mainos_1048

Lastuavat työkalut (työstönesteet)

Kestävä ja ympäristöystävällinen työstöneste tuo säästöjä ja tehoa toimintaan

artikkelikuva: Kestävä ja ympäristöystävällinen työstöneste tuo säästöjä ja tehoa toimintaan

Telko Oy:n edustamaan Castrol Hysol XBB-tuotesarjaan on tullut uusi turvallinen, toimintavarma ja ympäristöystävällinen työstöneste. Boori- ja biosidivapaa Castrol Hysol XBB 20 kestää erittäin hyvin käyttöä, ja sen avulla koneisiin ei muodostu tyypillisiä työstönesteitä vaivanneita bakteeri-, hiiva- ja sieniongelmia.

Työstönesteiden bakteerikasvustolla voi olla suuri vaikutus tuotannon seisonta-ajan pituuteen, puhdistukseen ja jätteiden poistoon. Tavallisissa työstönesteissä bakteeriston kasvun ehkäisy ja tuottavuuden ylläpito on varmistettu booria ja formaldehydiä sisältävillä ja vapauttavilla lisäaineilla, jotka voivat vaarantaa käyttäjien terveyden ja turvallisuuden.

Näitä haitallisia lisäaineita ei enää tarvita bakteerikasvuston ehkäisemiseen. XBB-tuotesarja ehkäisee bakteerien, sienien, homeen ja hiivan kasvumahdollisuudet metallintyöstönesteessä ja varmistavat lopputuotteen hyvän laadun, pienentävät tuotantojätteen määrää ja parantavat työturvallisuutta.

TELKO OY

Ei biosideja eikä booria

Castrol Hysol XBB-tuotteiden pH-arvo pysyy todistetusti tasaisena ilman haitallisia lisäaineita, mikä takaa tuottavuuden säilymisen tavallisia leikkuunesteitä pidempään. Tavallisiin työstönesteisiin pitää aika ajoin lisätä biosideja, mutta XBB-tuotteissa biosideja ei tarvita lainkaan, mikä sekin vähentää kuluja.

“Nämä ovat vähän huonoja tuotteita biosidikauppiaille. Emme ole myyneet biosideja enää lainkaan kahtena viime vuonna”, Telkon voiteluaineyksikön myyntipäällikkö Jussi Viljanen naurahtaa.

Tuotesarjan tuotteita on ollut käytössä Suomessa jo viitisen vuotta, ja niitä käyttävät useat Suomen merkittävimmät konepajat. Mahdollisimman laadukkaan boorittoman ja biosidittoman työstönesteen valinta takaa tuotannon varmuuden tulevaisuudessakin, kun kemikaalilainsäädäntö tiukentuu.

”Ilmainen Hysol XBB ensitäyttö tuotekokeilua varten.

Kokeilu ilman kuluja

”Uuden Hysol XBB 20:n mineraaliöljypitoisuus eroaa hieman XBB-tuotesarjan muista tuotteista. Tuotesarjan viiden vuoden kokemuksen perusteella olemme todenneet, että asiakkaiden työstönestekulutukset ovat pudonneet Hysol XBB-tuotteiden myötä jopa 40 prosenttia”, Viljanen sanoo.

TELKO OY
"Boorittomat ja biosidittomat Castrol Hysol XBB-sarjan tuotteet ovat huolettomia ja kestäviä ylläpidon kannalta ja ne säästävät samalla rahaa asiakkaalle", Telko Oy:n voiteluaineyksikön myyntipäälliköt Jussi Viljanen vasemmalla ja Jarmo Savolainen oikealla toteavat.

Telko luottaa XBB-sarjan pitkän käyttökokemuksen perusteella niin paljon uusiin Hysol XBB -sarjan leikkuunesteisiin, että asiakkaille tarjotaan leikkuunestesäiliön ilmainen ensitäyttö testikäyttöä varten*. Näin asiakas pääsee itse todentamaan uuden XBB tuotesarjan edut ilman kuluja.

Vuonna 1908 perustettu Telko toimii linkkinä teollisuuden asiakkaiden ja kansainvälisten raaka-ainevalmistajien välillä. Telko toimittaa muoveja, kemikaaleja ja voiteluaineita asiakkailleen. Yrityksen vahvuuksiin lukeutuvat laaja tuotevalikoima, kattava tekninen asiantuntemus ja monipuolinen paikallisten markkinaolosuhteiden ymmärrys. Telko on osa Helsingin pörssissä listattua Aspo Oyj:tä.

*Sovittava yksityiskohdista yhdessä Telkon Oy:n edustajan kanssa.

Lisätietoja TÄÄLTÄ!

CTA

CTA

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 1/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »