mainos_1048

Hitsaus
Materiaalinkäsittely

CNC-laserhitsauskone suomalaiselta valmistajalta

artikkelikuva: CNC-laserhitsauskone suomalaiselta valmistajalta

Nokialainen CNC- ja erikoiskonevalmistaja Metecno Oy on toteuttanut teollisuudelle tiettävästi ensimmäisen suomalaisvalmisteisen CNC-laserhitsauskoneen.

Vaikka laserhitsaus on tehokas valmistustapa, joka tarjoaa teollisuustuotannolle monia etuja, sen laajamittaisesta hyödyntämisestä ei Suomessa voida vielä puhua. Laserhitsaus kuitenkin mahdollistaa korkeamman tuotesuunnittelun ja tuotannon tason, johon perinteisillä menetelmillä ei pystytä, ja laajassa kuvassa se kustannustehokkaana parantaa yritysten kilpailukykyä.

Metecno Oy:n suunnittelema ja valmistama MeteCNC® LWM-2000 kykenee huipputarkkaan ja -dynaamiseen laserhitsaukseen, ja tulee osaltaan edistämään laserhitsauksen käyttöönottoa Suomessa. Tällä 3-akselisella CNC-ohjatulla koneella voidaan hitsata yhteen kahta eri materiaalia, niin alumiinia, kuparia kuin terästä. CNC-ohjauksen ansiosta ovat ohjelmalliset vaihtoehdot tuottaa haluttua hitsiä rajattomat. Niin tehokkuus, nopeus kuin etäisyys hitsattavaan kappaleeseen ovat helposti säädettävissä.

kuva

MeteCNC® LWM-2000 tarjoaa monia teknisesti kiehtovia elementtejä. Siinä on varsin suuri työala, 1 000 x 2 000 mm, joka erottaa sen monista muista laserhitsauskoneista. Laserin kokonaisteho on 6 kW, mikä sijoittaa sen vaarallisuudeltaan laserluokka 4:ään. Koneen ohjausjärjestelmänä toimii Siemensin SINUMERIK ja laserlaitteisto on laserhitsausteknologian edelläkävijän, Coherent Finlandin, käsialaa.

Erityisenä teknisenä innovaationa näyttäytyvät koneen liikkuvien osien valmistaminen hiilikuidusta sekä lineaarimoottorit, jotka yhdessä mahdollistavat suuren paikoittamistarkkuuden ja ensiluokkaisen hitsausjäljen suurillakin nopeuksilla. Huippunopeudeltaan kone pystyy niin 60 m/min. pikaliikkeisiin kuin 2 G:n kiihtyvyyksiin.

kuva

Suomeen CNC-koneita maahantuovia yrityksiä on useitakin, mutta niitä valmistavia yrityksiä selvästi vähemmän. Vuonna 2008 perustettu Metecno Oy on uuden polven suomalainen CNC-työstökoneiden valmistaja, joka suunnittelee ja valmistaa erikoiset metallintyöstökoneet yrityksille mittatilauksena. Valmistuneiden koneiden joukosta löytyvät laserhitsauskoneen lisäksi muun muassa säteilyn kestävä CNC-etäjyrsin VTT:n kuumakammioon ja pian asennettava robotisoitu CNCtyöstökeskus Posiva Oy:lle käytetyn ydinpolttoaineen kapselointilaitokseen.

Lisätietoja: www.metecno.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »