mainos_1048

Lastuavat työkalut

Monipuolisesti protoista aina suuriin sarjoihin

artikkelikuva: Monipuolisesti protoista aina suuriin sarjoihin

Monipuoliset MM EDF -vaihtopäät tehokkaaseen viisteytykseen.

ISCARin MULTI-MASTER-tuotesarjalla on ollut vuosituhannen vaihteessa merkittävä rooli lastuavien työkalujen kehityksessä.

Tuotesarjan perustana ovat kolme tärkeää ominaisuutta: kovametallipään ja työkalun välinen otsapinnan tuki, pään keskittäminen kartion avulla ja kovametallin käytön mahdollistava kierrekiinnitys. Nämä ominaisuudet tekevät MULTI-MASTER- työkaluista erinomaisen ratkaisun, sillä työkalua ei tarvitse asettaa uudelleen pään vaihdon jälkeen.

MULTI-MASTER-tuotesarja kehitettiin alun perin muottiteollisuuden jyrsintätarpeisiin. Tuotesarjaa on sittemmin laajennettu huomattavasti ja nykyään se kattaa monipuolisesti niin porauksen, upotuksen kuin viisteytyksenkin sovellukset erittäin laajan jyrsinohjelman lisäksi. Työkalujen vaihtopää kiinnitetään kiinteään pitimeen tai erilaisiin varsiin, joista löytyy eri mittaisia, eri materiaaleista valmistettuja ja eri muotoiluilla olevia vaihtoehtoja.

kuva
Erittäin tuottavat keskiöporakärjet tarjoavat pitkän työkalun kestoiän.

MULTI-MASTER-tuotesarjan porakärjet soveltuvat suhteellisen matalien reikien koneistamiseen. Vaikka tämä rajoittaa reiän koneistusta jossain määrin, pitkillä vapaapituuksilla nämä työkalut ovat tukevampi vaihtoehto kuin perinteiset lastuuralliset porat.

Kaksileikkuiset MM HCD -vaihtopäät ovat erinomainen esimerkki MULTI-MASTER-tuotesarjasta. Näissä erittäin monipuolisissa vaihtopäissä on useita kärkikulmavaihtoehtoja (60, 80, 90, 100 ja 120 astetta), joiden ansiosta työkalut soveltuvat niin keskiö- ja alkureiän poraamiseen, viisteytykseen kuin upotukseenkin. Työkaluilla voidaan koneistaa ISO-, DIN- ja ANSIstandardien mukaisia kartiomaisia reikiä esimerkiksi ruuveja, muttereita ja niittejä varten. Jos työkappaleeseen on tehty alkureikä, monileikkuisilla MM EDF -vaihtopäillä voidaan porata myös upotus viisteytyksien koneistamisen ohessa. Reiän alapuoliseen viisteytykseen ja purseen poistoon paras vaihtoehto ovat MULTI-MASTER-sarjan kaksipuoliset viisteytyspäät.

kuva
MULTI-MASTER-päät soveltuvat sekä alkureiän poraamiseen että viisteytykseen.

MULTI-MASTER-tuotesarjasta löytyvät myös porat keskiö- ja alkureikäporaukseen. Uusilla keskiöporilla päästään parempaan työkalun kestoikään ja tuottavuuteen kuin vanhoilla HSS-porilla, jopa raskaissa koneistusolosuhteissa. Tuotesarjan alkureikäporissa leikkuusyvyys on pieni ja niitä käytetään pääasiallisesti alkureikien koneistamiseen CNC-koneilla, kun halutaan välttää porausholkkien käyttöä. Porien kevennetty kärki parantaa reiän suoruutta ja estää kärjen vaeltamisen. Lisäksi porakärkien 90 asteen kärkikulma mahdollistaa myös viisteytyksen.

MULTI-MASTER-tuotesarjan tasapäisillä porilla voidaan helposti koneistaa tasapohjaiset reiät. Jos poraussyvyys on alle 1,2 xD, tuotesarjasta löytyy vaihtokärkiä kahdella lastu-uralla. Poraaminen onnistuu myös kaltevilla pinnoilla ja erilaisilla leikkuugeometrioilla, mikä mahdollistaa useimpien materiaalien koneistamisen.

kuva
MULTI-MASTER-tuotesarjan tasapohjaisilla porakärjillä onnistuu myös kaltevien pintojen poraaminen.

Yli 40 000 työkalua sisältävä MULTI-MASTER-tuoteperhe ei ole enää vain jyrsintätyökalujen tuotesarja, vaan paljon laajempi ja merkittävämpi osa monipuoleista koneistusympäristöä. Vaihtelevissa töissä siitä löytyy tarvittava ratkaisu eri varsi- ja kärkikombinaatioilla ja sarjoja ajettaessa se vähentää seisonta-aikoja helpon ja tarkan kärjenvaihdon ansiosta.

Lisätietoja:
iscar.fi
myynti@iscar.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »