mainos_1048

Kun joustavuuskaan ei enää riitä

artikkelikuva: Kun joustavuuskaan ei enää riitä

Muuramelainen perheyritys OK-VISE Oy on tullut maailmalla tunnetuiksi matalakiinnitinperiaatteen kehittäjänä.

Viime vuosina nopein kasvu on ollut Fixturing Concept tuoteperheessä. Erityisesti Multi-Rail niminen yleiskäyttöinen työstökiinnitinjärjestelmä on ollut suosittu erityisesti USA:ssa, mutta myös ympäri Eurooppaa sekä Aasian maista Intiassa ja Koreassa. Modulaarisen kiskojärjestelmään on saatu yhdistettyä suuri toistotarkkuus ja samalla helppo ja nopea asetusten vaihto. Asiakkaiden mielestä kiinnitysten joustavuus ja modulaarisuus nopeuttavat radikaalisti paitsi asetusten vaihtoa myös uusien tuotteiden ylös ajoa. Tänään koneistusjärjestelmän joustavuus – työstökiinnitykset mukaan lukien – on jo perusvaatimus toistuvassa piensarjatuotannossa

Työstökonealalla on koko läntisessä maailmassa huutava pula osaavista ammattilaisista, ja siksi automaation käyttöönoton vauhti kiihtyy. Automaattista työstökiinnitystä käytetään jo yleisesti sekä robotilla että manuaalisesti tapahtuvassa työkappaleen latauksessa.

OK-VISE teki kattavan kartoituksen automaattisen kiinnitystekniikan tilanteesta kaksivuotisessa syksyllä päättyneessä kehitysprojektissaan. Tänä päivänä yleisesti käytetyllä hydraulikiinnityksellä on paljon etuja mutta myös haittapuolia; erityisesti kun automaattisen kiinnityksen tekniikoita sovelletaan palettipooleihin ja muihin paletinvaihtajiin perustuviin konsepteihin.

Uuden sukupolven kiinnitystekniikan kehitystyö on aloitettu ja edelläkävijäyrityksille tarjotaan uutta kiinnitystekniikkaa jo tämän vuoden aikana.

Lisätietoja: www.ok-vise.com/automation

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 3/2024

prometalli
Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »