mainos_1011

Investoinnit & raaka-aineet
Työstökoneet

Uudistuksia ja investointeja Tekopa Oy:n konepajalla

artikkelikuva: Uudistuksia ja investointeja Tekopa Oy:n konepajalla

Karkkilassa toimiva Tekopa Oy:n konepaja on kuluneen vuoden aikana tehnyt uudistuksia, joista viimeisin on uusi työstökeskus. Investointihanke tehostaa tuotteiden valmistusta sekä tuo siihen lisää joustavuutta. Uusi kone myös vahvistaa yrityksen kilpailukykyä.

Koneistuspalvelua tarjoava Tekopa Oy perustettiin 1994. Yritys toimi vuosina 1994 – 2004 Karkkilan teollisuuskylässä, jossa toimitilat kävivät ahtaiksi yrityksen kasvaessa.

”Nykyiset tuotantotilat kaupungin keskustassa ovat mahdollistaneet yrityksen kasvun ja kehityksen. Nyt käytössä on enemmän hallitilaa, joka mahdollistaa isompien ja monipuolisempien kappaleiden valmistuksen”, Tekopan toimitusjohtaja Marianne Vepsäläinen toteaa.

kuva
Kuvassa ovat Tekopan tuotantopäällikkö Jarno Hellgren sekä toimitusjohtaja Marianne Vepsäläinen.

”Seuraamme asiakkaidemme tarpeita, jotka vahvasti määrittelevät uusia investointejamme. Nykyaikaistamalla konekantaamme myös tulevina vuosina saamme lisää tehokkuutta ja kasvatamme tuotantokapasiteettiamme.”

”Tämän vuoden hankesuunnitelmissa on vielä uuden monitoimisorvin hankinta.”

Tekopan asiakaskunta koostuu useista eri teollisuuden asiakkaista – esimerkiksi teollisuusvaihteiden, elintarviketeollisuuden, maanrakennuskoneiden ja -laitteiden, palokaluston sekä raskaiden ajoneuvojen ja ajoneuvojen akselistojen valmistajista.

”Henkilökuntamme on pitkän linjan ammattilaisia. Olemme kaikki sitoutuneet palvelemaan asiakkaitamme vahvalla ammattitaidolla. Kunnia-asiana meille ovat pitkät asiakassuhteet, toiminnan avoimuus sekä toimitusvarmuus”, Vepsäläinen kertoo.

kuva

Voimaa ja vääntöä

Kesällä 2021 konepajalle hankittiin Quaser MV214 -työstökeskus. Uuteen 3-akseliseen koneeseen asennettiin lisävarusteena 4-akseli, joka monipuolistaa ja nopeuttaa tuotteiden valmistusta.

”Meillä on jo ennestään käytössä saman valmistajan kone, jonka ansiosta uuden koneen käyttöönotto sujui nopeasti ja helposti”, tuotantopäällikkö Jarno Hellgren kertoo.

Uusi kone löytyi Crontekin kautta. Se saatiin toimitettua ja asennettua nopeasti. ”MV214 on pykälää isompi kuin entinen malli, joten se tuo lisää voimaa ja vääntöä. Myös koneen ohjaus on päivitetty, mikä tuo kehittyneempiä ja tehokkaampia työstömahdollisuuksia”, Hellgren korostaa.

kuva

”Työergonomiaakin on nykylaitteissa mietitty enemmän: työpöytä tulee erittäin lähelle ja on hyvällä korkeudella.”

”Myös työturvallisuus on otettu uusissa koneissa huomioon erittäin hyvin”, Hellgren pohtii.

Hankinta on hänen mukaansa hyvä lisävahvistus entisten neljän työstökeskuksen rinnalle. Toimitusjohtaja Vepsäläinen katsoo valoisalla mielellä tulevaisuuteen, pandemiasta huolimatta. ”Investoinnilla haemme yritykselle kasvua sekä uusia asiakkaita. Konehankinta on firmalle tärkeä etappi”, hän arvioi.

Lisätietoja: www.tekopa.fi

kuva
Tekopan tuotantopäällikkö Jarno Hellgren ja nelosakseli.

Teksti ja kuvat: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 4/2023

prometalli

mainos_1030Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »