mainos_1048

Lastuavat työkalut

Miten lastuavien työkalujen laatu varmistetaan?

artikkelikuva: Miten lastuavien työkalujen laatu varmistetaan?

KUVA: SECO TOOLS

Lastuavien työkalujen maailmassa hyvä laatu, nopeus ja digitalisointi ovat valttia.

Digitalisointi tuo selkeitä säästöjä konepajoille lastuavien työkalujen käytössä. Toimitusjohtaja Jan Anré, metalliteollisuudelle työkaluja ja koneistusratkaisuja tarjoavasta Seco Tools Oy:stä on vakuuttunut siitä, että tuotannon toimintojen digitalisoinnilla saavutetaan säästöjä.

Työkalujen lisäksi konepaja-asiakkaille tarjotaan myös koulutusta. Suurimmat säästöt ovat saavutettavissa optimoiduin työstöarvoin ja menetelmin, lisänä joustavat automatisoidut tilausrutiinit oikeine tuotekoodeineen.

kuva
Seco Assistant auttaa työstöarvojen ja tuotteiden valinnassa.
KUVA: SECO TOOLS

Asiakkaat hakevat kustannussäästöjä

Seco Toolsilla on tietokannat esimerkiksi materiaaleista ja työstöarvoista, jotka voivat auttaa parantamaan asiakkaidemme kilpailukykyä. Lisäpalveluna Seco Tools voi tarkastella asiakasyrityksen koneistusratkaisuja ja esittää mahdollisia tehostustoimintoja.

”Asiakkaamme hakevat nimenomaan kustannussäästöjä tuotannossa. Me järjestämme koulutuksia muun muassa yritysten koneistajille. Tarjoamme myös asiakkaille valmiita kokonaispaketteja työkaluvalinnoista koneistusmenetelmään ja käyttöön. Koulutukset järjestetään suomen tai ruotsin kielillä. Meille on tärkeää, että asiakas saa palvelun omalla kielellään”, Anré sanoo.

Säästöä ja tehokkuutta saavutetaan, kun koneet ovat jatkuvasti tuotantokäytössä, eikä yllättävät huollot tai käyttökatkokset syö niiden käyttöaikaa.

”Konekustannukset ovat suuri osa konepajan kustannuksista. Seco Tools tarjoaa korkealaatuisia työkaluja, joilla seisonta-ajat on mahdollista minimoida. Se yhdessä henkilöstömme korkean osaamisen kanssa tekee Seco Toolsista varteenotettavan toimittajan”, Anré sanoo

Verkkoportaali asiakkaiden apuna

Seco Tools on kehittänyt verkkoportaalin MyPages, jolla asiakkaan on mahdollista vertailla työstöarvoja tai työkaluja sekä tilata Seco Toolsin tuotteita siihen linkitetyn verkkokaupan kautta. Sivustolla on Suggest-sovellus, jolla koneistaja/työnsuunnittelija voi hakea työstöarvoja tai sopivaa koneistusratkaisua: valitaan materiaali – työstömenetelmä, niin järjestelmä ehdottaa sopivaa koneistusratkaisua työkaluineen ja työstöarvoineen.

”Tämä palvelu on täysin ilmainen asiakkaalle kuten myös korona-aikana järjestetyt koulutustilaisuudet verkossa Teamsin kautta. Koulutukset ovat olleet meillekin aivan uusi kokemus”, Anré sanoo.

”Viime vuonna järjestimme viisi webinaaria, joista olemme saaneet hyvää palautetta. Kilpailu on kovaa konepajateollisuudessa. Digitalisaatio ei tunne maarajoja ja siksi tavoitteemme on auttaa suomalaisia yrityksiä pitämään tärkeimmän kilpailutekijän, osaamisen, korkealla tasolla”, Anré jatkaa.

kuva
KUVA: LASTUX OY

”Keskitymme laatuun”

Lastux Oy on puolestaan tehokas ja kasvava yritys Sastamalan Kiikasta, joka on keskittynyt metallien työstöön sekä työkalujen, mittavälineiden ja muiden metallialan tuotteiden suunnitteluun ja valmistukseen.

”Meille sopii hyvin työt, jotka vaativat tarkkuutta ja suunnittelua, ongelmanratkaisukykyä ja asiakkaan tarpeeseen keskittymistä”, kertoo toimitusjohtaja Lasse Tuominen Lastux Oy:sta.

Lastux varmistaa työn ja tuotteiden hyvän laadun, joka vaikuttaa suoraan asiakkaan toiminnan tuottavuuteen ja kannattavuuteen.

Yrityksen palveluihin kuuluvat lisäksi muun muassa alihankintakoneistukset, suunnittelupalvelut ja kokonaisvalmistus.

Mikä tekee lastuavista työkaluista laadukkaita ja kustannustehokkaita lastuxilaisten mielestä?

”Valmistamamme työkalut ovat laadullisesti ensiluokkaisia, koska materiaalituntemuksemme on hyvin laaja sekä työkalujen testaus voidaan suorittaa meillä omassa konepajassa/ tuotannossa. Materiaalien tuntemus sekä erilaisten lämpökäsittelyjen ja pinnoitteiden laaja kirjo ovat erittäin isossa osassa lastuavien työkalujen valmistuksessa”, Tuominen sanoo.

Tarkat laitteet ja mittaukset

Entä sitten kustannustehokkuus ja nimenomaan asiakkaan kannalta?

”Kustannustehokkuudessa pääsemme optimaaliseen lopputulokseen, koska valmistamme työkalut asiakaslähtöisesti ja omana suunnittelutyönä, joten pystymme käyttämään aikamme tehokkaasti. Kustannustehokkuus voi tarkoittaa eri projekteissa hyvin erilaisia asioita, esimerkiksi asiakkaan valmistaessa isoja sarjakokoja ei kustannuksiin juurikaan vaikuta työkalun hinta vaan sillä saavutettu koneistusajan säästö. Jos taas asiakkaalla on kiire saada työkalu ja/tai sarjakoko on pieni, on usein järkevää tyytyä halvempiin materiaaleihin ja yksinkertaisempiin ratkaisuihin. Yksi monesta kustannustekijästä on myös työkalujen ja kiinnittimien modulaarisuus ja muunneltavuus”, Tuominen kertoo.

Koordinaattimittakoneen avulla he pystyvät varmistamaan tuotteiden laadun erittäin tarkasti, sekä tunnistamaan skannaavalla mittapäällä 2D ja 3D -muotoja muoteista, teräpaloista, mitattavista kappaleista tai mittavälineistä.

”Joten pystymme tunnistamaan/mittaamaan esimerkiksi jonkin hankalan 2D tai 3D -muodon ja valmistamaan sen tiedon pohjalta työkalun tai varaosan, myös niin sanottu käänteissuunittelu kuuluu palveluihimme. Tämä tulee usein kysymykseen, jos alkuperäisestä tuotteesta tai työkalusta ei ole saatavilla piirustuksia”, Tuominen lupaa.

kuva
KUVA: LASTUX OY

Pomo tuotannossa mukana

Miten Lastuxin palvelut sijoittuvat suhteessa kilpailijoihin?

”Olemme voimakkaasti kasvava, kehittyvä ja erittäin joustava tilauskonepaja, emmekä kavahda haasteita. Mottonamme onkin että, me teemme sen, mitä muut eivät ennätä tai kykene”, Tuominen kertoo.

Yrittäjävetoisuus palveluissa näkyy, koska yrittäjä/toimitusjohtaja Lasse Tuominen on osana valmistavaa tuotantoa tekemässä sekä kouluttamassa uutta henkilökuntaa.

Henkilökuntamme joustaa ja venyy tarvittaessa ja on erittäin sitoutunutta työhönsä.

”Toimintamme sekä henkilökunnan joustavuuden vuoksi pystymme tarjoamaan asiakkaille muutamien päivien tai jopa tuntien toimitusaikoja, jollaisista voidaan muualla vain haaveilla. Tavanomainen tilanne saattaa olla, että asiakkaalla on ongelma jo käsillä ja me autamme ratkaisemaan sen mahdollisimman nopeasti”, Tuominen kehaisee.

Teksti: Esa Pesonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

rate 1 rate 2 rate 3 rate 4 rate 5

Seuraa prometalli

prometalli uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
prometalli 2/2024

prometalli

mainos_1074Seuraa prometalli
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »