”Kiinnostuin Jotex Worksin maailmanlaajuisesta toiminnasta. Työyhteisö otti minut erittäin hyvin vastaan ja taidot opetettiin työn ääressä. Oppisopimusta parempaa vaihtoehtoa opiskeluun en osaa kuvitella”, Smelkov kiittelee.

Smelkov viihtyy työssään erinomaisesti monipuolisten ja kiinnostavien työtehtävien ja hyvän työilmapiirin ansiota.

Koulutukseen ja työhyvinvointiin panostamalla Jotex Works haluaa lisätä metallialan vetovoimaa sekä nuorten että alanvaihtajien keskuudessa.

”Haluamme viedä metallialaa eteenpäin. Tarjoamme henkilöstöllemme koulutus- ja kehittymismahdollisuuksia, monipuolisia työsuhde-etuja sekä mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhön”, Outi Pikkusilta kertoo.

Tutustu Jotex Worksiin osoitteessa: www.jotexworks.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »