mainos_1048

Robotiikka ja automaatio
Teollisuuden internet

Koneluvulla tarkkuutta tuotantoon ja tehokkuutta toimintaan

artikkelikuva: Koneluvulla tarkkuutta tuotantoon ja tehokkuutta toimintaan

Jarmo Räihä, teollisuuden toimialajohtaja, Admicom Finland Oy

Koneluvusta on puhuttu jo 2000-luvun alusta alkaen, kun yrityksissä alettiin kaivata apua töiden seurantaan ja tuotannon optimointiin. Tuolloin ongelmaksi muodostui kuitenkin konekanta, joka ei mahdollistanut haluttuja asioita helposti.

Konetiedon jalostamisella kannattavuutta, kilpailukykyä ja nopeaa reagointia

Nykyään tilanne on parempi, sillä uusiutunut konekanta mahdollistaa monipuolisemman tiedonkeruun. Tyypillisesti tätä varten on oma ohjelmistonsa, joka kerää koneilta tiedon esimerkiksi koneen käyntiasteesta sekä mahdollisista häiriötilanteista ja esittää sen.

Kun kerätty tieto on kokonaisjärjestelmässä, jossa on myös tiedot suunnitelluista työvaiheista, niiden oletuskestoista sekä tuotantomäärätarpeista, päästään huomattavasti parempaan lopputulokseen. Tietoa jalostamalla muodostuu kokonaisuus, jolla on merkittäviä vaikutuksia kannattavuuteen, kilpailukykyyn ja nopeaan reagointiin. Tuotannossa nähdään työhön suunniteltu henkilöaika (asetusaika), koneaika sekä toteutuneet kappalemäärät. Jälkilaskennasta ja kannattavuusseurannasta saadaan tarkkaa tietoa toteutuneista kuluista verrattuna suunniteltuun – kaikki tämä automaattisesti, sekunnin tarkkuudella.

Lataa opas teollisuuden tehokkaimmista työkaluista

Häiriötilanteet ja reagointi

Toinen tärkeä saavutettava etu on häiriötilanteiden tunnistaminen ja niihin reagointi. Konetiedosta nähdään, milloin joku kone on pysähtynyt ja nykyaikaisen pilvessä toimivan järjestelmän avulla tätä seurantaa voidaan tehdä mistä ja milloin tahansa. Tietoa voidaan käyttää myös konehuoltojen tarpeen määrittämisessä sekä koneen vaihtotarpeen analysoinnissa.

Lisätietoja Admicomin tarjoamasta ratkaisusta löydät osoitteesta www.admicom.fi

Kirjoittaja: Jarmo Räihä

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 1/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »