mainos_935

Pintakäsittely

Siirtokelpoinen pintakäsittelykontti tuo suuret säästöt Carelia Corrolle

artikkelikuva: Siirtokelpoinen pintakäsittelykontti tuo suuret säästöt Carelia Corrolle

Metallien pintakäsittelypalveluja tarjoava Carelia Corro Oy hakee pintakäsittelyynsä kasvua uuden innovaation avulla. Ratkaisuna on omalla laitekoneistolla varustettu kontti, jossa pintakäsiteltävät kappaleet saavat raepuhalluksen, maalauksen ja kuivauksen yhdessä siirtokelpoisessa kammiossa.

Kyseessä on teollisuuden pintakäsittelyjärjestelmiä ja -laitteita valmistavan Pekotek Oy:n patentoima MOBL-ratkaisu. Pekotek MOBL on tiettävästi laatuaan maailman ensimmäinen siirtokelpoinen kontti, jossa voidaan tehdä kaikki teollisen pintakäsittelyn eri vaiheet yhdessä samassa kammiossa.

Ratkaisu on otettu nyt käyttöön kesällä 2021 Lievestuoreella, Aurajoki Oy:n tuotantohallissa. Aurajoki Oy on metalliteollisuuden pinnoitusratkaisuihin, teollisiin palveluihin ja infran konepajatuotteisiin erikoistunut yritys.

Aurajoki Oy:n liiketoimintajohtaja Tommi Pynnönen on tyytyväinen Carelia Corron tarjoamaan uuteen modulaarisuuteen perustuvaan konttiratkaisuun, joka voidaan laajentaa tarvittaessa täysimittaiseksi pintakäsittelylinjaksi, jos tarpeet muuttuvat.

Kontti on sijoitettu Lievestuoreen tuotantohallin sisälle. Käsiteltävä teräskappale siirretään konttiin alumiinioksidilla puhallettavaksi, jonka jälkeen tuote saa korkeapaineruiskumaalauksen. Alkukuivaus tehdään samassa kammiossa, jonka jälkeen kappale siirretään muualle halliin loppukuivauksen ajaksi.

kuva
Siirtokelpoinen 4 x 7 m erikoiskontti.

Carelia Corro pinnoittaa konttiratkaisun avulla sekä Aurajoen että omien asiakkaidensa tuotteita märkämaalauksella. Kontti on vuokrattu leasing-periaatteella kontin kehittäjältä joensuulaiselta Pekotek Oy:ltä.

”Jos kysyntä laajenee ja tarpeet muuttuvat, kontti voidaan laajentaa nopeasti ja ketterästi täysimittaiseksi pintakäsittelylinjaksi. Kontin avulla voimme kasvattaa pintakäsittelytoimintaa vaiheittain ja lisätä tarpeen mukaan maalauslinja- tai kuivausuunimoduuleita”, kertoo Carelia Corro Oy:n toimitusjohtaja Miikka Kuutilo.

”Tuotantoketjuun on liittynyt aiemmin välirahtausta Lievestuoreelta Keski-Suomen alueen pintakäsittelykumppaneille ja takaisin tehtaalle, mikä on hidastanut prosessien läpivientiä. Tavoitteena oli nopeuttaa tuotannon läpimenoaikaa ja lisätä energiatehokkuutta sekä kilpailukykyä”, Pynnönen kertoo.

”Märkämaalauksessa hyödynnämme nyt Lievestuoreella pintakäsittelyoperaattorimme Carelia Corro Oy:n osaamista. Päämääränä oli mahdollistaa sekä kuumasinkitys että märkämaalaus ja niiden yhdistelmä saman katon alta, joka on ainutlaatuista koko Suomen teollisuudessa”, Pynnönen jatkaa.

Pynnösen mukaan konttiratkaisu alentaa hiilidioksidipäästöjä, kun välirahtaukset ovat jääneet pois. Rakeenkierrätyksen avulla kierrätysjätettä ei tarvitse enää kerätä talteen eikä toimittaa rahdilla ongelmajätelaitokselle.

”Työskentelykammio huuhtoo itsensä puhtaaksi jokaisen puhalluskerran jälkeen. Tehokas ilmanvaihto poistaa tehokkaasti pölyn ja luo samalla optimaaliset olosuhteet liuotinpohjaisille ja vesiohenteisille maaleille”, kertoo Pekotek Oy:n Business Developer Petri Rautiainen.

Kontin ansiosta tuotantohalliin ei tarvitse tehdä kiinteitä investointeja laitehuoneineen, vaan ne ovat ulkoistettuna konttiin. Se voidaan viedä tarvittaessa toiseen pintakäsittelylaitokseen tai projektikohteeseen. Kontti on nopea asentaa, sillä se on tuotantokäytössä jopa 48 tunnissa. Kontti hyödyntää Digital Twin -teknologiaa, jonka avulla voidaan seurata pintakäsittelyolosuhteita, energiankulutusta ja huoltotarpeita ajasta sekä paikasta riippumatta.

Lisätietoja: www.pekotek.fi, www.careliacorro.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

mainos_965Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »