mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Työkalut ja tarvikkeet

Vammaispalveluissa alihankintatyöt tuovat elämään merkitystä

artikkelikuva: Vammaispalveluissa alihankintatyöt tuovat elämään merkitystä

Solbackenin vammaispalveluyksikön työelämäorientoituneessa toiminnassa alihankintatyöt ovat haluttuja ja pidettyjä työtehtäviä. Tappexin tarjoamat alihankintatyöt kehittävät hienomotoriikkaa ja aivotoimintaa sekä tuovat sisältöä elämään.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vammaispalveluissa järjestetään monipuolista työ- ja päivätoimintaa. Porvoossa sijaitsevassa Solbackenin vammaispalveluyksikkö tarjoaa työelämäorientoitunutta sekä elämänhallintaa tukevaa toimintaa.

Työelämäorientoituneessa toiminnassa yritysten tarjoamat alihankintatyöt ovat erittäin haluttuja ja odotettuja työtehtäviä.

”Toimintaamme osallistuvat asiakkaat pitävät alihankintatöistä. Työntekijät kokevat, että alihankintatyö on arvokasta ja merkityksellistä, sillä samaa työtä tehdään muillakin työpaikoilla”, sanoo Solbackenin yksikön ohjaaja Lisbeth Granqvist.

”Työskentely tuo merkitystä ja sisältöä elämään”, sanoo Solbackenin yksikön työelämäorientoituneeseen toimintaan osallistuva Matias Rosvall.

Tappex Finland Oy

Laadunvalvonta tehdään käsityönä

Tappex Finland Oy on toiminut yhteistyössä Solbackenin vammaispalveluyksikön kanssa syksystä 2022 lähtien. Tappex tarjoaa monipuolisia muovien, komposiittien, alumiinin ja ohutlevyjen kiinnikkeitä. Osa kiinnikkeistä puhdistetaan ja tarkastetaan maahantuonnin jälkeen.

Solbackenin yksikkö on mukana kiinnikkeiden puhdistamisessa ja laadunvalvonnassa. Kiinnikkeet pujotetaan metallitulkkiin, jolloin kiinnikkeen sisäosaan mahdollisesti jääneet metallisirut irtoavat.

”Työ vaatii sorminäppäryyttä ja kehittää muun muassa hienomotorisia taitoja ja pitkäjänteisyyttä. Työskentely kannustaa luovuuteen ja kekseliäisyyteen”, kuvailee Granqvist.

Tappex Finland Oy

Kiireetön työ tarjoaa aivojumppaa

Käsityönä tehtävät työt ovat myös aivojumppaa. Solbackenin työelämäorientoituneen toiminnan osallistujat voivat kehittää työskentelyyn uusia, juuri itselleen sopivia toimintatapoja.

”Alihankintatyöt ovat parhaita työtehtäviä. Työ harjoittaa hienomotoriikkaa, ja työskentelyn ja muun päivätoiminnan ansiosta myös aivot voivat hyvin”, sanoo Siv Gustavsson, joka osallistuu Solbackenin yksikön työelämäorientoituneeseen toimintaan.

”Tappexin tarjoama alihankintatyö soveltuu erittäin hyvin työelämäorientoituneeseen toimintaamme. Kiinnike-erän puhdistamiseen ja laadunvalvontaan on varattu riittävästi aikaa, joten työtä saa tehdä kiireettömästi”, summaa Granqvist.

Lisätietoja: www.tappex.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »