mainos_1011

Investoinnit & raaka-aineet
Materiaalinkäsittely

Suomalaisen perheyhtiön juhlavuosi: Työkaluteräksiä 90 vuotta ja karkaisua 40 vuotta

artikkelikuva: Suomalaisen perheyhtiön juhlavuosi: Työkaluteräksiä 90 vuotta ja karkaisua 40 vuotta

Vuonna 1932 perustettu Stén & Co tarjoaa asiakkailleen ammattitaitoista palvelua, joka kattaa kaiken erikoisteräksiin liittyvän, materiaalinvalinnasta lämpökäsittelyyn ja valmiiseen työkaluun tai komponenttiin saakka.

DI Artur Stén perusti Stén & Co Oy Ab:n vuonna 1932 itävaltalaisen Böhlerin jaloterästehtaan edustuksen varaan. Pienestä yhtiöstä on kasvanut 90 vuodessa konserni, jonka liikevaihto on yli 50 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on lähes 100 työntekijää ja toimintaa viidessä toimipaikassa. Moni asia on kuitenkin yhtiössä samoin kuin 90 vuotta sitten. Yhtiö on edelleen suomalainen perheyhtiö ja Böhlerin vanhin edustusto maailmalla. Tytäryhtiö Kimet Oy tarjoaa ruostumattomat teräkset suoraan varastosta.

kuva

Stén & Co Oy Ab on terästoimittaja, jonka toimitusvalikoimasta löytyvät työkaluteräkset, Toolox-tuotteet, nuorrutusteräkset, rakenneteräkset, hiiletysteräkset, ruostumattomat- ja tulenkestävät teräkset, nikkeliseokset, titaanit sekä putket. Meiltä saat myös vapaa- ja muototakeet, valssatut renkaat sekä erikoisprofiilit. Sahaamme tai vesileikkaamme materiaalit Nurmijärven teräspalvelukeskuksessa asiakkaan haluamiin mittoihin. Palvelemme asiakkaita myös varastoimalla pitkän toimitusajan tuotteita. Asiakas saa kotiinkutsumalla tuotteet nopeasti ja välttää pitkän toimitusajan tuomat riskit.

kuva

Varastostamme löydät muun muassa pulverimetallurgisesti valmistetut premiumlaadut:kylmätyöteräkset Böhler K890, K490, K390, pikateräs S690 sekä maragingteräs Böhler W720. Nettisivuiltamme löydät Toolox ja kylmätyöteräs Böhler K110 valmispalat.Nämä ovat saatavilla nopealla ja kilpailukyisellä hinnalla. Muistakin teräslaadusta löytyy valmispaloja, niitä kannattaa kysyä myynnistämme.

kuva

Jyväskylän kupeessa Muuramessa sijaitseva karkaisimomme on erikoistunut vaativaan työkalukarkaisuun, nitraukseen ja hiiletyskarkaisuun. Karkaisimon perustamisesta on tänä vuonna kulunut 40 vuotta. Aikanaan avajaisia vietettiin 27.8.1982, samalla juhlien koko yhtiön 50-vuotista taivalta. Nyt karkaisimo viettää 40-vuotisjuhlia yhdessä henkilöstön ja asiakkaiden kanssa.

Karkaisimossa on juuri valmistunut peruskorjaus- ja laajennusprojekti, jonka avulla pystymme palvelemaan asiakkaita entistä paremmin. Energiatehokkuuteen panostettiin merkittävästi, nyt osa karkaisuun käytetystä lämpöenergiasta saadaan talteen. Rakensimme lisää tilaa saapuville ja lähteville komponenteille, mikä tehostaa toimintaa. Laadunvalvontalaboratorio sai kokonaan uudet, isommat ja modernit tilat. Perinteisessä suojakaasukarkaisussa muutimme koko osaston layoutin palvelemaan turvallisempaa ja tehokkaampaa lämpökäsittelyä. Samalla investoimme uuteen panosten kuljetusvaunuun.

Olemme mielellämme mukana jo tuotteen suunnitteluvaiheessa, lämpökäsittelyyn perehtyneet asiantuntijamme antavat mielellään teknistä neuvontaa lämpökäsittelyteknisiin kysymyksiin liittyen. Usein paras lopputulos saavutetaan suunnittelijan, teräsmyynnin, konepajan ja lämpökäsittelijän kokoontuessa yhteen jo tuotteen suunnittelun alkuvaiheessa. Lähtötilanteessa ensimmäinen valintatilanne tulee käytettävän materiaalin kohdalla. Lisäksi tärkeitä seikkoja ovat oikea työjärjestys, työvarat, oikea työkovuus tai esimerkiksi hiiletyssyvyys sekä mahdolliset pinnoitukset. Lämpökäsittelyn jälkeen tehtävät työvaiheet kiinnostavat myös lämpökäsittelijää, koska niillä voi olla vaikutusta käytettäviin lämpökäsittelyparametreihin.

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 4/2023

prometalli

mainos_1030Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »