mainos_1011

Hitsaus
Työ- ja koneturvallisuus

Cavitar Welding Camera C300 moniin eri kaarihitsausprosesseihin

artikkelikuva: Cavitar Welding Camera C300 moniin eri kaarihitsausprosesseihin

Hitsauskameroilla toteutetusta visuaalisesta ja reaaliaikaisesta hitsausprosessien valvonnasta on tulossa yleinen prosessinvalvontamenetelmä. Hitsausprosessin vaatimustenmukaisuuden arviointi on yleensä tehty hitsauksen jälkeisillä tarkastuksilla, joita ovat esim. valtuutetun hitsaustarkastajan suorittama silmämääräinen tarkastus, topografia-anturien käyttö, NDT-kokeiden tekeminen tai jopa valmiiden hitsien hajottaminen laadun testaamiseksi. Mahdolliset hitsausviat ovat kuitenkin tällöin jo ilmaantuneet ennen kuin ne havaitaan, mikä puolestaan johtaa aikaa vieviin ja kalliisiin tai jopa mahdottomiin korjauksiin.

Kamera vaativiin hitsausprosesseihin

Cavitar Oy on kehittänyt hitsauskameran, jolla voidaan tuottaa korkealaatuista kuvaa erilaisista kaarihitsausprosesseista. Cavitar Welding Camera C300 on pieni ja kestävä ja se on suunniteltu toimimaan vaativissa teollisissa ympäristöissä. Se soveltuu myös teollisuuden ja hitsaajien koulutuksen tarpeisiin tarjoamalla tarkan näkymän hitsausprosessiin ja parantamalla samalla hitsaajien turvallisuutta.

Parempaa tehokkuutta ja vähemmän hukkatuotantoa

Hitsauskameran käyttö visuaaliseen tarkastukseen ja valvontaan hitsauksen aikana mahdollistaa ongelmien ja puutteiden havaitsemisen varhaisessa vaiheessa sekä nopeuttaa prosessin optimointia ja vianetsintää. Tyypillinen kameran käyttösovellutus on hitsauspolttimen oikean kohdistuksen tarkastaminen suhteessa railoon. Tämän lisäksi voidaan tarkkailla hitsisulan ominaisuuksia, jotka voivat paljastaa vikoja, kuten hitsauskuonan läsnäolon hitsissä. Kun ongelma on havaittu, prosessi voidaan kohdistaa uudelleen välittömästi etänä. Vian havaitseminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa parantaa saantoa, kun esim. korjausten aiheuttamat seisokit ja menetetty tuotantoaika voidaan minimoida. Lisäksi sama korkealaatuinen prosessi voidaan toistaa tutkimalla ja kirjaamalla hitsit ja hitsauksen parametrit, mikä tarkoittaa yhdenmukaisia tuotantoeriä.

Parempaa ergonomiaa ja turvallisuutta

Manuaalinen sauman seuranta on tehtävä, joka on perinteisesti tehty silmämääräisesti hitsausprosessin läheisyydessä hitsauskypärää käyttämällä. Hitsaaja altistuu tällöin helposti kuumuudelle ja myrkyllisille höyryille sekä huonoille työasennoille. Cavitar Welding Camera C300 mahdollistaa hitsausprosessin valvonnan etänä, mikä parantaa työturvallisuutta ja työntekijöiden ergonomiaa.

kuva

Mahdollistaa prosessiautomaation

Cavitar Welding Camera C300 tuottamat korkealaatuiset kuvat tarjoavat ihanteellisen lähtökohdan luotettavalle kuvaanalyysille. Tämä mahdollistaa esim. automaattiset railonseurantasovellukset ja hitsausvikojen havaitsemisen varhaisessa vaiheessa. Cavitar on kehittämässä kuva-analyysia ja tästä kiinnostuneiden asiakkaiden toivotaan ottavan yhteyttä Cavitariin, jotta asiakkaiden tarpeet voidaan huomioida mahdollisimman hyvin. Cavitar panostaa vahvasti myös etäkäytön mahdollistaviin IoT-alustoihin ja etsii asiakkaita, jotka olisivat kiinnostuneita järjestelmän testaamisesta.

Tekniset spesifikaatiot

- Koko: 30 x 45 x 99 mm
- Paino: 300 g
- Resoluutio: 1440 x 1080 pikseliä
- Näkökenttä: 42 x 32 mm 200 mm:n työskentelyetäisyydellä
- Kuvataajuus: 70 fps täydellä resoluutiolla
- Erikoisuus: Aktiivinen laservalaisu, laserluokka 3R
- Jäähdytys: Ilma- tai nestejäähdytys mahdollinen

Lisätietoja: www.cavitar.com

Teksti ja kuvat: Cavitar Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 4/2023

prometalli

mainos_1030Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »