mainos_1048

Materiaalinkäsittely
Pintakäsittely
Robotiikka ja automaatio

Uuden, tehokkaan maalaamon myötä pintakäsiteltyjen tuotteiden läpimenoaika on lyhentynyt päivistä tunteihin

artikkelikuva: Uuden, tehokkaan maalaamon myötä pintakäsiteltyjen tuotteiden läpimenoaika on lyhentynyt päivistä tunteihin

Spraytecin PP Maalaukselle toimittama tehokas, automaattinen kaksikerrospulverimaalauslinja on varustettu power & free -kuljetusradalla. Pintakäsittely valmistuu kertakierroksella ja tuotteet ovat jäähtymisen jälkeen heti pakattavissa.

Metalliteollisuuden järjestelmätoimittaja HT Laser Oy päätti panostaa tuotantonsa pintakäsittelyyn Vieremän tehtaalla lähtemällä osakkaaksi perustettavaan PP Maalaus Oy -yhteistyöyritykseen. Vieremän tehtaan viereiselle tontille rakennettuun uuteen maalaamoon hankittiin Spraytec Oy:ltä huippuluokan automaattinen jauhemaalauslinjasto. Jauhemaalaus on erinomainen pintakäsittelyvaihtoehto silloin kun tuotetaan korroosiota kestäviä teräsosia vaativaan käyttöön.

”PP Maalaukselle Vieremälle toimittamamme automaattinen kaksikerrospulverimaalauslinjasto on ensimmäisiä maalauslinjoja, joka on suunniteltu kaksikerrosmaalaukseen suoraan. Linja soveltuu hyvin erilaisille tuotteille ja siihen on integroitu raepuhalluskone”, Spraytec Oy:n toimitusjohtaja Petrik Eklund kertoo.

Spraytec on pintakäsittelyyn erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka toimii pintakäsittelyä tekevien yritysten asiantuntijana maalausteknologiahankinnoissa.

Jauhemaalattujen tuotteiden läpimenoajat lyhenivät

PP Maalauksen uudella linjastolla pintakäsitellään merkittävä määrä HT Laser Vieremän valmistamista jauhemaalattavista tuotteista. PP Maalaus markkinoi palveluitaan laajalti koko Ylä-Savon alueella.

Uusi linjasto täyttää ISO 12944 standardin mukaisen C5- ja Extreme-luokan korroosiokestovaatimukset, joten sen laaduntuottokyky on erittäin korkea.

”Olemme sitoutuneet toimintamme jatkuvaan kehittämiseen asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Uuden, tehokkaan maalaamon myötä pintakäsiteltyjen tuotteiden läpimenoaika on lyhentynyt päivistä tunteihin. Investoinnin avulla pystymme toimittamaan Vieremän tehtaalta aiempaa pidemmälle jalostettuja tuotteita sadan prosentin toimitusvarmuudella ja huippulaadulla”, HT Laser Oy:n varatoimitusjohtaja Sami Tiikkainen toteaa.

Valmista kertakierroksella

Uudella kaksikerrosjauhemaalauslinjastolla saadaan tehtyä sekä pohja- että pintamaalaus yhdellä ratakierroksella. Tuotteet ovat jäähtymisen jälkeen heti pakattavissa.

Linjasto aloittaa mekaanisella esikäsittelyllä eli riippuratasingolla tapahtuvalla raepuhalluksella, jossa kappaleet hiekkapuhalletaan. Sen jälkeen kappaleet puhdistetaan kolmevaiheisissa pesukoneissa. Ensin rasvanpoisto ja konversiopinnoitteen huuhtelu. Sieltä toiseen pesukoneeseen, jossa on huuhtelu. Sieltä kuivaushuoneen kautta pohjamaalaukseen ja pintamaalaukseen. Ja valmista tulee kertakierroksella.

”Tällä hetkellä toimimme yhdessä työvuorossa, mutta meillä on täysi valmius lisätä vuoroja”, PP Maalaus Oy:n tuotantopäällikkö Jani Laukkanen kertoo. Laukkasella on pitkä kokemus pintakäsittelyalalta.

Laatua jauhemaalauksella

”Jauhemaalilla saa laadukkaan ja kestävän maalausjäljen. Kokemukseni mukaan pienet yksityiskohdatkin, esimerkiksi pienet reiät, onnistuvat jauhemaalilla hyvin. Jauhemaalaus on erinomainen pintakäsittelyvaihtoehto silloin kun tuotetaan korroosiota kestäviä teräsosia vaativaan käyttöön”, Laukkanen toteaa.

Lisätietoja:
ppmaalaus.fi
htlaser.fi
spraytec.fi

Teksti: Jari Peltoranta

CTA

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »