mainos_1048

Pintakäsittely
Robotiikka ja automaatio
Tuotanto- ja työympäristö

Vanhan maalauslinjaston modernisaatio nopealla aikataululla

artikkelikuva: Vanhan maalauslinjaston modernisaatio nopealla aikataululla

Joensuulainen Pekotek Oy toimitti hyvin nopealla aikataululla Ramtec Oy:lle Lahteen mittavan maalauslinjan modernisaation alusta loppuun saakka sisältäen maalauskammion ja kuljettimen uusimisen sekä laitteiston huoltoa ennakoivan Digital Twin olosuhdejärjestelmän.

Ramtec Oy on tänä vuonna 20 vuotta täyttävä suomalainen yritys, joka myy ja markkinoi kehittämiään korkealaatuisia Robi, Hytera ja Kenguru laitteita purku- ja maanrakennus sekä kierrätys- ja kaivosteollisuuden edustajille sekä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, että Aasiassa. Alusta asti Ramtec on keskittynyt tuotteidensa korkeaan laatuun sekä innovatiivisiin ratkaisuihin.

Ramtecin melkein 25 vuotta vanhan maalauslinjaston uudistus tuli ajankohtaiseksi ja tarjouskilpailun aikana hinta-laatusuhteen perusteella yritys päätyi solmimaan toimitussopimuksen Joensuulaisen Pekotek Oy:n kanssa.

Linjatoimitus sisälsi maalaus- ja kuivauskammioiden modernisoinnin, Power & Free kuljetusjärjestelmien uusimisen sekä Pekotekin Digital Twin olosuhdejärjestelmän. Lisäksi modernisoinnissa päivitettiin sinkokoneen ohjauslogiikka ja maalauslaitteet uusittiin, joilla kyetään tulevaisuudessa maalaamaan vesivärein samalla vähentäen ympäristölle haitallisia VOC-päästöjä.

Jatkossa linjan toimintaa ja olosuhteita pystytään seuraamaan tarkemmin käyttäen Digital Twin järjestelmää. Järjestelmä seuraa muun muassa suodatinten kuntoa, käyttöasteita sekä tallentaa pintakäsittelyolosuhteet automaattisesti tietokantaan.

-Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista oli saada parannettua lämmön talteenottoa vihreitä arvoja ajatellen. Samalla halusimme valmistautua vesivärimaalaukseen, kun päivitimme maalilinjastomme nykystandardien mukaiseksi. Pekotekiin päädyimme heidän kokonaisvaltaisen avaimet käteen -ratkaisun vuoksi ja heidän sitoutumiseen nopeaan toimitukseen tehdas seisokit minimoiden.

Pekotek Oy on jo vuonna 1983 perustettu pintakäsittelyjärjestelmiin ja -laitoksiin erikoistunut yritys. Yritys toimittaa järjestelmänsä mittatilaustyönä asiakaskohtaisesti aina tuotantotarpeiden mukaan kustannustehokkuutta unohtamatta. Pekotek on lähtenyt viemään myös toimintaansa enemmän ja enemmän ekologisempaan suuntaan, tarkoituksenaan olla lähivuosina tuotannossaan täysin 100 % hiilineutraali.

Projekti aloitettiin syksyllä 2021 ja se päättyi alkuvuodesta 2022. Aikataulun niukkuuteen vaikutti Ramtec Oy:n tuotannon seisakin minimointi. Projektin alusta alkaen yhteistyö Pekotekin ja Ramtecin toimijoiden välillä oli helppoa ja saumatonta. Tietenkin jokaisessa projektissa on omat pienet ongelmansa ja tämän projektin ongelmaksi tuli komponenttitoimitukset ulkomaalaisilta toimijoilta COVID-19 pandemiasta johtuvista syistä. Laitteet saatiin vuoden 2021 lopulla paikan päälle ja projekti valmiiksi 2022. Laitetestaukset aloitettiin 2022 ilman suurempia ongelmia ja laitos on otettu käyttöön onnistuneesti.

Lisätietoja: www.pekotek.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »