mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Pintakäsittely
Robotiikka ja automaatio

Automaattisella maalauslinjastolla alan paras pintakäsittelylaatu

artikkelikuva: Automaattisella maalauslinjastolla alan paras pintakäsittelylaatu

Suomen johtava kaupunkikalustaja Lehtovuori Oy nosti pintakäsittelynsä laadun toimialan kärkeen Spraytec Oy:ltä hankkimansa huippuluokan automaattisen jauhemaalauslinjaston avulla. Linjasto oli osa uuden, korkeimmatkin kansainväliset laatukriteerit täyttävän tuotantolaitoksen rakentamis- ja kehittämiskokonaisuutta.

”Maalauslinjainvestointi nostaa pintakäsittelymme laadun selkeästi yli toimialallamme totutun laatutason”, Lehtovuori Oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen toteaa.

Uusi automaattinen maalauslinja noin viisinkertaisti Lehtovuoren maalauskapasiteetin. Maalauslinjan toimittanut Spraytec Oy on pintakäsittelyyn erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka toimii pintakäsittelyä tekevien yritysten asiantuntijana maalausteknologiahankinnoissa.

”Haluamme, että kaupunki- ja ympäristökalusteemme ovat kestäviä, ja maalipinta on hyvin tärkeä tekijä tuotteiden kestävyydessä. Olemme testanneet maalauksen laatua ja päässeet tosi hyviin kestävyystuloksiin. Varmasti pystymme tuottamaan parasta pintalaatua alalla tällä hetkellä, ja olemme saaneet linjastosta selvää kilpailuetua pintakäsittelyn ja sen laadun suhteen. Kestävän pinnan ansiosta pystymme tarjoamaan tuotteillemme pitkät maalitakuut”, Lehtovuori Oy:n tuotantopäällikkö Ilari Ojanen kertoo.

Spraytec Oy

Joustava maalauslinja täyttää tuotannon ja asiakkaiden tarpeet

”Valitsimme Spraytecin power & free -kuljetusradalla varustetun maalauslinjaston, joka on erittäin joustava ja vaihteleviin tarpeisiimme sopiva”, Ilari Ojanen kertoo.

Tuotteet lastataan maalausvaunuihin power & free maalauslinjalla ja vaunulle annetaan yksilöllinen käsittelyohjelma. Prosessia ohjataan helppokäyttöisellä ohjaustaululla, jossa jokaiselle maalattavalle tuotteelle voidaan määrittää omat käsittelyohjelmat ja prosessiajat. Samalla ohjelmalla ohjataan monta peräkkäistä samanlaista tuotetta, ja prosessiajat ovat samat jokaiselle kappaleelle. Vakiointi takaa laadun.

”Nykyisin meidän ei enää tarvitse miettiä koko tuotantolinjan sopeuttamista maalauksen tarpeisiin, kuten aiemmin tehtiin. Maalaamme hyvin pitkälti pieniä sarjoja, joiden geometriat ja kappaleiden koot vaihtelevat paljonkin, ja värit vaihtuvat samalla. Maalattavat tuotteet vaihtuvat lähes joka viidennellä jaksolla, ja värinvaihtojakin on noin 5-6 joka päivä”, Ilari Ojanen kertoo.

Power & free -maalauslinjalla pystytään tekemään joustavasti myös kaksikerrosmaalauksia. Tuotteet ripustetaan vain kerran ja lastauspisteessä määritellään, halutaanko yksikerros- vai kaksikerrosmaalaus. Kaksikerrosmaalauksessa kappaleet tulevat ensimmäisen maalauksen jälkeen automaattisesti uudelleen maalauskaapille toiseen kertaan maalattavaksi.

”Olemme saaneet tosi paljon joustavuutta omaan asiakaspalvelukykyymme”, Ilari Ojanen, Lehtovuori Oy.

Spraytec Oy

Erittäin laadukas esikäsittely

Lehtovuorella oli aiemmin manuaalinen pulverimaalauslinjasto, jolla pystyttiin käytännössä maalaamaan noin 40 prosenttia tuotteista, joten alihankintaa käytettiin paljon maalauksessa. Linjalla oli yksikammioinen esikäsittely.

”Halusimme, että uuden linjaston esikäsittely on erittäin laadukas, ja päädyimmekin sitten seitsemänvaiheiseen esikäsittelyyn” Ilari Ojanen kertoo.

Kemiallinen esikäsittely huomioi esimerkiksi kuumavalssattujen, hitsattujen rakenteiden ja sinkittyjen kappaleiden esikäsittelyn erikseen. Sillä pystytään poistamaan hitsisaumojen kuonat ja valmistelemaan esimerkiksi kuumasinkitty pinta tulevia esikäsittelyvaiheita varten.

Lisätietoja:
spraytec.fi
lehtovuori.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »